Съдът спря делото за изгубени доклади срещу Станишев

Лидерът на ПЕС има имунитет като евродепутат
Обновена: 29 сеп 2014 15:41 | 29 сеп 2014 15:37, Камелия Цветанова
26
Съдът спря делото за изгубени доклади срещу Станишев
Сергей Станишев по време на предизборната кампания. Снимка: БТА

Софийският градски съд спря делото срещу бившия премиер Сергей Станишев по обвинението за изгубени няколко секретни доклада на МВР и ДАНС, защото той има имунитет като евродепутат, съобщи БТА.

Още по темата
Адвокатът на бившия премиер коментира, че давността на делото е седем години и половина и има още време за възобновяване на процеса.

Делото до момента не можа да започне на няколко пъти, защото Станишев и адвокатите му не бяха получили препис от постановлението на прокуратурата, с което обвинението предлага депутатът да бъде освободен от наказателна отговорност и да му бъде наложена глоба.

През юли 2012 година бившият премиер беше обвинен за загубването на седем секретни доклада в периода 4 ноември 2005 г. - 27 юли 2009 г. Става въпрос за три документа от ДАНС, два от МВР, един от министъра на отбраната и един от НАТО. Всички те представляват държавна тайна, установили две експертизи.

Документите са били връчени на Станишев срещу подпис.

Тогава бившият премиер заяви, че това е политическа поръчка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За ония ли доклади дето съвестния гражданин Алексей Петров, после обявен за Октопод ги е харизал на бойката?Станишев трябва да бъде оневинен и да бъде търсил тоя който му ги откраднал за да ги даде на алексей и бойката...
19
1
 
2
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Няма такава държава, пфу! Забележете, че прокуратурата го оневинява искайки да плати само цената на хартията и мастилото! И това за държавна измяна! Цацаров, срамувам се за вас!
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Представяте ли си кой ни представлява в Европа?!За една изгубена карта някои лежаха в затвора, а тоя - евродупетат.Моника депутантеса ли ще е?
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако тоя е лицето на БСП, как ли изглеждат останалите части на тоя организъм?
16
0
 
3
 
! Отговори
ЕЛЕКТРА преди 9 години
НА МОМАТА ПАК ЛИ ЩЕ И СЕ РАЗМИНЕ...
15
0
 
0
 
! Отговори
миро преди 9 години
подписал се и как съдът го оправдава.защо съдът си гледа интереса и е спечелил от това.защо съдъ взема заплати най-големи и не върши рабата.
14
0
 
2
 
! Отговори
ХаХа преди 9 години
"Всички те представляват държавна тайна, установили две експертизи."Не бойте се. Бай Станишко защитава националните интереси. Няма по-добре скрита държавна тайна от това да изгориш документите на държавната тайна/докладите и те изобщо да не съществуват. В случая Станишев пази държавни тайни като гори документи. Браво Станишев. Защо се опитвате да остъдите корумпирания политик. Та той просто пази държавни тайни по своя си начин и по най-добрия начин. Изгаря документи на НАТО, ДАНС и МВР.
13
1
 
8
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Секретните документи загубени ли са или са предадени на враждебна държава. Как прокуратурата и съда установиха, че секретните документи са загубени. Ако са загубени трябва да се установи къде - на битака, в някой посолство или....... Или така им казва Станишев и те изпълняват. Сега всеки може за "загуби" и да продаде секретни документи. Независима съдебна система от народа.
12
0
 
11
 
! Отговори
АБВ-Българин преди 9 години
Г-н Станишев, Вие като вашия съмишленик г-н Цветан Цветанов няма да застанете пред българското правосъдие, колкото и да е корумпирано и неефикасно. Можете поне да изминете целия процес, не се безпокойте, няма да Ви осъдят, просто ще трябва да се разделите с част от парите, които сте заработили за изгубването на документите, както и от другите за които никога на Вас, на Вашето семейство и обкръжения няма да повдигнат обвинения.
11
2
 
10
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Имунитета !Все някога ще падне, не забравяйте до тогава!За някои дела не трябва да има забрава.Демонстрация на безнаказаност,това е !
10
0
 
15
 
! Отговори
ХИТЪР ПЕТЪР преди 9 години
Аз си знам:ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ,ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА.
9
0
 
4
 
! Отговори
Аланкоолу преди 9 години
Човек в бързината греши а и погрешно може да натисне на клавиатурата друга буква нали?Но нещо с възпитанието не си наред , явно не четеш а само гледаш кой къде е сгрешил .Помисли .
8
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за това аз харесван Глас Народен,,тези останалите са корумпирани б*клуци
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом са спрели делото, значи Станишев е намерил докладите и не е виновен. Българското правосъдие е на светлинни години по-напред от субективното и подкупно западно европейско правосъдие.
6
0
 
18
 
! Отговори
Баси мишката преди 9 години
Баси мишката страхлива излезна тоя. Селските К***и са по смели от него. Как ще загубиш документ с граф Стого Секретно - продаде България селянина ***, и отиде да се дупи в ЕК, че там има повече от 240 пи*ки за лапане!
5
0
 
12
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Тоя мишок по-добре се крие от Цветанов!
4
0
 
28
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 9 години
Трябва народен съд и публи4ен разстрел за всички *** управлявали тази държава!!!
3
3
 
1
 
! Отговори
L. преди 9 години
До N"Опандизиха" се пише, бе аланкоолу - от пандиз (затвор) идва думата!
2
0
 
20
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Според мен въпросът трябва да е дали документите са изгубени наистина или са предадени на когото трябва.Не могат ли да му искат имунитета?
1
2
 
28
 
! Отговори
N преди 9 години
Тази гнусна невестулка не я обандизиха за изгубени документи както и малко преди да паднат от власт преди 4год. така случайно се запали архива точно където са досиетата на *** от БСП!