Биячите убийци от мола се страхуват от свободата

Тримата били "на смени" 40 минути мъж, докарали му мозъчно сътресение
Обновена: 23 мар 2015 21:19 | 23 мар 2015 20:58, Екип на Черно море
139
Биячите убийци от мола се страхуват от свободата
Снимка: Булфото

Тримата охранители Цветан Маринов, Ангел Николов и Красимир Димитров, обвинени в убийството на 52-годишния Нягол Петров, не обжалваха мерките си за неотклонение и останаха доброволно зад решетките.

Още по темата

Юристи и близки до разследването смятат, че младите гардове, които са на 19, 22 и 25 години, се страхуват от свободата и от евентуална саморазправа и се чувстват сигурни в ареста.

Миналата седмица състав на Варненския окръжен съд остави гардовете в ареста с постоянни мерки за неотклонение.

Тепърва предстои да бъде прецизирана вината на всеки един от тях и да им бъдат повдигнати обвинения.
Още в самото начало Красимир е заявил готовност за пълно съдействие на разследващите, като обяснил, че скоро се е сгодил.

Работното обвинение срещу тримата е за убийство в съучастие, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. 

Законът квалифицира това като тежко умишлено престъпление, което се наказва със затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна.

52-годишният мъж е бил малтретиран с неоправдана жестокост и пребит до смърт на 14 март в района на големия търговски център във Варна.

За магистратите бе безспорен изводът, че независимо от чистото им съдебно минало, ако са на свобода Ангел, студентът от ИУ във Варна Красимир и Цветан може да се укрият или да извършат други престъпления.

Основанията за това твърдение се съдържат не само в тежестта на наказанието, но и във факта, че в хода на следствените действия са събрани доказателства, че в смяната на тези охранители има и други пострадали хора от неоправданата агресия и жестокост на обвиняемите.

Друг пострадал от охранителите във варненския мол разказа, че е бил бит "на смени" в продължение на 40 минути.

Има и медицинско за мозъчно сътресение, синини и други наранявания след побоя.

Той разказа, че като дошли полицаите, започнали да се здрависват и прегръщат с биячите му като стари приятели.

Охранителите пък го заплашили, че каквито и жалби или оплаквания да направи, те ще го намерят и ще го набият.

Автор: Лиляна Трънкова, Информационна агенция "Черно море"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
1
 
! Отговори
Катъра преди 8 години
Грехора е да удряш толкова възрастни хора.Само да мерна някой от тях някаде със 1 удар ще му строша гръдния кош
89
4
 
1
 
! Отговори
Рашев преди 8 години
пуснете ги и онея *** да свалят униформите и да видят тръбата как се огъва в краката им.Ще се венчае на инвалидна количка тоя
88
3
 
10
 
! Отговори
123 преди 9 години
Няма нужда от смъртно наказание.Толкова много свлачища и корита на реки има за разчистване,мостове и пътища за правене след бедствията.Млади ,прави и видимо здрави са - доста работа могат да отметнат за поне двайсет години.Така и парите за обезщетението ще ги изработят , а и храната и квартирата ще си плащат,иначе пак ние ще им осигуряваме порциона.Труд му е майката.Колко тежък-според престъплението.Никой няма да им наруши правата, ако ги накара да работят.
87
1
 
1
 
! Отговори
кат преди 9 години
камери навсякъде, и на челата на гардовете, с достъп до изображенията на контроле орган когато си поиска и без уведомяване!
86
1
 
7
 
! Отговори
SEALS T6 преди 9 години
Нашенските гардове само на безпомощни и слаби налитат, и то когато самите са повече от двама. Как не налитат на някои бабаити или на можещи това онова по-добре от тях, сигурно имат нюх .... Наказания за началника на смяната, на управителя, на собственика същот трябва да има! Вземане на лиценза и забрана за работа на всички отговорни.
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ха ха ха ХЕМ СЕ ПРАВЯТ НА БИЯЧИ ХЕМ НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ И СТРАХЛИВИ. ЩО НЕ БЯХТЕ ПОПАДНАЛИ НА МЕН ДА ВИ ПОКАЖА КАК СЕ БИЕ? ЩЯХТЕ ДА ПОДХВЪРЧАТЕ КАТО КОКОШКИ И ТРИМКАТА.
84
1
 
9
 
! Отговори
[[ преди 9 години
НА ТАЗИ ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТНЕТ ЛИЦЕНЗА ЗА ВИНАГИ.И ВСИЧКИ ОХРАНИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ ДА ДА БЪДАТ ВЗИМАНИ ЗАПАС ЗА ПО ТРИ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА.
83
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 115То па една красота...
82
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази Бъчварова дето я назначиха, само за красота ли ще заема поста? Веднага да направи проверка по случая с униформените, които са се прегръщали с охранителите.
81
1
 
1
 
! Отговори
anonimen преди 9 години
dedo petre,premiera ni vaobshte niama vid na narcisist, ama chetete kakvo pishete be,chetete be!
80
5
 
6
 
! Отговори
младен преди 9 години
"...което се наказва със затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна..."Направо доживотен без право на замяна. Тоя дето вчера преби с бухалка служителят на градска мобилност - 20г. Ей така още 10 човека и останалите ще кротнат. Преди 15г-20г мутрите бяха само такива аграри а обикновенните хора по нормални. Сега мутрите ги няма ама пък за сметка на това цял един народ стана мутри.
79
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали са големи мъжаги тия. Като са трима са големи еркеци. А са да ги видиме мамините душички.
78
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези само смъртна присъда може да ги превъзпита.....
77
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз като по-незапознат да попитам...мола и охранителната фирма на трибуквената групировка ли са?
76
12
 
21
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
По-долу участник във форума пише: "Ама и каква охрана, деца на по 20-25г."Аз пък казвам: "Ама и какъв премиер, нарцисист с психика на 4-то класник".Та отгоре до долу - все тая.
75
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Засега просто не влизайте в този варненски мол.После правете каквото трябва, ако присъдата не отговаря на това убийство.
74
3
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Какви охранители са това - единият е на 19 години!Премахнаха задължителната военна служба и настъпи жестока разюзданост, агресия и произволи.На 19 или 22 години ще ми стават охранители! Единственото, което могат, явно е да бият, защото това е най-лесното. Не се иска акъл и знания, самоконтрол и въздържаност. По-зле са дори от животните.За съжаление все по-често ще ставаме свидетели на изстъпленията на младите хора, на които им липсва възпитание и морал.
73
1
 
15
 
! Отговори
Ленлорд преди 9 години
Май по-ги е страх от бившия им (надявам се) шеф на охранителната фирма.Дано поне фирмата започне да обучава новите си служители, че тия тримата май не са внимавали като са им обяснявали правилата.
72
4
 
14
 
! Отговори
Бо преди 9 години
По на 25 години и хора не става от тях! Сега ще има - отидох в затвора и попаднах на хора и станах човек!
71
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво трябва да направиш за да те бие охрана? Ако си агресивен целта е да те окротят и да те изведът навън. Ако си откраднал си има полиция и те задържат до идването и съставянето на протокол и т.н. Главата ми не го побира на какво основание някой ще те удря. Дори да си изпотрошил мола пак си има начини за процедиране. В кой мол става тая работа във Варна ?