Биячите убийци от мола се страхуват от свободата

Тримата били "на смени" 40 минути мъж, докарали му мозъчно сътресение
Обновена: 23 мар 2015 21:19 | 23 мар 2015 20:58, Екип на Черно море
139
Биячите убийци от мола се страхуват от свободата
Снимка: Булфото

Тримата охранители Цветан Маринов, Ангел Николов и Красимир Димитров, обвинени в убийството на 52-годишния Нягол Петров, не обжалваха мерките си за неотклонение и останаха доброволно зад решетките.

Още по темата

Юристи и близки до разследването смятат, че младите гардове, които са на 19, 22 и 25 години, се страхуват от свободата и от евентуална саморазправа и се чувстват сигурни в ареста.

Миналата седмица състав на Варненския окръжен съд остави гардовете в ареста с постоянни мерки за неотклонение.

Тепърва предстои да бъде прецизирана вината на всеки един от тях и да им бъдат повдигнати обвинения.
Още в самото начало Красимир е заявил готовност за пълно съдействие на разследващите, като обяснил, че скоро се е сгодил.

Работното обвинение срещу тримата е за убийство в съучастие, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. 

Законът квалифицира това като тежко умишлено престъпление, което се наказва със затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна.

52-годишният мъж е бил малтретиран с неоправдана жестокост и пребит до смърт на 14 март в района на големия търговски център във Варна.

За магистратите бе безспорен изводът, че независимо от чистото им съдебно минало, ако са на свобода Ангел, студентът от ИУ във Варна Красимир и Цветан може да се укрият или да извършат други престъпления.

Основанията за това твърдение се съдържат не само в тежестта на наказанието, но и във факта, че в хода на следствените действия са събрани доказателства, че в смяната на тези охранители има и други пострадали хора от неоправданата агресия и жестокост на обвиняемите.

Друг пострадал от охранителите във варненския мол разказа, че е бил бит "на смени" в продължение на 40 минути.

Има и медицинско за мозъчно сътресение, синини и други наранявания след побоя.

Той разказа, че като дошли полицаите, започнали да се здрависват и прегръщат с биячите му като стари приятели.

Охранителите пък го заплашили, че каквито и жалби или оплаквания да направи, те ще го намерят и ще го набият.

Автор: Лиляна Трънкова, Информационна агенция "Черно море"

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До !!!Управителя на охранителната фирма се казва Ивелин Пенчев - бивш директор на полицията в Добрич по времето на Румен Петков. В момента същият е представителят на АБВ за Добрич.
29
4
 
9
 
! Отговори
Запознат преди 9 години
Не, запознат съм с работата на цивилните ченгета по моловете и с близките им отношения с охраната.
28
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Путин приближи до Крим и мутрите изпълзяха от дупките.
27
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ексклузивно в ШОУ и БЛИЦ: Шефът на гардовете, размазали Нягол: Давай, Цецо! Това ти е бойното кръщение!
26
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ало шефе.Набихме един,та той взе ,че умря.Кво да праим? Ми... изхвърлете го навън и си трайте.Добре шефе.
25
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това, че са го биели на смени продължително време, на практика означава, че те са съзнавали напълно това, което вършат. Защото човек може да блъсне и убие някого с колата си или да го удари лошо и убие само с един удар. За секунди става. Но тук случаят не е такъв. ТЕ СА ИМАЛИ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ ЗА ДА СПРАТ. Има умисъл и освен това тримата са имали повече от половин час за да осъзнаят действията си. И те напълно са ги осъзнавали. Това е утежняващо вината обстоятелство!
24
11
 
25
 
! Отговори
Не си в час! преди 9 години
До ПетолъчковДокато милицията биеше до 1989 г, такива разгащени, разпасани младежи нямаше. За подобно убийство Тодор Живков даваше смъртна присъда. Не си в час, еврейскозвездов! С демокрацията дойдоха масовите побои и убийства. Онзи ден освободиха от затвора оня "месар" Кристин или Кристиян беше, дето на 16 г убил и разфасовал своя съученик. Кога при комунизма имаше подобно насилие? Никой не го толерираше и се вземаха сурови мерки.
23
4
 
18
 
! Отговори
Запознат преди 9 години
Това е масова практика по моловете. В София поне е масово, само, че се използва за разправа с крадци и джебчии. Полицията не може да направи нищо. Прибират ги, след това съда ги пуска, защото стойността на откраднатото е малка, под законовата за съд. За това имат специални стаички, където пребиват дрогите. В случая обаче са сгрешили човека. ...Поради горната причина и са дупе и *** с полицията.
22
2
 
30
 
! Отговори
??? преди 9 години
"Става въпрос за смъртта на 52-годишен мъж, който според първоначалните ОФИЦИАЛНИ ИЗЯВЛЕНИЯ и на полицията, и на мола е починал от естествена смърт на територията на търговския център.ДИРЕКЦИЯТА на варненската полиция разпространи информация, че СЛЕД ПЪРВОНАЧАЛИЯ ОГЛЕД НЯМА СЛЕДИ ОТ НАСИЛСТВЕНА СМЪРТ, а от мола писаха до медиите, че на тяхна територия "от естествена смърт е починал гражданин, който е бил без документи и с вид на бездомен". Инцидентът стана на 14 март около 14 часа следобед."dnes.bg/stranata/2015/03/17/vyv-varnenski-mol-ohraniteli-prebili-do-smyrt-bolen-myj.25764
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 11 oт 5Благодаря за отговора, май сме на едно мнение с теб...
20
8
 
14
 
! Отговори
Петолъчков преди 9 години
Другари,не ругайте момчетата и началника им.Те пазят имуществото на партията ни БКП.Всеотдайни са.Така действахме след 9.9.1944 година бой и убийства без съд и присъда.Иначе как щяхме да национализираме и после приватизираме цяла България?
19
3
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да се окачи черно знаме на Гранд мола и да бъдат залепени отвън некролози със снимката на Нягол и надпис: Убит от служители на Гранд мол-Варна! Да се поставят пред мола и табели както на трафопостовете: Не влизай! Опасно за живота!
18
3
 
17
 
! Отговори
Al Pachino преди 9 години
Trqbva daim see premahnat glavite ot ramenete Kakto pravqt ID!
17
3
 
30
 
! Отговори
направо преди 9 години
някой да им хвърли кроасан с отрова на тия ***
16
7
 
59
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Щом са приятели с куките, най-вероятно ще им се размине. Жалка държава, пълна с ***.
15
4
 
49
 
! Отговори
Иво преди 9 години
А страхували се миндилите. Ще рече, че когато народа покаже, че е единен и иска сметка и на мутрите почват да им треперят гащите. Трябва по-често да сме единни и да реагираме и на най-дребните проблеми, тогава не *** и местан, никой не може да ни се опре и ще има шанс за страната ни.
14
13
 
23
 
! Отговори
ozz преди 9 години
До РЕАЛИСТ'И пак да повторя, турците са виновни! Ако не беше 500 годишното турско робство такива неща нямаше да стават в родината ни!'Отговор: Да, виновни са. Виновни са зщото и 500 години са ни малко!!!
13
2
 
33
 
! Отговори
Й.Стефанов преди 9 години
При положение, че се докаже вината на всеки един, по безспорен начин, наказанието на всеки дръзнал да извършва подобни деяния трябва да бъде същото като това което са извършили. А именно: бой до смърт. Тогава със сигурност престъпността неминуемо ще спадне драстично. Когато някой застреля някого същото трябва да му се случи и на него. И никакви човешки права, харта на човека, европейски норми и тем подобни не трябва да важат в такъв случай.
12
3
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Оставка на шефа на Варненската полиция защото е в далаверата с охранителите от мола. Един милиард получава МВР и за какво, за да си другаруват с бандити, богаташи и всекаква друга ***.
11
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комунистически самозабравили се ***,инструктирани от началниците им бивши милиционери.