Цацаров иска отстраняване от длъжност на двама разследвани съдии

Единият от тях е заплашил служителка на съда с убийство
4
Цацаров иска отстраняване от длъжност на двама разследвани съдии
Снимка: Булфото, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл във Висшия съдебен съвет /ВСС/ искания за отстраняване от длъжност на двама съдии от районния съд в Раднево - Люба Петрова и Евелин Драганов, до приключването на наказателните производства, водени срещу тях.

Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Исканията са заради разследванията срещу Петрова и Драганов, които започнаха в края на ноември и са под
ръководството на Специализираното звено за противодействие на престъпления, извършени от магистрати, създадено между Софийската градска прокуратура и ДАНС.

Евелин Драганов е обвинен, че на 5 септември 2013 г. е заплашил с убийство служителка на съда при изпълнение на служебните й задължения.

Съдия Люба Петрова е обвинена за това, че в началото на октомври 2013 г., в частен дом в Раднево е подбудила свидетел към лъжествидетелстване по гражданско дело.

Самата Петрова също е обвинена и за лъжествидетелстване, което според прокуратурата е било извършено на 8 октомври 2013 г.

Според разследващите от март 2011 до септември 2013 г., в нарушение на Закона за кредитните институции, съдията е предоставяла кредити и е получила неправомерни доходи в размер на 47 895 лв.

Петрова е обвинена и че от 11 септември 2013 г. до 14 януари 2014 г. в Раднево е извършила неизпълнение на служебните си задължения като районен съдия, като не си е направила отвод по граждански дела, заради приятелските й връзки с една от страните, и е издала изпълнителни листа за незабавно заплащане на суми в размерна 40 699. 52 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
във всяко село ли има съдилище?шантава работа
3
2
 
4
 
! Отговори
Н.Петров преди 9 години
Работата отдавна се е вмирисала , така че избори за почтени хора при сегашните условия са невъзможни и недопустими за властимащите , защото щом те допуснат във властта и първата им задача е да те прелъстят , тоест корумпират . После връщане няма. Така че ,важни са условията и спазването им от всички в интерес на държавата и хората ,а това е в пълна липса.
2
4
 
5
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Нова Конституция и...нов закон за съдебната система.Там да залегне принципа...изборност и мандатност за основните съдийски длъжности.За всички е ясно;корумпираната съдебна система води до безнаказаност в обществото,а това торпилира усилията на честните редови българи живота им да се промени към добро.
1
1
 
8
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Браво, Цацаров! обаче тия двамата са стигнали върхът на наглостта!