Внесоха обвинителния акт срещу стрелеца от Лясковец

Петко Петков е обвинен в опит за предумишлено убийство на повече от един човек
Обновена: 19 дек 2014 20:41 | 19 дек 2014 20:40, Елка Василева
10
Внесоха обвинителния акт срещу стрелеца от Лясковец
Петко Петков. Снимка: архив, Булфото

Обвинителният акт срещу стрелеца от Лясковец Петко Петков беше внесен днес от прокуратурата в Окръжния съд във Велико Търново.

Петков е обвинен за това, че на 14.03.2014 г. в Лясковец предумишлено, по начин и със средства, опасни за живота - полуавтоматична ловна карабина "Arsenal" и полуавтоматична едноцевна пушка "BAIKAL" - е направил опит да умъртви повече от едно лице - шестима полицейски служители, като единият тях - Емил Шарков, е загинал.

Още по темата

Всички те, в качеството си на полицейски органи - служители на МВР, са участвали в полицейска операция на територията на ОД на МВР-Велико Търново по задържане на въоръжено лице с незаконно оръжие.

На Петко Петков е повдигнато и обвинение за това, че за времето от 18.06.2012 г. до 14.03.2014 г. в дома си незаконно е съхранявал огнестрелни оръжия - ловна карабина "ИЖ", полуавтоматична ловна карабина "Arsenal", полуавтоматична едноцевна пушка "BAIKAL" и двуцевна гладкоцевна пушка "ИЖ, както и 343 броя боеприпаси за огнестрелни оръжия, без да има за това надлежно разрешение.

Петко Петков е с наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
иванчо преди 9 години
"Направил опит предумишлено да умъртви повече от едно лице..." Човека Петко ще бъде съден за опит да убийство.А кой ще отговаря да убийството на една барета и за нанесена телесна повреда на три барети????? разбира се,че прокуратурата е признала,че Петко не е извършил убийството и той няма да отговаря за това.Има убит и ранени полицаи и за това следва да има дело против извършителя/ите/.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Лека му пръс на Шарков.Това дело ще покаже има ли правосъдие в БГ или правосъдие раздавано от послушници на партии или мафиоти.Защо не са организирали задържането на Петко,след като е разговарял дни преди това с кварталния,или са искали баретите"да ги дават по телевизията" и да ни покажат колко сме добри против тероризма-акция безсмислена.Тоя който е наредил акцията,ако дойдат барети и започнат да му разбиват вратата как ще реагира? В момент на уплаха ще може ли да си контролира действията?
5
1
 
16
 
! Отговори
Адвокате, Брате преди 9 години
Бай Петко е Невинен! Ако по вас стрелят с "Калашников" вие няма ли да стреляте? По закон отвърщаш с "Калашников" ако ти влязат в дома без заповед от съда е Незаконно! Заснели са го без да предупредят съда! Нарушение!
4
1
 
10
 
! Отговори
Минка преди 9 години
Май нещо не е наред тук, кода бил грешен, глупости...
3
2
 
20
 
! Отговори
непукист преди 9 години
Стрелеца е ясен направи ги за смях за съжаление с цената на човешки живот .Въпроса ми е кога ще стане известен автора на ювелирната акция и кога ще му бъде потърсена сметка за "високия" професионализъм ?
2
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бай Петко е машина. Без да е похарчен нито лев държавна пара за неговото обучение, той разби на пух и прах с ловна пушка, тежковъоръжените елитните части за борба с тероризма, за които се харчат милиарди, явно грешни пари. Той заедно с майка си, показаха на пуяците, как се работи ефективно с минимални средства.
1
2
 
21
 
! Отговори
художника преди 9 години
*** !!!