Златанов отива на последна инстанция за тефтерчетата

Очаква се той да даде обяснения пред ВКС на 25 март
23 мар 2015 12:30, Анисия Иванова
8
Златанов отива на последна инстанция за тефтерчетата
Филип Златанов. Архив: Булфото

Върховният касационен съд ще разгледа на 25 март жалбата на Филип Златанов, който получи 3 години затвор заради аферата със скандалните тефтерчета, съобщава БТА.

Според обвинението той е използвал правомощията си и е нарушил служебните си задължения, за да набави за други хора облага или да им причини вреда.

Очаква се на тази инстанция бившият председател на Комисията за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси да даде обяснения.

Още по темата

Златанов ще бъде представляван от Адвокатска къща "Савова & с-ие", а жалбата е срещу решението на Софийския апелативен съд, който в края на миналата година потвърди присъдата на Златанов. Тогава докладчикът по делото съдия Иван Стойчев е бил с особено мнение, според него Златанов е трябвало да бъде изцяло оправдан.

Междувременно, окончателното заключение на проверката за мистериозно изчезналите две тефтерчета, разпоредена от софийския градски прокурор Христо Динев, показа, че няма нарушения и отговорни длъжностни лица от столичното следствие.

Делото срещу Златанов започна на 31 март миналата година и се гледаше по съкратената процедура.

Според прокуратурата той е записвал в тефтерчето си както инициали, така и инструкции кои лица подлежат на преследване и кои трябва да бъдат протектирани. Сред инициалите в бележника са открити такива, които съответстват както на имената на политици от ГЕРБ - И.Ф., Б.Б, Ц.Ц., така и на името на президента Р.П.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: присъдаФилип Златанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Асеновец преди 9 години
С неговия ментор Цветанов ще делят май обща килия
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е нали вече подготвиха нещата, за оправдателна или най-много условна присъда, сега управляващите са спокойни, че никой не иска да види другите неща в тефтерчетата, които останаха неоповестени, а всъшност са много по-важни и страшни...
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Златанов е само един от многото. Цялата им работа на ГЕРБ Е ТАКАВА.
4
0
 
6
 
! Отговори
Дякон преди 9 години
Затвор за грабителите и предатели български
3
1
 
6
 
! Отговори
Анили преди 9 години
И той също като Цв.Цв. ще се измъкне по терлици. Да си спомняте в новата българска история да има някой осъден, заемал висок пост, за злоупотреби?
2
1
 
6
 
! Отговори
Ред арми преди 9 години
Този глу*ак е поредното доказателство за това, какви *** на ръководни постове назначава тиквата Борисов. Всичките са за съд, но народен съд. Народът да ги съди за грабежите и причинените му злини
1
0
 
8
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Ако го оправдаят или му намалят присъдата , съдът и прокуратурата стават за посмелище!