Няма виновни за загинал работник под срутена плоча

Трагедията се разигра преди 11 г. на бул. "България" в София
Обновена: 26 яну 2015 17:18 | 26 яну 2015 17:18,
17
Няма виновни за загинал работник под срутена плоча
Снимка: архив Булфото

Няма виновни за смъртта на 22-годишен работник под срутена бетонна плоча на строяща се сграда на бул. България” в София. Това стана ясно на заседание на Софийски градски съд, който оправда деветимата подсъдими.

Трагичният инцидент стана на 27 декември 2004 година. При строителни работи на нова сграда тогава се срути плоча. Под нея загина 22-годишният Стоян Кандилев от град Баня.

Още по темата
Подсъдими за смъртта му бяха Георги Хранов, Даниел Капсъзов, Георги Бабанов, Валентин Христов, Анастас Вълков, Георги Данов, Тенчо Янев, Емил Славков и Георги Найденов. От трагедията до днес делото започва четири пъти. Днешното решение не е окончателно, защото то може да бъде обжалвано на по-горна инстанция.

При едно от предишните разглеждания на делото чест от подсъдимите бяха оправдани, а друга част - глобени.  Прокуратурата тогава не възрази. Днес съдия Ралица Манолова обясни, че точно поради този факт няма как да бъде постановена друга, освен оправдателна присъда, съобщи БТА.

Освен това според съдебния състав вещите лица, изготвили експертизи по делото, не са били убедителни в доводите си. Затова така и не е безспорно доказано, че допуснатите нарушения при строежа са във връзка с пропадането. Експертите не били убедителни и в заключението си, че поддалата бетонна плоча на по-ниско ниво е причина излятата по-високо да се срути.

Гражданският иск на семейството на 22-годишното тогава момче остана неуважен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
До 16 преди 9 години
Щях да пиша: "То в тая държава никога няма виновни за нищо". Гледам, че си го написал, но да го напиша и аз. Сигурно 99,5% от читателите ще го напишат, че чак ще рече човек, че един и същ читател и копирал 200 мнения.
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В тази скапана държава никога за нищо няма виновни! Изнасяйте се по-бързо!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
интересно на какъв трудов договор е бил работника и на каква сума са го осигурявали?Отделно имал ли е застраховка за трудова злополука и живот, която Европа е задължителна за работещите в тази сфера и се плаща от работодателя.
12
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СЪДИИ АРТИСТИ.
11
0
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Съдия Манолова да не се е надявала да измрат и наследниците на загиналия работник,или една глоба е достатъчно наказание за загубен живот.
10
0
 
10
 
! Отговори
Веско преди 9 години
"Прокуратурата не възразила"-как ще възрази,от мъртвия бедняк какво ще вземеш?А другите имат доста за скубане.Не гнили ябълки направо смрад и безочие.
9
0
 
6
 
! Отговори
до бива ли тъй преди 9 години
Ами те не са свършили,могат да обжалват,докато се произнесът всички инстанции минали още петнадесет години.
8
1
 
7
 
! Отговори
читател преди 9 години
Съдът на Линч бързо би намерил виновния и би изпълнил присъдата.
7
0
 
6
 
! Отговори
А сега де преди 9 години
Не ни очудвате, та то кога е имало?!
6
0
 
9
 
! Отговори
цц преди 9 години
Едно дело проточили се повече от 2год.има някой яката загазил и плаща яко.Едните оправдани,другите глобени,та накрая,като сглобят лъжата-вълците да са цели,а агнето -курбан!С ,,Индиго''-какво стана?Оправдаха ги всичките,а адвокати им бяха бивш министър и този,който беше в Либия при сестрите и помогна да си дойдат!!!ПАРАДОКС!!!!Едни ,,затриват'' на други помагат
5
0
 
6
 
! Отговори
Ай преди 9 години
Съгласен съм напълно с по-долу пишещите.Още една гнила ябълка вбг съда.Като се сетя , че за автомобил се чакаше15-20 години та сега за една присъда. Нищо ново под слънцето.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ХВчера по една телевизия цитираха бившия американски посланик, че "В България има съд за бедни и съд за богати". Това го казва АМЕРИКАНСКИЯТ посланик, представете си. Страната с най-много милиардери и милионери. Дори и той се чуди.
3
0
 
17
 
! Отговори
бива ли тъй? преди 9 години
"Трагедията се разигра преди 11 г. на бул. "България" в София" Трагедията се е разиграла преди 11 години и днес след 11 години Софийският градски със се е произнесъл за вината?Е, добре де. Защо толкова бърза тоя наш съд? Защо толкова светкавично се е произнесъл по случая. Не можеше ли малко по-умерено темпо? Трябваше след 15-20 години да се произнесе съдът. Защо така са се рзбързали? Не знаят ли поговорката, че "бързата *** слепи ги ражда"? Можеше да минат 15-20 години, защо не и 30 години
2
0
 
18
 
! Отговори
Х преди 9 години
Някой представял ли си е ,че точно българският съд ще осъди богаташи за смъртта на беден работник?
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещата у нас са "наред". И затова коментираме Гърция и Турция.