Подсъдимите за убийството на ямболската адвокатка - невинни

След 15 г.: Няма преки доказателства срещу тримата обвинени
24 мар 2015 13:45, Анисия Иванова
20
Подсъдимите за убийството на ямболската адвокатка - невинни
Архив: Булфото

С оправдателни присъди приключи делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева. ВКС потвърди "невинен" за всички подсъдими.

Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и Димитринка Атанасова окончателно са невиновни. С произнасянето си ВКС остава в сила решението на Софийския апелативен съд, който през май м.г. оправда подсъдимите.

Надежда Георгиева бе убита на 28 февруари 2000 г., а процесът започна преди 10 години.

Още по темата

Според обвинението Аврамов и Калайджиев притискали адвокатката на фотьойл, докато Димитринка Атанасова нанесла девет удара в главата ѝ с домакинския сатър.

На 9 октомври 2012 г. делото приключи на първа инстанция, като Софийският градски съд оправда подсъдимите. В мотивите бе записано, че изходът от делото е бил предизвестен заради "пълно бездействие на разследващите, крещящ непрофесионализъм, прикриване на оневиняващи доказателства за подсъдимите и нито едно пряко доказателство, което да подкрепя обвинението". Присъдата бе напълно потвърдена от САС.

В решението на ВКС е записано, че "По делото първостепенна цел на обвинителната власт е била да представи пред съда такива убедителни доказателства, които да го доведат до несъмнен отговор на въпроса кои са извършителите на убийството на Надежда Георгиев. Няма никакви основания настоящата инстанция да не се солидаризира с крайното заключение и на въззивния съдебен състав, че тази цел не е постигната".

Магистратите смятат, че не са събрани както преки, така и косвени доказателства срещу тримата подсъдими.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази прокурорка може добре да си е изтъргувала съвестта, но и тя навярно има деца- дори дъщеря. Всичко се връща рано или късно, ако не на теб, на децата ти
14
0
 
9
 
! Отговори
Марийка преди 9 години
Да потърсят лично прокурорката Бърнева за интервю. Да й се потърси и дисциплинарна отговорност за бездействието й ,довело до загубването и унищожаването на доказателствата. Как спиш г-жо Бърнева като знаеш какви си ги дробила
13
0
 
9
 
! Отговори
Бивш прокурор преди 9 години
Едва ли в някоя статия ще се спомене за кариерата на прокурорката която под личното наблюдение на Филчев водеше разследването и написа този 'шедьовър' на правната мисъл-обвинителния акт. Името й е Наташа Бърнева. Това протеже на Филчев използва вс облаги за написването на акта и кацна след това директно от Градска прокуратура София в Касационна прокуратура. Сега като осъдят държавата за причинените им вреди, обвиняемите да получат парите не от държавата, а от прокурорката
12
0
 
7
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 9 години
Хватката на всички тъмни адвокати,да забавят делото,докато му изтече давността....нямам думи..
11
0
 
22
 
! Отговори
Иванчо преди 9 години
Рядко стават такива убийства в присъствието на 3 души..... очевидно че убиеца е прикрит. Просто трябва в България да уволним всички съдии и следователи и прокурори (тотална некомпетентност цари навсякъде) и да обявим конкурс за нови хора от чужбина, чужденци на заплата и договор да знаят за какво са тук и каква работа да вършат. И да не са познати и роднини на никой в тази страна
10
1
 
13
 
! Отговори
Питам преди 9 години
И кой тогава е убиеца ?
9
1
 
15
 
! Отговори
Предложение преди 9 години
А не се ли казват кои са прикрили доказателствата и са бездействали? Нали и затова има закон, защо не се само сезират и заведат дело срещу тези хора, след като сами признават че има такова деяние. Това си е чисто доказателство за виновност. Да да ама не.
8
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гарван гарвану око не вади.
7
0
 
20
 
! Отговори
Край преди 9 години
Това което извърши Октай Енимехмедов и побоя над него бяха записани от 50 камери и съда 2г. по късно още не може да приключи делото та нещо станало тайно преди 15г. някой ще го разкрие - забравете.
6
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В България виновни няма никога . Щом си убиец , крадец на милиони за тебе няма закони. Ако обаче откраднеш една кокошка си за затвор .
5
2
 
2
 
! Отговори
Кикс преди 9 години
До Анонимен 1Де ги?
4
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КАТО СЕ ПЛАТЯТ МИЛИОНИ НА СЪДИЙСКОПРОКУРОСКОМИЛИЦИОНЕРСКАТА МАФИЯ ВИНАГИ СА НЕВИННИ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ.НЕ ЧЕ И ТЯ КАТО Е БИЛА В СИСТЕМАТА Е НЕВИННА ДЕ!
3
1
 
32
 
! Отговори
Помнещ преди 9 години
За това убийство много се писа. Писаха, че адвокатаката е била бременна от бившия главен прокурор Никола Филчев, както и че Филчев признал пред жената на убития прокурор Николай Колев, че е убил адвокатката. --За по-младите - Никола Филчев е бивш главен прокурор на България, натресен ни на този пост от СДС, които го издигнаха в предишните години чак до зам.министър на правосъдието /1997-1999 години/.
2
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
SEGA TEZI PODSADIMI TRIABVA DA DADAT POD SAD DARGAVATA,ZARADI PRODALGITELNIAT TORMOZ
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Така ще е докато тази шуробадженакорушветчийска орда не се разтури и да се назначат, знаещи, можещи,способни и умни хора, които да събират годни за съда доказателства.