Осъдиха условно фелдшер за смъртта на жена от Сопот

Дал й аналгин, тя починала от сърдечносъдова и дихателна недостатъчност
1
Осъдиха условно фелдшер за смъртта на жена от Сопот
Снимка: Булфото, архив

Пловдивският окръжен съд осъди фелдшера от Спешна помощ в Карлово Атанас Мурджев на шест месеца лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок, съобщиха от пресцентъра на съда.

Той беше признат за виновен в това, че на 10 юли 2013 г. в Сопот поради немарливо изпълнение на задълженията си е причинил смъртта на Василка Монева.

Атанас Мурджев е работил като фелдшер в Спешна медицинска помощ Карлово от 2010 г.

На 10 юли 2013 г. Мурджев бил на смяна.

Пострадалата Василка Монева около 14.00 часа се почувствала зле и извикала линейка на Бърза помощ.

Жената е обяснила на подсъдимия, че има силни болки в гърдите и в лявата ръка, че никога досега не е имала такива болки и от тях не може дори да си поеме въздух.

Мурджев преслушал със слушалка гърдите на Монева, поставил й мускулно 1 инжекция аналгин и й казал, че това ще я успокои.

Мурджев не предложил на Василка Монева да бъде транспортирана с линейката до болница, където да й бъде направена електрокардиограма и други изследвания, необходими за правилното диагностициране на нейното здравословно състояние и предприемане на съответното адекватно лечение.

Около 19 часа пострадалата починала вследствие на остро развила се сърдечносъдова и дихателна недостатъчност, обусловена от тежки хронични и остри болестни изменения на сърдечносъдовата система.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари