Аферата "Костинброд" приключи... без виновни

СГС оправда единствения обвиняем Росен Желязков
Обновена: 15 апр 2015 17:01 | 15 апр 2015 16:33,
44
Аферата "Костинброд" приключи... без виновни
Снимка: архив Булфото

Аферата "Костинброд" приключи без виновни и присъди. Единственият обвиняем - бившият главен секретар на МС в служебния кабинет на Марин Райков, Росен Желязков, бе оправдан. Решението взе Софийски градски съд днес.

В началото на съдебното заседание прокуратурата поиска условна присъда от две години и забрана Желязков да заема висши държавни или обществени постове също за две години.

Още по темата

Бившият главен секретар бе обвинен в престъпление по служба, защото не е осъществил контрол и е допуснал отпечатването на повече бюлетини за изборите през 2013 г. Съдът обаче прецени, че Желязков няма вина.

Скандалът "Костинброд" избухна през май 2013 година, в навечерието на парламентарните избори. Тогава Николай Бареков, в ролята си на журналист, разкри, че в печатницата има спецакция заради съмнения, че се готви фалшификация на изборите в полза на ГЕРБ. По-късно стана ясно, че сигналът до службите е бил подаден от Мая Манолова.

В хода на разследването прокуратурата обяви, че в печатницата са открити 350 000 годни за използване и незаконно напечатани бюлетини. Обвинението показа снимки и как бюлетините са били опаковани и надписани да бъдат транспортирани към точно определен ирайони в страната.

Още преди да е ясен края на процеса Росен Желязков беше върнат в Министерския съвет като съветник на премиера Бойко Борисов.

Днес съдът отмени мярката за неотклонеине "подписка" на Желязков. Решението може да се протестира пред Софийския апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
NoName преди 9 години
СРАМ !!!
33
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха-ха-ха, нема такава държава! 450 000 бюлетини повече и няма виновен?!? Лой ги поръча и плати? Тикваров и Цецко Честния. На кого е печатницата, на герберуги. Сега си купиха комисиите и секциите и ..."победиха"! А тук *** се радват, че няма осъдени. Всичко върви по пътя на БКП, една партия, един народ, една измама гарнирана с мизерия. Няма по-*** от герберастите, по-гнусни са и от БеКаПейците с каквито е пълна партията им. Един ден ще разберат до къде ги е довел Каратиста - Мутра.
32
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пикайте ся газ, червени ***!
31
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През първият мандат на ГЕРБ видяхме какво стана.Отвлякоха дъщерята на Брендо,за да не пропее връзките си с ТЯХ,убиха Мишо Бирата в хотела на Златев,после и жена му и т.н..Сега изчезнаха теферчетата на Златанов,убиха iTспеца по кетчърите,разстреляха няколко важни свидетели,потулиха всичко от предишният се мандат.За Костинброд не знаем истината и никога няма да разберем при такъв прокорор.Знам само,че Мира Радева прогнозираше тотална победа за ГЕРБ разчитайки на ония бюлетини.
30
5
 
8
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
До хахахаЦялата постановка е замислена месеци преди това. До колкото знам "идейния проект" е на оня Алгафари. Всичко си беше перфектно планирано: Майчето с анонимния сигнал, Дудуков с цялата мощ на ТВ 7 тогава, светавичните "пресконференции" на другите партии, Цацаров и Сарафов.......... В крайна сметка целта бе постигната -БСП и ДПС да узурпират властта без да са спечелили избори. Сайдеров лесен-дай му някой лев и..пей сърце. Играта беше "ва банк". После го издухахме....
29
6
 
11
 
! Отговори
хахаха преди 9 години
А бе то ясно кой са виновните. Постановката е спетната от Цветелин Йовчев, с любеното съдействие на Мая Манолова /по известна като сестра Галева/ и Николай Бареков /по известен като КАПУТА/ .... Обаче тия тримцата дори не са подведени под отговорност?!?
28
10
 
