"Октопод"-ът отива в спецсъда

Причината - делото е срещу организирана престъпна група
2
"Октопод"-ът отива в спецсъда
Снимка: архив, БулФото

Делото "Октопод", основен подсъдим в което е Алексей Петров, отива в Специализирания наказателен съд.

Новият съдия докладчик по делото Атанас Атанасов от СГС го изпраща там, тъй като то се води срещу организирана престъпна група за изнудване и рекет, предаде БНР.

Още по темата

Атанасов пое делото чрез случайния избор от Румяна Ченалова, която временно беше отстранена от длъжност заради делото "Белведере".

След като се е запознал с обвинителния акт и близо 200-те тома, събрани в рамките на проведеното дотук съдебно производство, Атанас Атанасов е преценил, че случаят е от компетентността на Специализирания наказателен съд и затова е пратил случая в Специализираната прокуратура.

Делото влезе в СГС буквално дни преди да влязат в сила законовите промени, които изпратиха всички казуси, свързани с действия на организирана престъпна група, в новите спецструктури. Сега, когато то трябва да започне отначало, съдия Атанасов го изпраща в Специализирания съд. Ако там възникне спор за законосъобразността на решението му, казусът може да стигне и до ВКС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Дело Октопод
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 9 години
От пет години се точат тез дела, кой от кого се страхува Октопод, та октопод, килъри , черва, и още кво ли не беше то.Още колко човека трябва да убият за да ги накажат????
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знаете ли защо няма коментари ? Този бозяв пасквил омръзна на всички...