65-годишна хулиганка ще лежи в затвора

Счупила очила, телефон и се държала грубо в заведение
19 окт 2014 16:34, Александър Попов
34
65-годишна хулиганка ще лежи в затвора
Снимка: Булфото, архив

Сливенският районен съд осъди 65-годишна жена на три месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок. Съдът наложи и наказание "обществено порицание", което да се изпълни чрез залепяне на видно място в общината.

Сливналийката е била призната за виновна за това, че на 31 май 2010 г. унищожила дамски очила, счупила мобилен телефон и се държала непристойно и е нарушила обществения ред.

Жената влязла в заведение в близост до дома й и започнала да крещи на една от служителките да бъде намалена музиката.

65-годишната жена била помолена тихо да напусне заведението. Вместо да изпълни молбата, тя хванала служителката за косата и започнала да я скубе. Ударила й шамар, счупила й очилата, бутнала я на земята. От удара се счупил и телефона.

Хулиганката е осъдена още да заплати 1000 лв. неимуществени вреди на собственичката на вещите, както и 305 лв. имуществени вреди. 

Съдът отхвърли като неоснователен и недоказан гражданският иск в останалата част до претендирания размер от 10 000 лв. за причинени неимуществени вреди. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Окръжния съд на Сливен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: Сливендело
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 9 години
ДОБРЕ БИ БИЛО ДА Я ПУСНАТ ТАЗИ ЖЕНИЦА ЗА ДА ДОЙДЕ В ПАЗАРДЖИК В *** МАХАЛА , НО С 1 КАМИОН /МОЛОТОВКА/ И ДА ХВЪРЛЯ НА ВОЛЯ. ТОГАВА ЩЕ Я ПРИЗНАЯ ЗА ГЕРОИНЯ , А И ЩЕ ЗАСЛУЖИ МЕДАЛ ЗА ДОБРЕ СВЪРШЕНА РАБОТА ЗАЩОТО ТУК МУЗИКАТА И ГЪРМЕЖИТЕ ЗА ЖИВЕЕЩИТЕ В ТОЗИ КВАРТАЛ СА ЕЖЕДНЕВИЕ
20
0
 
1
 
! Отговори
XXL преди 9 години
Ужас ;(
19
1
 
12
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Чие е заведението,авторе-новинар?!?
18
2
 
15
 
! Отговори
... преди 9 години
Женицата нямала е кой да я пази , или нямала пари да си го позволи... !...
17
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
каква е тази съдебна система...Убийства, отвличания, изнасилвания, побой до смърт и тем подобни тежки престъпления остават безнаказани, а да не говорим за политическите, слушах Цацаров в 120 мин и намекна че Христо Бисеров може да излезе от съда чист като бисер ако Швейцария с банковата им тайна не я оглавят, дори и пред БГ съд...Аз още споменавам Георги СТАНИШЕВ за оня грозния хотел/постройка в Созопол, на 1ва линия...СПИТЕ ЛИ? или си затваряте очите???
16
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за шамар - 3 месеца,за блъснато дете - на свобода !*** от всикчи страни, елате да живеете в *** България, ще ви хареса !!!
15
0
 
23
 
! Отговори
читател преди 9 години
Грешка, груба грешка. Бутилка подходящ коктейл би решил въпроса тихо и без съд.Само това е средството - полицията и съдът са места за добри заплати, а не за защита на гражданите.
14
3
 
4
 
! Отговори
дядо преди 9 години
До Анонименне пише кога е била усилена тая музика ако е преди 22 часа по закон нищо не могат да ти кажат полицаите
13
0
 
28
 
! Отговори
Tari Cat преди 9 години
Ако "музиката" е била чалга и то след 23 ч. напълно разбираемо е лелката да пощръклее! Предполагам започнала е со кротце со благо, възможно е и да е телефонирала на полицията и после - Никифор. Не вярвам директно да е блеснала по пижама в заведението, всяко нервиране си има степени.
12
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
тоя съд не осъди Лечков ,а осъди някаква обикновена жена , която май е била права в случая.
11
0
 
18
 
! Отговори
Абориген преди 9 години
Нямала е късмета на Цветан Цветанов и Волен
10
0
 
41
 
! Отговори
тя преди 9 години
Няма ред в тая държава , а жената е виновна, че не търпи това безредие.
9
1
 
27
 
! Отговори
Един преди 9 години
А музиката силна ли е била?? Заведението с такава музика не нарушава ли обществения ред??
8
0
 
29
 
! Отговори
Студент преди 9 години
И този грандиозен случай отнема 4 години да се разреши.. Явно трябва да изчакаме още няколко века за да се осъди някой истински престъпник.
7
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чалга заведението '' Син сити '' озвучава площад ''Възраждане '' цяла нощ , но на кого да се оплачеш , след като това се случва пред очите на Софийско градско управление на МВР и никой не реагира . А по закон полицията би трябвало да се грижи за спокойствието на хората , но .....
6
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 1 Изобщо прочете ли статията ? "Жената влязла в заведение в близост до дома й и започнала да крещи на една от служителките да бъде намалена музиката." Жената са и надули главата с музика до дупка най-вероятно в малките часове. До някъде я разбирам. Никой не се съобразява в днешно време. Присъдата е нелепа на фона на беззаконието, което цари у нас.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бантустанско ежедневие!
4
3
 
43
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Тая ударила шамар и счупила очила и 3 години в панделата, а Цецко поръча Мишо Бирата и го убиха като куче, а тоя е депутат все още и се разкарва като волна птичка. Брависимо!Нема такава държава!
3
11
 
20
 
! Отговори
хахо преди 9 години
А Волен ? Той колко ще лежи ?
2
1
 
31
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
До там се стигна ,че само лелки на 65 години са уловими от съда за пиянство !Бистришките тигри изпочупиха фалкона на разпивка и нищо не им казаха !