Отстраниха от длъжност кмета на Неделино

Стоян Беширов бе обвинен за злоупотреба с обществени поръчки
31 мар 2015 19:16,
9
Отстраниха от длъжност кмета на Неделино
Снимка: Архив Булфото

Кметът на Неделино е отстранен от длъжност. Окръжен съд – Смолян днес даде ход на делото след няколкократно неявяване на Беширов поради здравословни причини.

Адвокатът на Беширов Манол Чакъров и днес представи медицински документ, според който обвиняемият е хоспитализиран и не може да се яви лично. По молба на Беширов бе даден ход на делото, съобщи "Фокус".

В края на миналата година на кмета на Неделино бе повдигнато обвинение за престъпление по служба за допуснати умишлено нарушения на служебните му задължения с цел имотна облага на четири фирми.

Още по темата

Беширов е обвиняем за нарушаване и превишаване на служебните си права във връзка с обявяването, сключването и изпълнението на обществени поръчки, ощетявайки бюджета с около 900 хил. лева.

Съдът счете, че събраните до момента доказателства дават достатъчно основание да се смята, че служебното положение на Беширов създава и ще продължи да създава пречки за обективно и пълно изясняване на обстоятелствата по делото.

В хода на делото стана ясно, че налице са показания установяващи, че той възползвайки се от служебното си положение се е опитал и е оказвал натиск на свидетели, на служители на общината и на лица, които са свързани със строителството на обществените поръчки. Също така Беширов е оказвал натиск и върху лица, изготвящи документи за тяхната промяна или подмяна, с цел да бъдат прикрити допуснати нередности.

Определението на Окръжен съд – Смолян подлежи на обжалване с частна жалба и частен процес пред Апелативен съд – Пловдив в тридневен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
този болен не беше ли тъст на богомил манчев га ядоха кифтета им нямаше нищосега се разболяха от ядене и пиене
3
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Един мушеник по малкоооооооооо
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
мафиотите ни болнави, кметовете също! какво става с тая държава?!
1
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NEDELINO V TURSKATA CAST NA EVROPA LI SE NAMIRA?TEZI ZARAZIAVAT I BALGARITE,GLEDAT BALGARITE CE CUGDENZITE KRADAT, A UTERE I TE MOGAT DA ZAPOCNAT DA KRADAT.