Родители получиха условни присъди за смъртта на бебето си

Двамата не полагали грижи за момченцето си
29 окт 2014 14:34, Анисия Иванова
18
Родители получиха условни присъди за смъртта на бебето си
Снимка: архив Булфото

Разградският районен съд осъди родители на двумесечно бебе, починало поради неположени за него грижи, съобщиха от съда. Те получиха по една година и четири месеца лишаване от свобода условно, с четиригодишен изпитателен срок.

26-годишната майка Н.И. и мъжът, с когото живее на семейни начала С.Х. от кубратското село Беловец, бяха признати за виновни в това, че са причинили по непредпазливост смъртта на двумесечния си син А.Н.

Момченцето бе прието в Спешния център в Кубрат на 25 юни тази година в тежко здравословно състояние поради неполагане на грижи от страна на родителите. Имало екземи по тялото, било с тегло два пъти по-ниско от нормите за възрастта си, съобщиха тогава от Отдел "Закрила на детето".

Двамата родители са безработни, без образование и живеели в крайна бедност. Майката отглеждала още две деца, но имала и други изоставени деца в социални институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 9 години
Да й сложат" спирала",за да спре раждането на нещастни деца.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Dvamata roditeli sa bezrabotni, negramotni, marzelivi i sa jiveeli ot parichkite koito porednoto bebe im nosi. Poznavam ciganka koiato kazva che s maja i jiveiat ot maichinstvo na maichinstvo a decata im sa v dom na darjavna izdrajka
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колко ли им дреме на Н.И и на С.Х. от тези условни присъди? И с какво точно могат да ги ощетят тези присъди? Ако уморят от глад още едно дете, ще влязат на топло, та ние да им осигуряваме издръжката в пандиза, а също и да храним безбройните им деца, пръснати по социалните домове!Наистина, колко деца е родила до момента Н.И.?Колко деца е създал досега С.Х.? Той поне грамотен ли е? Работи ли? Или и него храним със социални помощи?
1
0
 
13
 
! Отговори
Колко себеподобни преди 9 години
е успяла да създаде тази безработна и неграмотна жена, още преди да е навършила 26 г.? От колко мъже е раждала?Уточнете!А пък редовно охулваните в този сайт българки, на 26 г. току що приключили следването си и, макар да знаят, че им е време за брак и дете, първо гледат да си намерят работа, за да могат да поемат отговорност за бъдещото си потомство.Държавата пък ги дебне - щом започнат да печелят, дере от тях данъци в полза на неграмотната и неработеща Н.И., та да храни и нея и многото й деца.