Евтино до Малдивите... ама на куково лято

Двама с по-високи присъди по делото за измама с екскурзии
8
Евтино до Малдивите... ама на куково лято
Снимка: архив, Ройтерс

Пловдивският окръжен съд увеличи присъдите на двама по делото за измама с екскурзии от сайт за колективно пазаруване, съобщи пресслужбата на съда.

Още по темата
Венелин Качаков, Георги Пасев и Георги Христов от фирма "Еврохолидейз" ЕООД са измамили 157 души с обещания за евтини пътувания до Малдивите и са ги ощетили с общо 265 969 лева.

Обявите за екскурзиите са били публикувани в сайт за колективно пазаруване. Хората си купили ваучери, но впоследствие офисът на "Еврохолидейз" бил затворен и те разбрали, че са измамени.

Измамата бе извършена в периода от юни до август 2011 г., а потърпевшите са от 20 български града.

Първоначално Качаков, който се представял за финансов директор на "Еврохолидейз", и Пасев бяха осъдени от Пловдивския районен съд на по 4 години лишаване от свобода.

Пловдивският окръжен съд увеличи наказанието на двамата с по шест месеца, като Венелин Качаков ще изтърпява присъдата си при първоначален строг режим, а Пасев - при първоначален общ режим. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Третият подсъдим - Георги Христов, който е бил управител на "Еврохолидейз", беше осъден на три години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Той не е обжалвал наказанието, а присъдата му не е протестирана от прокуратурата и е влязла в сила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"КукУво лято" г-жо Йорданова, идва от кукувица! Аман от неграмотни ***!
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
STE GI PUSNAT DODINA ZA DOBRO POVEDENIE I ZAPOCVAT DRUGA IZMAMA
3
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ще ги върнат парите ама друг пътс такъв съд като нашия схемата е ясна, крадеш колкото можеш след това излежаваш 3-4 годиники и после си на свобода с пари. Да не говорим, че докато тече делото голяма част от тези годинки са си минали.
2
0
 
6
 
! Отговори
ii преди 9 години
Grabo gi vyrnaha ot tehniq djob
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4 години съд... да не взема да му изтече присъдата на човека вече?а парите на хората дали ще се върнат?а те къде ли са отишли тези пари?