Евелин Банев - Брендо не е обявен за издирване

Не е имало такова искане, разясни вътрешният министър Вучков
Обновена: 22 яну 2015 21:51 | 22 яну 2015 15:56, Анисия Иванова
12
Евелин Банев - Брендо не е обявен за издирване
Евелин Банев - Брендо. Снимка, архив: Булфото

Евелин Банев - Брендо, за когото се появи информация, че е напуснал страната ни, не е обявен за издирване, съобщи вътрешният министър Веселин Вучков.

Банев беше осъден на 20 г. затвор за наркотрафик в Италия, но бе върнат у нас по дело за пране на 21 млн. лв. През февруари 2013 г. на първа инстанция той получи 7 години и 6 месеца затвор по това дело.

На 11 юли миналата година обаче Софийският апелативен съд оправда Евелин Банев-Брендо. Прокуратурата протестира решението пред ВКС, но върховният съд още не е насрочил делото. Банев е с наложена мярка "подписка" и забрана да напуска страната.

Още по темата
Вътрешният министър уточни днес, че Брендо не е обявяван за издирване, защото не е имало такова искане.

"Не бих искал по никакъв начин да коментирам решение на съд, на органи на съдебната система, в чието поле е разглеждането на този казус от няколко години. Доколкото разбрах, делото е в съдебна фаза, на трета инстанция, определена мярка "подписка", каза той.

Директорът на СДВР Марин Маринов допълни, че на 11 юли 2014 г. мярката за неотклонение "подписка" на Брендо е променена. „На този ден е бил последният подпис, който Брендо е положил при проверка от полицая, който е контролирал по местоживеене домашния арест“, уточни той. По думите му мярката "подписка" задължава при промяна на посочения адрес, разследващият орган да бъде уведомен.

Министър Вучков коментира и убийствата през изминалата седмица. По думите му напредък има, но има обективни неща, които трябва да се изследват. Действа се много интензивно. Тези престъпления поставят на изпитание способността на българската държава да разследва, надявам се, че се върви към прогрес, отбеляза министърът.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg:

Гледайте още видео материали от "България" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Питон преди 9 години
Брендо ,Галеви, Сертов - много знаят за Тиква,за миналото му. Авери бяха.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много добре го каза воде6тият Са6о Диков че има 200 стоманени глави които трябва да паднат задасе оправи Съдебната Система.Начело със Цацарони и неговата 6яика и да бъдат осъдени и обесени.
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей,Пиночет жив ли е? Да го командироваме за една вечер да се справи с корупцията.
6
0
 
13
 
! Отговори
прост селянин преди 9 години
Явно мутрите имат специален наказателен кодекс, с който съдебната система трябва да се съобразява.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като нашето правосъдие няма в целия свят...правилно каза американския посланик че имаме 2 вида правосъдие за бедни и богати...:)
4
3
 
5
 
! Отговори
arhar преди 9 години
Очевидно е, че всички бягат от доносник Сава от дс, доносник Павел от дс, мамин Делянчо и Хр. Бисеров ...Йосич, Пешо сумиста, Брендо , Златко баретата , Маргините - все ортаци с Доганчо и мамин Делянчо ...Какво стана с Пешо сумиста ? Ще търка ли наровете доживотно ?
3
0
 
6
 
! Отговори
Hristo преди 9 години
Търсете го при братя Галеви.....Опа,вие и тях ги "изпуснахте"..... Тежко и горко на тая територия България.....ВСИЧКИ КЪМ ТЕРМИНАЛ 2 и никакво връщане назад....
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Италия - 20 години затвор.България - подписка.Да горят в ада всички, които си затварят очите и приемат всякакъв вид подкупи, разрушавайки всичко морално, ценно и законосъобразно.
1
0
 
25
 
! Отговори
detelina преди 9 години
Ей, тая държава не случи ,нито на политици, нито на престъпници!