13
 
! Отговори
До 29 преди 9 години
А, бе умнико, как разбра че е лъже - афера?!?Някой от ГЕРБ ли ти каза или просто си много умен?Какво ми натъртваш тук дебелата лъжа, че "Надпечатаните бройки са били ПОРЪЧАНИ от различни избирателни райони както например от МВР /М. на външните работи/ като резерв". Такъв резерв не е трябвало изобщо да има! Когато гръмна аферата, играчите от ГЕРБ лъжеха, че това са дефектни разпечатки! Сега ни будалкате, че е резерв? Решили са, че това е по-убедително обяснение, за да ни замажат очите с него.
27
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аферата "Костинброд" приключи... без виновниСГС оправда единствения обвиняем Росен Желязков------Естествено. Нали далаверата беше гербадшийска?!?Гарван гарвану око не вади. Имаха предостатъчно време да заметат следите.Щом с платените си клакьори и помощ от USA посолството свалиха Орешарски за 1 млрд заем, а те взеха 16 млрд без обяснения, явно нищо не може да ги спре и за напред ще продължават да правят каквото си поискат в България.
26
11
 
22
 
! Отговори
юрист преди 9 години
Сега Мая Манолова и Бареков трябва да ги съдят за набеждаване идоносничество . Те обаче само с това се занимават . Бареков е единствения политик , който го замеряха с л*на . Какво да ги коментираш то е ясно какви са .
25
7
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
Естествено че има виновен и това е Мая Манолова Точно тя предизвика лъже-аферата услужливо подпомогната от Бареков с цел маниполация на изборите. Надпечатаните бройки са били ПОРЪЧАНИ от различни избирателни райони както например от МВР /М. на външните работи/ като резерв.Би трябвало това министерство също да е съдено ако се спазваха буквите на закона
24
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами Бареков?
23
3
 
18
 
! Отговори
.... му Пенчо преди 9 години
Каква изненада само! Развълнувах се от решението.Разбира се че виновни няма. От 1989г насам някой да е виждал виновен "партиец" ...?!?...
22
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Де юре няма виновни,де факто има 350000 напечатани бюлетини.Дали се е готвила фалшификация на изборите.но тя не се е състояла в пълен мащаб не се доказа.То и при извънбрачните връзки няма прелюбодейство ако любовниците не бъдат хванати.При анкети примерно1/4 от запитаните казват че са имали такива връзки,но в съда разводи и дела от такъв характер са много по-малко.Т.е всичко може,прави каквото си искаш,но внимавай да не те хванат.Такъв е случаят с Костинброд.То ако при печат се допускаше толкова брак,ега ти бизнеса.
21
19
 
15
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 9 години
НАГЛИТЕ ГЕРБАДЖИИ ОТНОВО ИЗНУДИХА СЪДА, ЗА ДА НЕ ИЗЛЯЗАТ НАЯВЕ МРЪСНИТЕ ИМ ДАЛАВЕРИ.
20
8
 
23
 
! Отговори
тролгеносен преди 9 години
За бюлетините всичко е ясно. Не ясно само колко парички лапнаха за целия комплот Цацаров, Барека и Мая.
19
6
 
23
 
! Отговори
преди 9 години
Хайде сега Майчето и Бюрека на съд - заради тях Бадемов беше на власт цяла година и България загуби милиарди от некадърността на правителството му.
18
2
 
5
 
! Отговори
?!? преди 9 години
До 18 дето не си пише името. По-лошото е, че ме занимава с мислите си. Вярно е, че бюлетини има и са истински. Престъпление няма, такова каквото го обявиха Цацаров и Сарафов и се доказа.
17
6
 
9
 
! Отговори
Цвъ Цвъ преди 9 години
КОГА ЩЕ ГИ СТИГНЕМ РУМЪНЦИТЕ.....И Цвинокио тъй ша го облагодарят, НЕДАЙ СИ БОЖЕ!!!
16
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Всъщност има ли значение как е завършило делото ака целите са били други
15
12
 
9
 
! Отговори
До 16 преди 9 години
До ?!?"Сега става ясно, че бюлетини за изнасяне няма и виновни няма!"БЮЛЕТИНИ ИМА И ФЛАШИМЕНТО ИМА народа го видя и разбра .... ама пустото но власт са и действат по бай Ганьовски....