Задържан с 48 кг дрога поиска да излезе от ареста под парична гаранция

Апелативният съд в Бургас отказа: Има опасност да се укрие
17 ное 2014 17:11, Анисия Иванова
6
Задържан с 48 кг дрога поиска да излезе от ареста под парична гаранция
Дрогата, открита в колата на Искрен Стефанов. Снимка: Агенция "Митници"

Задържан с около 48 кг метаафетамини поиска Апелативният съд в Бургас да промени мярката му за неотклонение и да излезе на свобода под парична гаранция с размер 5000 лева, но магистратите отказаха, съобщиха от съда.

Още по темата
Искрен Стефанов е с повдигнато обвинение за контрабанда на наркотици и е в ареста от 29 септември тази година.

Той се е опитал да напусне страната в посока Турция с лек автомобил "Мерцедес" на 26 септември сутринта през пункта в Малко Търново. При проверка митничарите са намерили близо 48 килограма метамфетамини.

Според апелативните магистрати обаче няма налице обстоятелства за изменяне на мярката, а и имало опасност Стефанов да се укрие, тъй като има двойно гражданство.

Пълномощникът на обвиняемия смята, че срокът на задържането вече е изиграл превантивна роля. Престоят в ареста затруднявал търговската дейност на Стефанов.

Обвиняемият разполагал с достатъчно средства, за да си наеме жилище в Бургас. Не съществувала опасност да се укрие или да извърши друго деяние, тъй като той не бил общественоопасна личност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
6
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 години
И НА ПЪЛНОМОЩНИКА И НА ПОДСЪДИМИЯ ПО ЕДИН ГОЛЯМ КАМЪК НА ШИЯТА И НА ДЪНОТО НА МОРЕТО. ТАМ ДА ХРАНЯТ РИБИТЕ , А НЕ ДА ТРОВЯТ НАШИТЕ ДЕЦА. НЕКА СВЪРШАТ И ТЕ ЕДНО ПОЛЕЗНО ДЕЛО. ЕГА ТИ И СЪДА И СЪДИИТЕ И ЦЯЛАТА СТРАНА. НЯМА ЛИ ПО- ВИСШ ОРГАН ДА ИМ СЛОЖИ ЧАТАЛА НА ШИЙТЕ В ТАЗИ ДЪРЖАВА?! ДОКОГА???????????
5
2
 
1
 
! Отговори
vanya преди 9 години
da ostavyategi dasi dovifsi tabotata kk nyama dagi ostyaat te si plashtat ii vitre ii shte prodaljavat datrovyat decatani gospod dagi nakaje a ne sida zashtto nemogat
4
2
 
4
 
! Отговори
Bubin преди 9 години
che to biva glupost i prostotiq ..ama i takava naglost ..
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
IKONOMICESKATA OBSTANOVKA V BALGARIA NE E DOBRA.OSTAVETE GOSPODINA DA SI DOVARSHI RABOTATA.
2
2
 
17
 
! Отговори
Никола преди 9 години
Ама къв е тоя съд бе , дето затруднява търговската дейност на клиента на адвоката. Не стига , че му конфискували стоката, не стига, че застрахователя не плаща, ами сте го пратили и зад решетките. Абе той е добър човек, има пари за квартира. Има късмет че е в затвора, щото ако го хвана край училището на децата - направо е МРТАВ!!!! няма да го открият никога.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Престоят в ареста затруднявал търговската дейност на Стефанов." -Ха ха, Пич, следващият път да си платиш колкото и на когото трябва и всичко с твоята "търговска" дейност ще е наред