ВСС отстрани съдия Ченалова от длъжност за 6 месеца

Причината са дисциплинарните производства срещу нея
Обновена: 22 яну 2015 16:02 | 22 яну 2015 16:02, Анисия Иванова
10
ВСС отстрани съдия Ченалова от длъжност за 6 месеца
Архив: Булфото

Висшият съдебен съвет отстрани от длъжност съдия Румяна Ченалова за 6 месеца. Причината за временното отстраняване е, че срещу нея се водят три дисциплинарни производства.

Предложението за това бе направено от дисциплинарния състав по казуса на френската фирма "Белведере" - Галя Георгиева, Магдалена Лазарова, Даниела Костова.

Още по темата
В рамките на един месец – от 17 декември миналата година до 15 януари, ВСС е завел две дисциплинарни производства срещу нея.

Едното е по казуса "Белведере", за което повдигна въпрос и френският посланик и заяви, че в българската съдебна система има „гнили ябълки“.

Другото дисциплинарно производство е за това, че не се е произнесла по искане на адвокати на обвиняемите по делото "САПАРД" за отмяна на наложени две обезпечителни мерки, съобщава „Правен свят“.

ВСС днес е обединил тези две производства в едно.

Срещу Ченалова има и още една дисциплинарка, която е за действията й като адвокат по казус, свързан с македонска фирма. Става дума за скандал с източването на 2.5 млн. долара от македонския държавен тютюнев холдинг "Македония табак".

За периода, за който е отстранена, Ченалова няма право да гледа дела, което пък ще доведе до отлагане на делото "Октопод", насрочено за май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много добре го каза воде6тият Са6о Диков че има 200 стоманени глави които трябва да паднат задасе оправи Съдебната Система.Начело със Цацарони и неговата 6яика и да бъдат осъдени и обесени.
8
2
 
7
 
! Отговори
LE4 преди 9 години
Това наказание ли е или награда?Щото тая женица сигурно не си е и мечтала за такъв дълъг отпуск.Сега на воля ще си харчи милионите,ще пообиколи света,ще си понапече *** по екзотичните плажове,ще покара ски в Алпите.И след шест месеца отново юруш на комисионните.
7
2
 
11
 
! Отговори
До 6 преди 9 години
Явно трябва да ни го кажат "някакви си от някъде си" за да се случи нещо. Защото ние сами нищичко не правим и ако не ни ръчкат отвън ще сме по-зле и от Сомалия.А милата съдийка не трябва да я отстраняват а направо да я обесят на паметника пред НДК. Поне ще послужи за нещо този паметник...
6
16
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не познавам съдията и тук става въпрос за принципи. Вместо да изгонят оня *** франсето наказват нея. Не казвам че не е виновна, ВСС можеше да установи това, за това им плащат. Става въпрос че идват някакви си от някъде си и ни казват: да спрем Белене, Южен поток, Бургас-Алесксандруполис.Казват ни какво да ядем, пием, кога да си е..м жените, кога най-после ще им го заврем на тия западни изчадия но до гърлото та да не могат да дишат... Наистина е срамно.
5
2
 
4
 
! Отговори
Ч?налова преди 9 години
Неочаквана ваканция :)
4
2
 
10
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Ейй, ако не са тия европейци да ни покажат къде са ни гнилите ябълки така ще влачиме още 1000г робство. Ако не бяха показали на нашите какви ги е вършел Бисеров нямаше с пръст да го пипнат. Ако не бяха гръцките полицай да ни върнат оня брадатия откачалник дето наръга продавачката отдавна да е в родината си. Такъв нефелен народ няма по света. Но при всяко показване на кривините веднага се намират сума ти *** да викат "Тоя ли ще ни казва на нас. Откъде накъде се бърка" Вместо благодаря.
3
2
 
13
 
! Отговори
Victimized преди 9 години
Това изглежда като компромисен вариант , просто за да не я уволняват , явно знае някой работи за някой хора , пуснали са я в неплатен отпуск ( да си похарчи парите някъде да си почине ) и после пак на влакчето ..... Такава корупция и обвързаност на политически партии с бизнес ,съдебна система и мафия , резултата е , че никой не иска да закачи сериозно другия понеже му знае кирливите ризи . По този начин никога няма да имаме реформа . Аз предлагам радикални действия , спрямо така наречения елит !
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За цял живот да я отстранят,все ще е късно!
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само за шест месецаааааааа ?????