Съдът призова Марин Райков по делото „Костинброд“

Бившият премиер ще бъде извикан чрез МВнР
29 сеп 2014 18:44,
30
Съдът призова Марин Райков по делото „Костинброд“
Снимка: архив Булфото

Бившият служебен премиер Марин Райков ще бъде призован за следващото заседание по делото за бюлетините в Костинброд. Това съобщи БТА. Райков, който в момента е посланик в Италия, ще бъде призован като свидетел.

Още по темата

Днес делото за откритите над 380 000 бюлетини в печатницата „Мултипринт“ в Костинброд продължи. Единственият подсъдим по него е бившият главен секретар на Министерски съвет Росен Желязков. Той е обвинен за престъпление по служба и, че не е осъществил контрол върху дейността на служителите от администрацията към МС по изпълнението на задълженията на "Мултипринт“.

 По време на днешното заседание свидетелят Донка Борисова, която е била отговорник за експедицията на бюлетините в печатницата, обясни, че бюлетините, показани от прокуратурата като фалшиви, са били брак.

Следващото заседание по делото е насрочено за 25 ноември. Тогава ще бъдат разпитани още петима свидетели, сред които ще е и Марин Райков. Бившият премиер ще трябва да бъде призован чрез Министерството на външните работи, защото в момента е в Италия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
*** какви глупости ръсиш, те нямаха 2009 година та след протестите от февруари. И сега пак няма да имат, и надолу, надолу, нормалното следствие на всеки популистки финансов проект около десен лидер.
16
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 9 години
До костинбровъпроси????За боко всичко и на загуба ще печаташ, само и само да те харесва иначе, няяяяяма ааааа печатницаааааа.
15
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 9 години
До АнонименДа щеше да има парламентарно мнозинство, но им хванаха бюлетините
14
0
 
1
 
! Отговори
онзи там преди 9 години
Тук май се заклева ,че ще слуша Бат Бойко,ако не Цирозата ще го омете много бързо :)))
13
3
 
5
 
! Отговори
Веселка преди 9 години
Костинбродската измама на ГЕРБАвтор: Явор Дачков, в. Галерия Истината за едно от най-очевидните безобразия в историята на изборите в демократична България е на път да бъде подменена. Лъжата, настанена на нейно място, вече започна да се употребява като пропагандно клише, скрито зад лишените от смисъл думи Костинбродска афера. В последните дни все повече политици и анализатори я употребяват като нещо лошо, което, забележете, е било насочено срещу и е ощетило ГЕРБ и което не бива да се повтаря на предстоящия вот. Всъщност ста
12
1
 
6
 
! Отговори
До 16 преди 9 години
До мис МАРПЪЛ"РЕДНО БЕШЕ да се проследи извозването........"Е кой да го проследи тогава................... може би ...МИШОКА ЦВИНОКИО
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До кога цацаратурата ще отчита дейност - вместо да разследват бюрека и сестра галева - те я президента я некой незамесен. А КТБ кога ще разследват или чакат благословия от прасчо?
10
2
 
7
 
! Отговори
мис МАРПЪЛ преди 9 години
РЕДНО БЕШЕ да се проследи извозването на тези прословути бюлетини.....сега е патова ситуация.. ПЪРВО: "разкритието " беше след обяда в деня за размисъл . Реалните бюлетини бяха разнесени и запечатени по секциитеЗа да се употребях "намерените" вероятно е трябвало да се мобилизира армията.....друг начин не виждамВторо" остава да се изясни мотива !? кой има полза ?Дали Мая и Бареков биха се втурнали да подпомагат ГЕРБ???А сега от болната на здравата глава......
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те медиите от доста време яко ни баламосват, че нищо нередно нямало с печатницата, ама никой не даде едно разумно обяснение от къде на къде някъв си там *** напечатал стотици хиляди валидни(нарязани и приготвени за транспорт) бюлетини. Сигурно да си бърше *** с тях.
8
3
 
6
 
! Отговори
българин преди 9 години
Печатницата на Мутра от ГЕРБ,напечатани ,за да спечели с фалшификация ,каквато и направиха ,като изнасяха чували от зала Универсиада двама дупутати от ГЕРБ-милиционерско -комунистическата -мутренска партия -Борисов -бивш комунист,милиционер,мутра.Ако искате да ви управлявя тази *** на внуците и синовете на бившата комунистическа номенклатура гласувайте за МУТРАТА.
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кой собственик на печатница ще напечата 500000 хиляди бюлетини брак. Абсурд! Та това е печалбата , която би получил от поръчката. Само ограничено умствени и заблудени хора могат да повярват, че не е имало данни за подмяна на изборите в полза на ГЕРБ. Хайде морала на ББ го знаем , но се учудвам на хора , който се смятат за интелигенция - Сугарев, Михайлов, Г.Марков, какъв им е келепира? И ми е интересно, с каква сума им е замъглен "морала".
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kostinbrod - tova e nai-golqmata manipulaciq v Bulgariq po iskane na Moskva , izpulnena ot Geq , Beq I Zlodeq.
5
4
 
4
 
! Отговори
мса преди 9 години
А Боко, Цвъко? Тях кога?
4
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
една година мина и още се опитвате да лъжете хората,как да има висока избирателна активност с такива лъжи.останаха само ромите да ги лъжете но те масови се изтеглят към европа.нещо спря усмивката на ББ,и на другите партийни лидери,няма избиратели,лошо много лошоСЕДЛАРОВ
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е крайно време беше да го призоват!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
толкова средства и усилия за една безумна и очевидна измислица....
1
0
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Май само съда не знае какво се случи?