Само гадаем за прането на пари, обяви защитата на Василев

Още няма насрочено дело в Сърбия по искането за екстрадиция на банкера
Обновена: 15 окт 2014 10:51 | 15 окт 2014 10:51,
16
Само гадаем за прането на пари, обяви защитата на Василев
Снимка: архив БТА

Защитата на Цветан Василев не е уведомена, че срещу него и съпругата му в България върви разследване за пране на пари. Това обяви адвокатът на банкера Константин Симеонов пред Нова телевизия.

Още по темата
Както Dnes.bg писа, вчера стана ясно, че родната прокуратура води разследване срещу собственика на КТБ и съпругата му за пране на пари, но не станаха ясни подробности.

Преди няколко седмици стана ясно и че Лихтенщайн разследва Василев по същото обвинение.

„Не зная нищо, защото официално не сме уведомени за нищо“, каза защитникът и обвини прокуратурата, че работи през медиите, което не е работата й.

Симеонов призна, че не знае и дали става въпрос за разследване, образувано след публикация на „Труд“ за луксозен имот, купен от съпругата на Василев на Женевското езеро, или проверката се води заради тази в Лихтенщайн. „Остава само да гадаем“, каза Симеонов.

Адвокатът отхвърли информацията, че луксозната вила за 20 млн. евро е купена миналата годината, и уточни, че това е станало преди две години. Парите били „заемни“, а покупката била инвестиционен проект. „Василеви никога не са живели в тази вила и нямат намерение да живеят там“, каза адвокатът. Той обясни и че миналата година Василев е платил данъци върху 160 млн. приходи.

Симеонов съобщи, че все още няма насрочено дело в Сърбия по искането за екстрадиция на Цветан Василев. Той обясни забавянето с местни процедури. Адвокатът потвърди също, че банкерът ще изчака делото. Той отново припомни, че защитата е настоявала да се отмени постановлението на прокуратурата за 72-часово задържане на Василев при идването му в България, и обясни, че той и клиентът му искат нормален процес в страната.

Константин Симеонов съобщи още, че преди две седмици Василев и защитата му са получили оперативна информация, че се готви физическа саморазправа с банкера. Той отказа да назове източника, но обяви, че е сигурен. „Поръчката е дошла от България, но изпълнителите не са от България“, уточни само адвокатът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: цветан василевКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
готин преди 9 години
Голя ми си артисти и адвокати и потърпевши,не чули ни видя ли,божееееееееее никога няма да се оправим
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
нема такава държава! пране на пари НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА = да вземеш пари, придобити от ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, и да ги завъртиш, докато станат законни (видимо). Хайде сега кютуците да ми обяснят как банкер (банка) 'пере' пари, без някой да се интересува ЧИИ пари са изпрани, какъв е произходът на парите в КТБ и кои са подбудителите. Казано просто - кои са осъдените за престъпление, та да им се разследват парите в ктб, съотв. кои са поръчали на василев да 'пере'. Защото другото е празни приказки.
12
0
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
"Гадаенето" е само за броя на 0-те на изпраните пари
11
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
АКО И ТОВА НЕ ПОМОГНЕ..ПИТАЙТЕ ГО ЧОВЕКА..АБЕ ИЗВИНЕТЕ ПЕРЕТЕ ЛИ ПАРИ..КРАДЕТЕ ЛИ ИЗВИНЯВАЙТЕ ЗА БЕЗПОКОЙСТВИЕТО..ПРОСТО ПИТАМЕ РУТИННО..БЛАГОДАРЯ НЕ ПЕРЯЛ И НЕ КРАДЯЛ..ТОЧКА
10
0
 
0
 
! Отговори
АЗ преди 9 години
АМИ ГАДАЕТЕ КАКВО ДА ПРАВИТЕ ДРУГО..С 80000 МИЛИЦИОНЕРИ..НЕЗНАМ КОЛКО СЪДИИ И ПРОКУРОРИ ТОЛКОЗ..ГАДАЕНЕ..МОЖЕ ДА ПРОБВАТЕ МЯКОЙ ДА ХВЪРЛИ БОБ..ИЛИ ЕДНО ТАРО ДА МЕТНЕ ЧЕ БАРЕМ ОТКРИЕТЕ ИСТИНАТА..ДРУГОТО Е ЕЗИ ТУРА ЗА МИЛИЦИОНЕРСКИ АКЪЛ ТОЛКОЗ..АКО ЛИ ПЪК НЕ СТАНЕ КОМАНДИРОВАЙТЕ ПРОКУРОРИТЕ И СЛЕДОВАТЕЛИТЕ ИА В АФРИКА Я В ИНДИЯ..ШАМАНИ ИМА ДА ПОМОГНАТ..КАЛЪФИ СМОТАНИ
9
0
 
3
 
! Отговори
Виждащ преди 9 години
До АнонименА защо ВЯРВАТЕ на ревльото като реве по ТЕЛЕВИЗИЯТА, че изобщо има пари там?ЗАЩО ВЯРВАТЕ НА ТЕЛЕВИЗИЯТА?
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ревльото така се е прецакал от алчнотия, че не е истина, високи лихви, а?вчера по телвизоро направо се изложи, то бива малодушие, ама чак пък толкова...и тоя никога да не збравя, че комунизма, срещу когото реве така ятростно го направи от *** - човек и даже милионер
7
0
 
0
 
! Отговори
дедо преди 9 години
Пари нема,действайте ! :-)
6
0
 
0
 
! Отговори
Виждащ преди 9 години
До до 4и щом ревльото реве - значи е ВЯРНО ли :)))и СОЛОМОН Опасан РЕВА, ама сега се хили... а НИЕ РЕВЕМ :)))))))))))))
5
0
 
0
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Не тел'визоро е ревльото Мигли
4
1
 
2
 
! Отговори
фараони пирамиди преди 9 години
Помним още годините, когато обраха парите на хората чрез фалшиви банкоподобни. И понеже им се стори малко обранато, жанвиденовата зима дообраха народа тотално, до стотинка. После изведнъж се появиха кредитните милионери и червените капиталисти, като гъби след дъжд.
3
0
 
1
 
! Отговори
Виждащ преди 9 години
До Анонимен 1а ти защо приемаш наложеното допускане, за ФАКТ, че Мигли Рашидов има пари там? А?Телевизията ли те аргументира?
2
0
 
3
 
! Отговори
Финансов Пънкар преди 9 години
Чак пък и финансовите социопати от Лихтенщайн ще водят дела , тези тези дето изпраха парите на цялата световна мафия и всички банкстери !
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най-много да бъде осъден за отмъщениенито парите ще върне, нито банката ще отворинабийте си го в главицитебитият бит, Мигли Рашидов ***