Не пуснаха стрелеца от Лясковец под домашен арест

Петков искал да се грижи за болната си майка, пожела и охрана
23
Не пуснаха стрелеца от Лясковец под домашен арест
Петко Петков в съда. Снимка: БТА

Великотърновският окръжен съд не уважи искането за домашен арест на Петко Савов Петков.

Съдебният състав с председател Станислав Стефански потвърди най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за Петков, който при полицейска акция на 14 март тази година застреля в дома си полицая Емил Шарков и рани негови колеги.

Още по темата
Адвокатите на обвиняемия поискаха промяна на мярката с по-лека, като домашен арест, парична гаранция или подписка, съобщи БТА.

Според защитата няма опасност обвиняемият да се укрие или да извърши ново престъпление, а от събраните по досъдебното производство 20 тома материали от последните шест месеца не е налице категорично обосновано предположение, че Петков е стрелял по време на акцията.  Те подчертаха, че довереникът им няма усещането, че е извършил престъпление, затова не възнамерява да се укрие.

Според прокурора Цветан Маринов събраните до момента данни и доказателства показват, че Петков е причинил умишлено смъртта на служителя от СОБТ и е ранил още служители от отряда.

"Петков представлява обществена заплаха и има реална опасност да извърши ново престъпление или да се укрие", подчерта той в пледоарията си.

Съдът уважи искането на прокуратурата в следващите два месеца обвиняемият да не внася подобни искания в съда, за да не се възпрепятства следствието, което е във финална фаза.

Пред съдебния състав 53-годишният Петко Савов Петков каза, че иска по-лека мярка, защото иска да се грижи за майка си Стефанка Савова, която е на 77 години и която по думите му е болна. Той настоя и за охрана, защото усеща заплаха от страна на съседите си.

Петков смята, че трудно се възстановява в затвор, след като е бил прострелян по време на акцията и претърпените след това операции.

Той отбеляза, че е изпратил жалба от 52 страници до Инспектората на Висшия съдебен съвет за нередности в системата на прокуратурата и полицията.

Адвокатите на Петков съобщиха, че ще обжалват решението на съда. Заседанието пред въззивната инстанция ще се състои на 2 октомври от 10.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо, нямам с какво да стрелям. Второ, НЕ бих стрелял по полицай. Трето, оръжието му е било незаконно. Четвърто, той е стрелял пръв. Пето, заплашвал е деца. ДАААА, НАИСТИНА Е ЖЕРТВА ЧОВЕКЪТ. ЖЕРТВА НА СОБСТВЕНАТА СИ ГЛУПОСТ! ЖИВИ И ЗДРАВИ!
18
2
 
9
 
! Отговори
Стефанов преди 9 години
Хубавото от цялата ситуация е, че още веднъж видяхме колко некадърни и несъстоятелни са плужеците от МВР! Да попитам анонимния отдолу - ако ти взривят вратата и започнат да стрелят по теб - ти къде точно ще ги целиш, за да се защитиш? В краката може би?!?
17
0
 
11
 
! Отговори
Петко льо преди 9 години
Повече Петковци, по-малко мърморковци и фагетчета да има!
16
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Според теб куршум в главата какво значи бе, Тихомире? Ти ако се защитаваш от някого БЕЗ ДА ЦЕЛИШ ДА ГО УБИВАШ, там ли ще се целиш? Хайде сега "като мъж" му пожелавам да си полежи едно хубаво в затвора!
15
1
 
12
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
До Анонимен 15 Какво умишлено убийство ???? На теб в 5 сутринта да ти взривят входната врата и да ти изтрелят 600 куршума естествено ще се наакаш , а този човек ги е посрещнал като мъж и не се е уплашил , а е защитил майка си и честта си на Българин !
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен 15 преди 9 години
Да не говорим, че е квалифициран състав - убийство на служител от МВР. Ауччччч... не искам да съм на негово място.
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вие сте пълни ***. Очаквам магистратите да си свършат ПОНЕ ВЕДНЪЖ работата. Засега добре се справят. Абсолютно умишлено убийство. Цъкай минуси, народе-е-е-е-е. Сега е времето да блеснете, че иначе няма кога.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не пуснаха стрелеца от Лясковец...Амче прави са хорицата. Той сънен натръшка 30 барети-марети, а сега разлютен и 300 ще опатка, юнак Петко! Ще ги отнесе като бясна крава теленцата си!
11
1
 
11
 
! Отговори
XXL преди 9 години
Аз не зная,защо още този човек жертва на просмуканата от повръщано система не Е ОЩЕ ПУСНАТ в къщи да си ходи ???
10
2
 
7
 
! Отговори
бг лайнар преди 9 години
Вулгарастките башибозуци са най-добри в тормоза на болни и възрастни хора. Истински балкански юнаци, но... за друго не стават.
9
0
 
9
 
! Отговори
коко преди 9 години
Место него скоро на сьдебната скамейка ще застане тоя с голямата глава Лазаров
8
1
 
3
 
! Отговори
До 4 анонимен преди 9 години
Това с дупетатин много ми харесва! Ти също ли си дупе-татин или си дупедаващ!?
7
9
 
5
 
! Отговори
До 5doncho преди 9 години
Мили Дончо явно не си запознат със случая. Нахлули в фома му да му поднесат торта а пък тои от свенливост отказал,....да много добър човек, дано не излезе от затвора психопат като него най-добре зад решетките!
6
9
 
7
 
! Отговори
Който и да е преди 9 години
Скоро забелязах в центъра на Горна Оряховица жената. Нищо й нямаше. Кога свари толкова да се разболее!
5
7
 
18
 
! Отговори
doncho преди 9 години
Не знам случая , но не бих се изненадал човекът да се е защитавал. За какво са нахлували в дома му примерно? Не виждам да пише. Невинен до доказване на противното.
4
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя как още не се е кандидатирал за дупетатин??Имам пошлото чувство, че постоянните Петкови саги както и на оня Енимехмедов ни отклоняват вниманието за суперважните неща в държавата.Аман бе !
3
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега да видите как ще се окаже че не Петко е застрелял баретата ами другите барети са стреляли на сляпо и те са го мернали.
2
4
 
13
 
! Отговори
Momo преди 9 години
***!Ако искаше да убие някой да го беше блъснал с автомобил. Сега вече щеше да е обявен за невинен и да си клати краката вкъщи.
1
23
 
14
 
! Отговори
Руди преди 9 години
Брей, а кафенце с кифличка сутрин и топла храна на обяд не е ли поискал. То бива демокрация при нас ама ние надминаваме всички.