Отлагат делото срещу Волен Сидеров за 23 февруари

Удареният полицай на летището във Варна се намира в чужбина
28 яну 2015 13:04,
15
Отлагат делото срещу Волен Сидеров за 23 февруари
Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд отложи за 23 февруари делото срещу лидера на партията "Атака" Волен Сидеров, който е подсъдим за нанасяне на телесна повреда на полицая при инцидента на летището във Варна в началото на 2014 година.

Още по темата
Дотогава трябва да се изясни дали полицаят Костадин Колев, за когото се твърди, че е бил ударен от Сидеров, ще участва в делото. На заседанието днес стана известно, че Колев е в неплатен отпуск и се намира в чужбина, пише БТА.

За случая се твърди още, че лидерът на "Атака" се е спречкал с пътници и е нагрубил френската гражданка Стефани дьо Мартие. Тя днес не се яви в съда, защото не е била призована редовно.

По думите на адвоката на Сидеров - Явор Нотев, когато преди време съдът се е опитал да я призове, от посолството на Франция са изпратили писмо, че тя притежава имунитет, който й позволява да не свидетелства.

Лидерът на "Атака" също не присъстваше днес в залата, но адвокат Нотев заяви, че той ще дойде на следващите заседания по делото.

Съдебният състав отказа да конституира свидетелите Недко Недев и Милен Кателиев като частни обвинители днес. Според съда в обвинителния акт на прокуратурата няма данни Сидеров да им е причинил вербални или физически вреди. Двамата имат правото да обжалват това решение пред Софийския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За първи път чувам серьожки от полицията да знаят смисъла на думата частен обвинител. А Колев сигурно е на итструктаж... :-)Господин Сидеров ще излезе репресиран от нереформираната и реформирана съдебна система, от втората удобната - ДВОЙНО.
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NARODNIATPSIHIASAL GEROI,KOGA LI SHTE NI GOVORI OT ZATVORA
7
10
 
4
 
! Отговори
Ганя Балкански преди 9 години
НервоПсихоВолен!
6
10
 
14
 
! Отговори
Вие избрахте Герб преди 9 години
Рашидов счупи носа на полицай и стана министър в Герб. Волен постави полицай и французойка обиждаща България на мястото им и стана подсъдим. А кой води най-много дела срещу Сидеров и единствено на него съда реагира и го осъжда, а същият този съд нито една голяма риба не е вкарал в затвора досега?
5
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 3Сметката е дошла до народа, защото някои гласуваха за ГЕРБ!
4
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе Волене, къде си тръгнал без маса и без пистолет в ръка.
3
8
 
7
 
! Отговори
жж преди 9 години
човечето на Джони Уокър
2
8
 
10
 
! Отговори
s преди 9 години
Извини се бе! Извини се бе!
1
13
 
15
 
! Отговори
демократ преди 9 години
този винаги се измъква я от казарма,я от правосъдие.кой ли стои зад гърба му?Досете те се до 3-пъти.