Две от делата срещу Цветанов тръгват отново през януари

Процесът за подслушването все още е замразен
Обновена: 28 ное 2014 19:52 | 28 ное 2014 19:52,
44
Две от делата срещу Цветанов тръгват отново през януари
Снимка: архив Булфото

Две от трите дела срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов тръгват отново в края на януари. Софийският апелативен съд ги възобнови, след като зам.-шефът на ГЕРБ се отказа от депутатския си имунитет, съобщи БНР.

Имунитетът на Цветанов беше поискан от главния прокурор Сотир Цацаров на 12 ноември заедно с имунитетите на още четирима депутати и на Сергей Станишев, който е евродепутат. Два дни по-късно бившият МВР шеф се отказа от депутатската си защита.

Още по темата
Едното от възобновените дела е делото за престъпления срещу правосъдието, прочуло се като делото за шестте "Не"-та. Това са резолюциите, които като вътрешен министър Цветанов е написал под няколкото искания за подслушване на бившия великотърновски антимафиот Орлин Тодоров.

Подслушването е било разрешено от съда и вътрешният министър не е имал право да ги спира. По това дело Цветанов бе осъден на 4 години затвор. Той обаче обжалва и делото в момента е в Софийския апелативен съд. То е насрочено за 21 януари.

На 26 януари трябва да продължи процесът срещу Цветанов за присвояване на 50 хиляди лева в полза на Орлин Тодоров. Софийският градски съд го оправда, а прокуратурата протестира присъдата пред Софийския апелативен съд.

Третото дело срещу бившия вътрешен министър, който сега е в комисията за контрол на СРС в парламента, е заради подслушването от страна на МВР на политици и общественици. То все още е на първа инстанция. Пред БНР от съда обясниха, че то не е възобновено, защото все още не е постъпил документът за отказа на Цветанов от имунитета му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Януари коя година...
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо чак през януари?През това време човек с осъдителна присъда и с две съдебни дела,не само ще се разхожда на свобода,но и ще приема закони в сектор сигурност.Нещо повече,ще контролира дейността на службите и прилагането на СРС с участието си в парламентарна комисия.Къде са НПО да питат КОЙ допуска това?Може би чакат да изчезнат веществените доказателства по делата,за да протестират пред съдебната палата,а не по жълтите павета,където в момента фактически се реабилитира едно порочно управление.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е ади дееее, ади дееее....то ше им изтече давността, ше изгори сградата със събраните по делото материали, Цеко ше си отече от естествена смърт на 89 години, и кво ли още не ше се случи докато мръдне нещо по делата. Хубу, че се махнах овреме. Със здраве!
22
0
 
1
 
! Отговори
varg педераса преди 9 години
До varg"ОЩЕ ВЕДНЪЖ ПИШИ ОТ МОЕ ИМЕ И ЩЕ ТИ Е ЗА ПОСЛЕДНО!!! "Е не беше за последно. Кво сега, ще се оплачеш на мама или кво?
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vargЕла и мене намери да видим дали ше е за последно ти си заплаха за обществото бе пич трябва ипто ти да го забранят в всички форуми и само да си пишеш в ислямиските форуми при твоите братя и сестри там
20
1
 
5
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
По времето на 44 в България се появи неофашизъм, а *** се изживяваха като някаква шпиц команда! Това, че служеше на янките, му осигури тяхната защита и покровителство, но да не забравяме, че те подкрепяха и бойците, които създадоха ИДИЛ, а сега ги бомбят...Никога повече!
19
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз като чета в какви грехове обвиняват Цветанов от ГЕРБ , имам чувството,че той е клал българите по време на Априлското въстание в Батак, извършил е през 1911 г. геноцида над арменците, на 11 септември е запалил кулите близнаци в САЩ; да не забравя - преди това е убил Кенеди и е стрелял по братята Илиеви! Вие този човек го направихте бетер Джин Гиби
18
4
 
6
 
! Отговори
Мунчо от село преди 9 години
Ей,кво стана с наш Сергей Станишенко и изчезналите секретни документи? Колко затвор ще му предложи неговия симпатизант Цацаров?
17
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Цецко, Бай Ставри те чака в СЦЗ с наточена шпага....ще те сефтоса.
16
6
 
4
 
! Отговори
бай Иван преди 9 години
Резултатите от СРС-тата на Цветанов може би излизат сега за КТБ? А може би Цветанов не е имал доверие в съдебната система и е решил самосиндикално да разплете мафиотския възел на политици и съдии.Нормално е, когато влезеш в бърлогата на лъвовете и им бръкнеш в Г***за с ъс средния си пръст,те да не изквичат на умряло."Да подкрепим местния шериф"-имаше един амкерикански филм.
15
2
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Враг, тогава си смени аватара или и той не е твой?
14
0
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
До колкото си спомням, той каза и нещо за адвокатите на мафията...., а сега с 88 се ползват от техните услуги, нали?!!!
13
2
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Аа, жена си не пращам, да дойда аз, ако искаш. Къде живееш в Шумен? Тъкмо ще ти покажа колекцията си от Buck knives! Бръсначи!
12
10
 
5
 
! Отговори
адвокат преди 9 години
Кой каквото иска да си говори , но Цветанов пръв каза, че има корупция в съдебната система и се оказа прав . Това сега не могат да му простят, защото прокурори и съдии се мислеха за недосегаеми.Всички дела срещу него ще завършат с пълно фиаско , но Цветанов разбуни кошера и това е добре за държавата .
11
5
 
12
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Цецо, докато сте на власт с Бойко помислете и за състоянието на затворите ...Както се казва: "До вчера живеех срещу затвора, днес живея срещу дома !" ... :)
10
4
 
7
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Ооо, Варг и ти ли обърна резбата бе пич! Ей, изпедепса се народа масово, казват, че е от американските хормони дето ги дават на пилетата, ама лошо няма!
9
8
 
2
 
! Отговори
vаrg преди 9 години
До разкажи на тези хораДа гей съм но това не е срамно. И наистина по времето на ГЕРБ ме арестуваха и лежах в ареста затова и толкова мразя ГЕРБ защото за такова нещо като да снимаш гей порно никой няма право да те пипа. А оназ малката от Фейса я зарибявах ама то колко много хора го правят това ехеееей то тогава всички да са изгнили по затворите
8
2
 
1
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Варг, защо публикуваш класифицирана информация, до утре и един ислямист няма да остане в Шумен, пфу!
7
4
 
5
 
! Отговори
разкажи на тези хора преди 9 години
До vargСелски, теб нали точно Цецо те арестува за мераците ти да правиш гей порно на гробищата, както и за психически тормоз над тийнейджърка във Фейсбука, да я правиш порно звезда. Ти затова мразиш толкова ГЕРБ, нали Ивелинчо, гейче шуменско? Разкажи малко и на тези хора тук де, не се срамувай
6
2
 
6
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Този дето направи Боко дженерал се е погрижил и за парите, а днес му прехвърли и двама независими дупетати.Геееееееерп!