Окръжният съд в Бургас задържа в ареста издирван от френските власти

Той е обвинен в скиминг и измама в големи размери
27 окт 2014 18:09, Анисия Иванова
0
Окръжният съд в Бургас задържа в ареста издирван от френските власти
Снимка, архив Булфото

Окръжният съд в Бургас взе мярка за неотклонение "задържане под стража" на Мехмед Абил, който е издирван от френските власти. Това съобщиха от съда.

Европейската заповед за арест е издадена на 31 юли тази година от заместник-прокурор на Първоинстанционния съд в град Мо при Апелативен съд - Париж, Република Франция. Срещу Абил е започнато наказателно преследване по обвинение в скиминг и измама в големи размери.

Той ще бъде разследван за участие в организирана престъпна група, която в периода от 01.05.2012 г. до декември 2013 г. в различни градове на френска територия е поставяла на банкомати  скимиращи устройства за четене на данни от банкови карти.

Френския Наказателен кодекс предвижда за престъпление, за което е издирван Абил, наказание от 10 години лишаване от свобода.

Определението на съда за мярката може да се обжалва пред Апелативен съд - Бургас. На 31-ви този месец ще се гледа искането за предаването на Абил на френските съдебни власти, когато се очаква той да даде съгласие за доброволното му предаване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: бургасФранциясъд
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари