Лично шефът на ВАС ще гледа делото за КТБ

Съдия - докладчикът ще е командирован
Обновена: 23 мар 2015 19:22 | 23 мар 2015 19:15, Камелия Цветанова
8
Лично шефът на ВАС ще гледа делото за КТБ
Снимка: Булфото, архив

Председателят на Върховния административен съд Георги Колев лично ще председателства петчленния съдебен състав по делото за лиценза на Корпоративна търговска банка, съобщи БНР.

Още по темата
Делото, обаче, все още не е насрочено.

Определянето на съдебния състав е станало в присъствието на Колев, неговите заместници и шефовете на отделения.

Със системата за случайно разпределение на делата е бил избран съдия-докладчикът, това е Росен Василев, командирован от Окръжния съд в Благоевград. Останалите трима магистрати, които ще решават ключовото дело, са Милка Панчева, Александър Еленков и Наталия Марчева.

Преди десетина дни след критики на премиера за бавните темпове, с които се движи делото за лиценза на КТБ, Георги Колев, който е наказателен съдия и за първи път ще решава административен спор, заяви, че в името на бързината е готов лично да поеме случая. Той отрече да има умишлено забавяне на делото, но прояви разбиране към критиките, защото случаят бил от изключителна обществена важност и прогнозира, че до средата на април делото ще бъде гледано от петчленния съдебен състав.

Четиримата магистрати и Колев трябва да решат правомерно ли тримата първоинстанционни върховни съдии са отхвърлили жалбите на основните акционери срещу решението на БНБ, с което беше отнет лицензът на КТБ. Ако решението бъде потвърдено, ще може да се възобнови делото за несъстоятелността на банката, което временно е спряно в Софийския градски съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: деловассъдияКТБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
petar stojn4ev преди 9 години
халваджията за бозаджията този цирк сме го гледали много пъти
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ктб май мътни са му водите и дълбоки,собственика се пия вискито в Сърбия и никой не го търси ,парички ги няма,интересно колко ли още ще ни разиграват всички служби и как БНБ и ДАНС не видили и чули нищо..и как ще се раздават държавни пари на частна банка
6
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
тоя гледа пещерата от която е излезнал
5
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
аиде сега -квото каже вожда УАКАН -поредния ***
4
1
 
4
 
! Отговори
ww преди 9 години
този както навъсено гледа ме съмнява нещо....не е много читав
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво стана със случайното разпределение на делата? Или тук поръчва министър-председателя?
2
2
 
5
 
! Отговори
Цанко Камъка преди 9 години
Да пуснат международните фирми за одити. Три са в целият свят, няма какво толкова да избират и да мажат, ама да не се окаже, че всички са грабили от КТБ без амет доган. А? Да не се окаже, че само той е чист?
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да отхвърлят жалбите на основните акционери срещу решението на БНБ, с което беше отнет лицензът на КТБ, би означавало да отрекат правото на родителите да се интересуват от съдбата на детето... това е правен нихилизъм