Задържаха под стража мъж, убил друг с тояга в Невестино

Убийството е извършено на 23 ноември
28 ное 2014 18:07,
0
Задържаха под стража мъж, убил друг с тояга в Невестино
Снимка: архив Булфото

Окръжният съд в Бургас разпореди задържане под стража на мъж, обвинен в убийството на друг.

Срещу Венцислав Делев е образувано досъдебно производство. Той е обвинен, че миналата неделя е убил мъж в дома му в карнобатското село Невестино. Делев е умъртвил жертвата чрез нанасяне на удари с дървен сап по главата.

Още по темата
Досъдебното производство започна на 24 ноември срещу неизвестен извършител, уточниха от пресцентъра на съда, цитирани от „Фокус”. На 27 ноември Делев е бил привлечен като обвиняем за убийство.

Окръжна прокуратура-Бургас поиска най.тежката мярка за неотклонение срещу Делев заради тежестта на извършеното престъпление. Освен това според прокурора съществува реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Защитата поиска домашен арест.

В съдебната зала самият Делев отрече да е автор на убийството. Според съда обаче на базата на представените по делото доказателства и становищата на страните може да се предположи, че именно той е убиецът. За престъплението той може да получи от 10 до 20 години затвор.

Съдебният състав прие, че съществува реална опасност Делев да се укрие и да извърши престъпление. Освен това по време на съдебното заседание стана ясно, че убийството е извършено в изпитателния срок на влязла в сила присъда. Тя е 6 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване е отложено за срок от 2 години, за извършено от него друго престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари