Мъж получи доживотна присъда за убийството на приятелката си

Русенският съд постанови 6 месеца затвор за съучастника му
28 яну 2015 16:21, Анисия Иванова
7
Мъж получи доживотна присъда за убийството на приятелката си
Подсъдимият Тодор Тодоров пред съда в Русе. Снимка БТА

Окръжният съд в Русе осъди на доживотен затвор с право на замяна 55-годишния Тодор Тодоров за умишлено убийство на 48-годишната Мелиса Кирова, с която съжителствал на семейни начала. Престъплението е извършено на 23 срещу 24 юли 2013 година.

Според прокурора по делото Тодоров е причинил смъртта на жената, след като й е нанесъл прободни рани с кухненски нож в апартамента им в кв. "Дружба-3" в Русе при поредния скандал. Трупът на русенката беше открит сред храсталаците в река Русенски Лом три месеца след нейното изчезване - през август.

Приятелят му от затвора Владимир Иванов, който му помогнал да изнесат и изхвърлят в река Русенски Лом трупа, също е подсъдим и отговаря за укривателство на престъпление. Съдът му даде ефективна присъда от 6 месеца затвор. Той ще трябва да излежи и пет години и пет месеца затвор, които са остатък от неизтърпяно докрай наказание от 2000-та година, което е получил за убийство на собствената си съпруга и за което е бил предсрочно освободен.

Пред съда Тодоров заяви, че не е убил Мелиса. Другият обвиняем Владимир Иванов обаче призна, че Тодоров му казал за убийството на жена си, а самият той му помогнал да укрие тялото. 

Двамата ще трябва да заплатят и около 3000 лв. разноски по делото.

След заседанието адвокатът на Тодор Тодоров заяви, че присъдата ще бъде обжалвана пред Великотърновския апелативен съд, защото нямало безспорни доказателства, че точно Тодоров е умъртвил жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: убийствосъдРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи това са двама приятели, всеки един от които е убил съпругата си. Затова, единият помага на другия да заличи следите от престъплението. От снимката не е много ясно какъв е етносът.Но не е написано защо всеки един от тези двамата е убил жена си? Не е ли било по-лесно да се разделят и кой откъде ... Или това са културни особености - така постъпват, когато вече не искат да живеят с дадената жена?
2
0
 
4
 
! Отговори
Френд преди 9 години
Ето ти един истински приятел - помогнал да се отърват от тялото!
1
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
... ей такива ти ми работи Бъмзи! Очаквам мъдрото ти мнение, характерно на потомствените каруцари!