Пиарката разстреляна с 5 куршума, тя не била фактор в общината

Кметът на Пазарджик през сълзи: Как може да я застрелят като куче?
Обновена: 13 яну 2015 14:10 | 13 яну 2015 12:00,
149
Пиарката разстреляна с 5 куршума, тя не била фактор в общината
Пресконференцията в Пазарджик. Снимка Dnes.bg

Убиецът на началничката на кметския кабинет в Пазарджик Татяна Стоянова е изстрелял 5 куршума по нея. Това съобщи градоначалникът Тодор Попов на извънреден брифинг.

Кметът се разплака в началото на пресконференцията, посветена на убийството на дясната му ръка. Вчера Стоянова беше разстреляна пред дома й около 18.30 часа. Сълзите на Попов не спряха да текат през цялото време. Накрая той прекрати брифинга, защото не издържа на напрежението.

Още по темата
„Не мога да си дам отговор защо и как може някой да я застреля като куче?”, попита в началото Попов. Той съобщи и че е разбрал, че куршумите, изстреляни по Стоянова, са пет, но не може да уточни дали всички са били в областта на главата.

„Искам да избегна всички спекулации относно причините. Тя беше професионалист и отговорен човек, нямаше нищо общо с обществените поръчки и проектите за града и не е била фактор при взимане на решения. Тя само осъществяваше координацията между звената и беше говорител на общината“, каза кметът. Той потвърди, че Стоянова е била дясната му ръка.

„Много бяхме близки, познаваме се от 15 години, но не бяхме толкова близки в лично отношение, за да знам дали мотивът за убийството е личен“, обясни градоначалникът. Попов отново разказа, че вчера Татяна Стоянова не е изглеждала видимо притеснена, дори напротив – била е весела. „Празнувахме именния й ден вчера.”, каза кметът.

Според него убийството не цели да бъде сплашен. Той не се страхува за живота си и е отказал допълнителна охрана.

„Страхувам се не за живота си, а че цялото ни общество е тежко болно. Ако е било срещу мен, нямаше да съм тук сега“, каза той. Кметът обясни и че не е давал основание за заплахи, гледал да си върши работата съвестно.

„Няма нови сведения до този момент. Прави се втори оглед в момента, работим по няколко версии, но не можем да ги оповестим”, заяви пред Dnes.bg говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Татяна Стоянова беше убита вчера вечерта. Убиецът е причакал пиарката на кмета, докато тя паркирала автомобила си. Жената е застреляна с няколко куршума.

Татяна Стоянова е шеф на кабинета от 2007 година, когато Тодор Попов печели първия си мандат. Тя беше координатор и говорител на всички основни звена в администрацията на община Пазарджик. Хора от общината я сочат като "дясната ръка" на градоначалника. Убитата дълги година е била журналист. Тя не е семейна и няма деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
0
 
! Отговори
el преди 9 години
Tolkova zloba, omraza, zavist i kompleksarchtina!Ako naistina Tatyana e bila tolkova goliamo zlo-leka i prast, zachto ne vzemete da se uspokoite, gadniari takiva! Chto za hora ste? Sigurno mnogo ot vas imat deca. Ami vsichki se zamislete za badechteto im i za tova v kakav sviat jiveem! Kmet ili ne Todor Popov vinagi chte bade niakoi,zachtoto e dobar chovek s mnogo,mnogo dobrodeteli!
94
0
 
5
 
! Отговори
тр преди 9 години
секретарка, пиарка, началник кабинет, съветничка на кмета, на каква длъжност е била точно, щото са различни неща и различни отговорности
93
0
 
8
 
! Отговори
кметче преди 9 години
Да бе не била фактор,в новините по ТВ казаха точно обратното,на като говорим за кметствата..... в почти цялата държава тая институция е една машина за корупция
92
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали не праче от притеснение за нещо.
91
0
 
7
 
! Отговори
Кое е истината преди 9 години
Н била фактор, а кметът реве като магаре. Нещо не се връзва.
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
121-виАй стига с тези IP адреси, бе! В този сайт могат да те баннат за момента, но не могат да ти наложат перманентен бан ако си с променливо IP. В такъв случай само регистрацията ти могат да ти баннат и регистрираният ти ник, нищо друго. Можеш да си пишеш с измислени нерегистрирани имена колкото си искаш след това.
89
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от 118 за Възмутена, напротив, аз съм възмутен, че мъж може да убие жена поради каквито и ппричини по този показен начин. Това първо не е мъж за мен, а пълен ***. Второ: аз бих го убил с голи ръце тоя ***.
88
6
 
0
 
! Отговори
Възмутена преди 9 години
Как няма нищо човешко във вас? Нека Господ съди и да прояви милост, такава, каквато проявявате в момента към това момиче!
87
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Попов, разрева се заради любовницата си ли? Нормално!Даже и да не ти е любовница, нямаш право да ревеш като човек на такъв пост, ***.
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ще се лее кръв"Режисьор: Пол Томас АндерсънГлавната роля: Даниъл Дей-Люис, който получава за нея награди Оскар и Златен глобус!Лакомията няма граница!
85
3
 
6
 
! Отговори
Емо преди 9 години
Абе то у нас Комити много а ,шаферки като PR-ката още по много .Настрана материалното и положение също щото като се каже лека и пръст на момичето в последната си риза никой нищо не е отнесъл на оня свят Понякога дето казват набожните хора неведоми са пътищата Божий Накрая и камилата понякога заплаща чужди грехове,а гледайки този кмет истината е ,че не само ,че знае ЗАЩО ами и най вероятно заради него си е отишло момичето.Все пак Заместници ,подзаместници и тн общинари кому се кланят ...кМЕТА
84
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
уууууууууууууууу, че ми хареса:"Ковчег с джобове няма,както и катафалка с ремарке!!!"
83
0
 
12
 
! Отговори
дъртия преди 9 години
ЕЕЕ, трябва да е ясно за всички: Всеки плаща "данък" някому.
82
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кметът на Пазарджик от коя партия е ?
81
2
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
ЗА 103. И САМИЯТ КМЕТ НЕ ЗНАЕ ОТ КОИ Е.ОТНАЧАЛО БЕШЕ ОТ СДС. ПОСЛЕ СЕ ПРЕХВЪРЛИ КАТО НЕЗАВИСИМ ЗА ВТОРИ МАНДАТ. СЕГА Е ОТ ГЕРБ. А ПОЗНАЙТЕ КАКЪВ Е. ЧОВЕК С МНОГО ПАРИ , ВЛАСТ И ИМОТИ. ПО ПРИНЦИП Е ОТ ПЕЩЕРА. ТО ЦЕЛИЯТ ГРАД СЕ КОМАНДВА ОТ ПЕЩЕРЦИ.. ИМА ЕДИН ЛАФ" ГР. ПАЗАРДЖИК- ОБЛАСТ ПЕЩЕРСКА". АКО НЯКОЙ СМЯТА, ЧЕ НЕ Е ТАКА НЕКА ГО ДОКАЖЕ.
80
2
 
16
 
! Отговори
природозащитник преди 9 години
Знае ли този кмет, че в света има закони за защита на жиивотниите и това му изказване е подсъднно?
79
0
 
13
 
! Отговори
Faktor преди 9 години
лед като кмета каза, че Тя не е била фактор, означава, че други са факторите. А кои са факторите.
78
1
 
20
 
! Отговори
тя преди 9 години
Някой беше казал , че в България престъпниците живеят красиво , но за кратко.Няма какво повече да се каже.
77
2
 
5
 
! Отговори
z преди 9 години
така е но точно че нема осъден кмет и депутат ,не се знае кмета на колко бели линийки е бил като е дал поръчката те така и така си се чувстват недосегаеми,а незнаеш и как може да го е засегнала може и демонстративно да го е закичила с рогца, ние не знаем ноо той знае
76
0
 
9
 
! Отговори
Емо преди 9 години
Абе 103 това също е интересна версия ,но нека се има предвид ,че досега осъден кмет,депутат или министър у нас нема така ,че за 1 любовница заплашваща ако трепеха така момите у нас ....о половината ни Българки шеха фира да са дали досега.В случая ,поне на мен така ми се струва момата е била доста 'Непослушна'Човек не убива жена просто ей така.Всичко има по дълга предистория която ние не знаем ,но пък всички знаем хубавата бг поговорка какво обобщава :'Да би мирно седяло..не би Чудо.....