Неоткриваема адвокатка бави дело срещу Цветанов

Съдът определи нова дата - 8 октомври
2 окт 2014 16:45,
32
Неоткриваема адвокатка бави дело срещу Цветанов
Снимка: архив Булфото

Софийският окръжен съд отложи за втори път тази седмица делото за клевета срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Причината е, че и днес адвокатката на зам.-шефа на ГЕРБ Елена Божурска не се яви пред съда, защото е нередовно призована, съобщи БТА.

Още по темата
Съдът е направил опит да призове адвокат Божурска на телефонен номер, за който се е предполагало, че е на адвокатска кантора, в която тя работи. Секретарят в кантората е приел обаждането, но в молба до съда посочва, че не познава Елена Божурска и тя не работи в тази кантора, стана ясно в съда.

Следващото заседание е насрочено за 8 октомври. За тогава Окръжният съд ще направи опит да призове защитника чрез адвокатската колегия, в която тя членува.

Цветанов е подсъдим за клевета заради негови интервюта от 2012 г., в които казва, че съдия Мирослава Тодорова покровителства организираната престъпност. Защитата на Тодорова предупреди, че след изборите Цветанов най-вероятно ще се сдобие с депутатски имунитет и няма да може да бъде съден.

Делото срещу бившия МВР шеф за клевета беше отложено и в понеделник. Тогава защитничката на Цветанов представила автобусен билет, с който удостоверява, че е в чужбина. Съдът тогава отчете, че това не е причина за отсъствието й я глоби с 1000 лева.

В Съдебната палата днес тече и друго дело срещу бившия министър – за нерегламентирано подслушване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
его преди 9 години
Имунитет за осъден? Я,Пак?
23
1
 
3
 
! Отговори
аз преди 9 години
Няма такава пародия,то човек като е невинен и иска да се приключи не бави и не маже,какво е това адвоката бил в чужбина,после не могат да я намерят а защо това не е направено и тогава с колегията а го отлагат за следващото заседание,то е ясно да минат изборите,резултатите вече са ясни,и после ще се оправят проблемите,а да и после няма да има нужда от дело просто заради имунитета.
22
1
 
2
 
! Отговори
АЦЕТО преди 9 години
СЕГА ЩЕ ОСЪДЯТ И СЪДИЯТА КОИТО ГО УСЪДИ ПРЕЗ ЛЯТОТО
21
1
 
5
 
! Отговори
аре стига бе преди 9 години
Ами да повдигнат обвинение за измама на тази адвокатка...няма ли полиция, няма ли адресна регистрация? Да и пуснат снимката за национално издирване тогава!
20
1
 
6
 
! Отговори
Скърбящ по БГ преди 9 години
Как можеш да вярваш в такава държава! Господ да ни пази!
19
1
 
12
 
! Отговори
МСБ преди 9 години
Осъден и крие адвокатката за да дойдат изборите и да лапне имунитета .........Как има хора които гласуват за този и другите от ГЕРБ....слепи ли са не знам ..................айде като е много ербап и да получи имунитет да се откаже от него .....нали "страхливеца" Сидеров го направи ! Айде ти "смелия" да те видим ! То се вижда де .....
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кривоглавия ***,който заклеймяваше смело и безотговорно,всеки който не му играеше по просташката ***,сега използва прийомите на бандитите и престъпниците!Ми назначете му служебен адвокат на ***!
17
16
 
3
 
! Отговори
тиквата преди 9 години
Цецо е пи4ага !!!! Ще се отърве !!!!!!УХХААА и Ги поч4ва!!!
16
2
 
24
 
! Отговори
помнещ преди 9 години
А това, че го бяха осъдили на първа инстанция да влезе в затвора защо не разкажете? И защо не поровите какво става и с това дело, ами за някаква клевета ни занимавате?
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво дело е това? Цветанов ще бъде оправдан служебно заради имунитета си след изборите.
14
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бащата на личната охрана на Цв. държи от няколко години бардак в родния му град Гоце Делчев. Предлага и непълнолетни момичета ,най-вече на гърци. Целият град го знае, но никой не смее да говори.
13
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спотайва се да дойдат на власт..........
12
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ТАЗИ ДЪРЖАВА ВСЕ ОЩЕ ИМА ГРАМОТНИ И ОБРАЗОВАНИ. ТАКА ЧЕ НЕ НИ РАЗСМИВАЙТЕ...
11
2
 
16
 
! Отговори
KLO преди 9 години
NE GLASUVAI ZA GERB--SADAT NE ISKA DA SADI ZVETNOTO ZASTOTO GO E STRAH OT GERB.
10
1
 
37
 
! Отговори
stefko88 преди 9 години
пак схеми, пак врътки, не ви ли писна бе? То все едни и същи номера се играят в тоя театър наречен съд... ако си обикновен човек ще ти скъсат.....г*за , ако си "народен" представител или човек на някой , то не са здравословни проблеми, неправилно внесени дела, неоткриваеми адвокати.... и накрая глога 500лв, и забрана да заема длъжност 3-4 години (тамън до следващия мандат). много сте нагли ейййй , нагли,че чак сте досадни. плюя на вас ***!
9
1
 
35
 
! Отговори
Има текст в НК.... преди 9 години
Този текст решава нещата назначава се служебен адвокат и се дава ход на делото. Те престъпниците така се крият!
8
3
 
25
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Сляпата Темида! Така както оня нарко бос се е измъквал от правосъдие пет години и съдия Тодорова не е успяла да го осъди до изтичане на абсолютната давност. Така и сега Цветанов и се измъква, а бившата съдийка е жертвата на неправдата отлагане до изтичане на давност. Дали го прави Цветанов нарочно незнам, ама стрда справедливоста.
7
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А ако си мисли че е невинен, защо не поиска служебен защитник? Изглежда всичко е решено. Депутат, а после ходи го гони. Гласувай за правилните хора народе!
6
6
 
15
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
чети ги ти тези закони.Дело може да тръгне без подсъдим ,но не и без адвокат.Да не говорим,че призоваването по телефон не се смята за надлежно дори и в Африка
5
2
 
37
 
! Отговори
#$& преди 9 години
По лицето му се вижда, че е невинен! И изобщо не е нагъл, напротив - това е един безкрайно скромен и родолюбив човек... Аман от човешки отпадъци:-(