Съдът отказа на Герго Гергов да се върне като кмет на Видин

Градоначалникът бе отстранен преди два месеца
21 окт 2014 19:24,
4
Съдът отказа на Герго Гергов да се върне като кмет на Видин
Снимка: архив Булфото

Окръжният съд във Видин отказа на Герго Гергов да го възстанови на кметския пост в града. Това стана след няколкочасово заседание по предявеното искане на отстранения градоначалник.

Още по темата
“Съдът счита, че в настоящия случай към момента на прилагане на мярката, предпоставките по закон са били налице, което се установява по мотивите на Софийския апелативен съд”, обясни съдия Анета Петкова, която произнесе решението на съда.

Герго Гергов беше отстранен от длъжност на 21 август заради извършено престъпление по служба. Това стана по искане на прокуратурата, след като градоначалникът беше задържан  при спецоперация на ДАНС и Софийска градска прокуратура в началото на август.

Гергов бе обвинен в нарушения на обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за учрежденията на бюджетна издръжка в общината. Според обвинението престъплението е било в полза на определена фирма, а общината е била ощетена със 150 000 лева.

Гергов беше пуснат на свобода под гаранция от 30 000 лева ден след като беше задържан.

През август Видинският окръжен съд отхвърли искането на прокуратурата за отстраняване на Гергов от длъжност. Мотивът на магистратите тогава беше, че не е установено кметът да е възпрепятствал разследващите органи и да е укривал данни.

Прокуратурата обаче обжалва решението пред Апелативния съд в София, който взе решението за отстраняване. Днес Видинският окръжен съд го потвърди. След произнасяне на решението Герго Гергов заяви пред медиите, че уважава решенията на съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Ир Сен преди 9 години
Абсолютен крадец! Във Корея, такива Ким ги даваше на кучетата.
1
1
 
10
 
! Отговори
видинчанин преди 9 години
Герго ни е ценен кадър.Ако започнем война с някого само трябва да му го пробутаме като кмет.След две седмици врагът е капитулирал.Който не вярва нека да види как изглежда Видин.За по малко от година градът ни изглежда все едно сме воювали 20 години с Русия,САЩ,Китай,гермаия и Франция едновременно.Иначе Герго забогатя за година повече и от цар Крез.