Цветан Василев знаел нелицеприятни неща за елита

Адвокатът му даде заявка, че банкерът ще проговори
Обновена: 30 мар 2015 11:39 | 30 мар 2015 11:37, Камелия Цветанова
76
Цветан Василев знаел нелицеприятни неща за елита
Снимка: БТА, архив

Когато се огласи всичко, което знае Цветан Василев, ще бъде поставена точка на Прехода. Това заяви по bTV Христо Ботев, адвокат на бившия директор на затворената Корпоративна търговска банка.

Още по темата
Ден по-рано банкерът проговори в интервю пред Явор Дачков за „Гласове“.

Той е дал показания пред съдия в европейска държава, където това е възможно, а те се пазят при двама нотариуси в различни държави, като условието да бъдат показани е настъпването на неговата смърт. По думите на Василев там има много нелицеприятни неща за политическия и икономически елит.

Според Христо Ботев заявеното от банкера не е блъф, защото за толкова години и с толкова контакти той има какво да разкаже. Адвокатът добави, че Цветан Василев се страхува за живота си.

"Дори в Сърбия тече разследване за заплахи срещу живота му. Ще се окаже, че сръбските власти ще свършат работата на българските", коментира още Христо Ботев.

Адвокатът обясни какво е накарало Цветан Василев да проговори точно сега и точно пред Явор Дачков.

„Аз с него се познавам от август 2014 г. Комуникирали сме много пъти, че той трябва да говори. Решихме, че ако ще говори, трябва да е първо пред прокуратурата, която обаче отказа. След като се заговори за сделката за "Виваком", решихме, че сега е моментът. Той ще говори пред конкретни журналисти за това, което се е случило с банката“, обясни защитникът.

Изборът е паднал върху Явор Дачков, защото Василев никога не е имал конкретни отношения с него, а и журналистът е писал критични неща за връзките на Цветан Василев с Делян Пеевски.

Т.е. това е човек за когото не може да се каже - ето този е бил при вас на хранилка. Цветан Василев сега започва да говори. Той знае кои журналисти да избере, така че да не бъде обвинен, че те пишат каквото той иска да се напише, обясни адвокатът.

Според Христо Ботев Цветан Василев се е срещал с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов в качеството му на опозиционен лидер по времето на управлението на кабинета "Орешарски".

Василев е предупредил Борисов, че се готви нещо срещу КТБ, посочи той и допълни, че банкерът е имал подобна среща и с гуверньора на БНБ Иван Искров.

Искров обаче отрича такава среща да се е състояла.

Дано разберем цялата истина, но не във връзка със смъртта на Цветан Василев, коментира в заключение адвокат Христо Ботев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сарафов Като него познава6,тогава за6то го пуснахте да избяга със парите.Или вие нямахте връзка със ДАНС тогава и със МВР със Уовчев.Всички сте в купа.Вие не искате дасе завърне Цветан Василев за6тото 6теви разкаже участието в дялбата на милиярдите.Много сте.Всичко сте изчислили предварително,но някаде 6тесе скъса ни6ката.
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Da govori naroda ni ne e tap ako e varno ima podkrepa...da kage calata isnina...taka che izmie imeto si
51
0
 
5
 
! Отговори
МЕТО преди 9 години
АКО НЕ ИСКАШ ЗА БОКО ,ТО ПОНЕ ЗА ЦВЕТЕЛИНА КАЖИ БЕ ,ДЖАНЪМ ! НАМЕСИХТЕ И РУСИЯ ,НО НИКОЙ НЕ КАЗВА КАК СЕ КУПУВАТ КОРАБИ ,ПРИСТАНИЩА И АЛА-БАЛА !
50
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДЕПЕСАРСКИ тюрлюгювеч за баламурници
49
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
аз също проблема е че нищо не мога да докажа
48
2
 
22
 
! Отговори
? преди 9 години
"Ден по-рано банкерът проговори в интервю пред Явор Дачков за Гласове." Защо "Днес" не препечатаха интервюто? Пълно мълчание и в Труд, 24часа и другите медии свързани с Пеевски...Голям страх ги тресе нашите медии.
47
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо да плаши, да почва да говори. Пък ние ще преценим дали ще става страшно. Да почва да говори. Какво го овърта?
46
1
 
14
 
! Отговори
Бо преди 9 години
Ще го гръмнат и ще потулят случая! Сефте! А пък ние ще си плащаме зулумите на други!
45
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички знаем, че протестите на красивите у умните бяха с парите на КТБ.
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами да ги каже
43
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Ако си мислите, че досега не е дал нотариално заверени показания, скрити на сигурно място... Човекът вече се бори не за парите си, а за живота. Ако изтече информацията, такива акита ще изплуват, че дори претръпналия български народ ще онемее"Едва ли. По-скоро се прави на интересен и се опитва да извлече максимум ползи от подобни "сензации". Когато имаш да казваш нещо, просто го казваш, а не се криеш в дупката като мишка от котарак.
42
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Прочетете самото интервю в гласове!! Много сайтове не го споменават въобще!?! Защо ли? Ще разберете от самото интервю.."Дай линк.
41
12
 
15
 
! Отговори
ххх преди 9 години
Този ****нар открадна 3.5 милиарда и сега се прави на интересен.Като знаеш - кажи.Няма кой-знае какво ново да кажеш.Кажи речи вече се знае всичко за тия дето дърпат конците.Като знаеш кажи поне за Пеевски.Нали тоя *** ти разби бизнеса. На него колко от чуждите пари в банката даде? Ами на Бареков? Почвай да говориш , ама не пред Явор Дачков, щото той не е по-Свестен от Бареков-например. Но ти трябва да се обясняваш, щото далаверите са твои!!!!
40
0
 
11
 
! Отговори
125 преди 9 години
Прочетете самото интервю в гласове!! Много сайтове не го споменават въобще!?! Защо ли? Ще разберете от самото интервю..
39
1
 
10
 
! Отговори
Ад=БГ преди 9 години
Цецко Цецкооооо Цецкоо...
38
1
 
14
 
! Отговори
Мда преди 9 години
ВСИЧКИ са ***! Като почна да се изяждат един друг "дал съм показания пред нотариус", преди това "ний сме родни братя хайдуЦи" , еденье, пиенье и "лева рЪка - десен джоб"т.н. Като па са толкова ЧЕСТНИ защо не си го казват "ПРЕДИ" еденьето и грабенето, ами докараха държавата да я НЕМА! Е ОВЦЕ НАЛИ ИМА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
37
0
 
20
 
! Отговори
психолог преди 9 години
За тези 25 години някой като го натиснат почва да плаши , че ако каже каквото знае ще стане страшно. И досега никой нищо не е казал за да стане страшно . Политиците и елита били крали , ами това го знаят и децата .Хайде Василев кажи нещо , което не го знаем .
36
0
 
14
 
! Отговори
адвокат преди 9 години
Ами Цветанов кажи си , стига само си плашил. Народа знае колко е ус...а политическата класа , така че още малко няма нищо да стане .Ако има нещо смислено то това е да ги съдят виновните , но това няма как да стане , защото прокурори и съдии са вътре в мафията . Това е положението Минке .
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а, елита кво знае за тебе Цеци?
34
1
 
11
 
! Отговори
гном преди 9 години
критична ситуация пропуснаха момента да го застрелят или самоубият оказасе по хитър от мозъчният тръст на мафията от тук на татък трябва да му дават примиерски или президентски постиначе както в румъния на топло на ес му писна да крадат фондовете