Чакат се резултатите от експертизата за наводненията в Добрич

Прокуратурата: Възможно е удължаване на разследването
23 яну 2015 11:15, Анисия Иванова
0
Чакат се резултатите от експертизата за наводненията в Добрич
Архив: Булфото

Очакват се резултатите от назначена експертиза по досъдебното производство за наводнението в Добрич през миналото лято, когато при бедствието загина възрастен мъж, съобщиха от окръжната прокуратура.

Към разследването трудно са привлечени специалисти по хидромелиорации и ВиК, защото такива експерти-вещи лица не достигат в цялата страна, обясни окръжният прокурор Пламен Николов, цитиран от БТА.

Още по темата

Материалите по наказателното дело вече са предадени на вещите лица, които трябва да установят причините за образуваната приливна вълна.

Разпитани са трийсетина свидетели, сред които и кметовете на общините Добрич и Добричка, както и на села, поясниха от държавното обвинение.

Досъдебното производство е за смъртта на 62-годишния Сюлейман Ефраим и за причинените големи имуществени вреди при наводнението в нощта срещу 20 юни, допълниха от прокуратурата.

Тогава за часове при поройния дъжд паднаха над 100 литра на квадратен метър и в Добрич бе обявено бедствено положение.

Според окръжния прокурор срокът на разследването ще бъде удължаван, докато се установи истината дали някой с действията си или бездействието си има персонална вина за случилото се.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари