Станишев, Първанов и Борисов - на разпит за парите на НРС

Те са свидетели по делото срещу генерал Кирчо Киров
30 мар 2015 11:50,
9
Станишев, Първанов и Борисов - на разпит за парите на НРС
Снимка: архив Булфото

Бившият премиер Сергей Станишев, настоящият Бойко Борисов и експрезидентът Георги Първанов се изправят пред Военния съд. Те ще бъдат разпитани като свидетели по делото срещу Кирчо Киров.

Бившият директор на Националната разузнавателна служба е обвинен, че в продължение на пет години е присвоил над 4,5 млн. лв. от бюджета на службата.

Още по темата

Днес за разпит в сградата на Военния съд влезе лидерът на ПЕС Сергей Станишев. Очаква се във вторник да бъде разпитан и премиерът Борисов, съобщи bTV. Първанов също ще бъде разпитан - за втори път.

На влизане в съда Станишев отказа да отговори на въпросите на журналисти.

Още в началото на процеса преди две години Кирчо Киров се отказа от дело по съкратената процедура и каза, че обвинението срещу него е по политически сценарий.

Днес генералът обясни, че няма какво да добави повече. "Аз няма какво да добавя повече към това, което съм казал до сега. За мен това дело, в зародиша си, е политическо. Намирам обвинението си за абсурдно. Тук става дума за разходи за специални операции и аз не бих могъл да коментирам нищо повече от това", каза Киров.

Той допълни, че според Закона за класифицираната информация президентът, премиерът и шефът на парламента са първите трима потребители на тази информация. Според Киров именно това е причината те да бъдат призовавани като свидетели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
6
 
! Отговори
атакист преди 9 години
показателна снимка това е гръбнакът на партията мафиотски сговор
5
2
 
6
 
! Отговори
a преди 9 години
Дали Волен Сидеров е казал истината ? А какъв е смисълът да лъже и защо Трактора не е в затвора заради това си тежко криминално престъпление ?Каква може да е съдбата на отвлечени 13 - годишни момичета ? Как мислите ?Сергейчо Сталинишев спи ли спокойно заради това престъпление на Трактора, който е негов ортак ?Скоро Сергейчо ще го изритат от ПЕС ...Защо цацаратурата се прави на глуха и сляпа за това престъпно деяние на Трактора ?
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не само в ареста, но и в една килия! Съсела ще е най-щастлив!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
nema viinovni deloto se zakriva
2
0
 
9
 
! Отговори
НСО преди 9 години
Направо в ареста и тримата.
1
1
 
11
 
! Отговори
VREME E преди 9 години
Разпит за има няма 5млн.лв!!! А какво става с разпитите за милиардите евто от КТБ АД ???