Последно: Митничари отстават в ареста за нелегалните цигари

Апелативният съд в Пловдив реши, че може да се укрият
16 апр 2015 20:04, Анисия Иванова
2
Последно: Митничари отстават в ареста за нелегалните цигари
Снимка: архив Булфото

Апелативен съд - Пловдив остави шестимата митничари от "Капитан Андреево" в ареста. По този начин магистратите потвърдиха определението на Окръжния съд, който им постанови постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" заради повдигнатите обвинения за участие в контрабанден канал на цигари през митницата, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

В ареста остават митничарите Юри Гудев и Христо Палазов, началникът на смяна на митницата на граничния пункт Красимир Добрев, граничният полицай Янчо Георгиев, служителят Николай Перчемлиев и управителят на спедиторска фирма Динко Щилянов.

Още по темата
Съдът прецени, че е налице обосновано предположение, че са извършили деянията, в които са обвинени, както и че е налице опасност да извършат други престъпление. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Според прокуратурата задържаните са били в основата на нелегалния канал за цигари, който бе разбит от МВР, с подкрепата на БОП и ДАНС в края на миналия месец.

Предварителните данни сочат, че чрез контрабандата държавният бюджет е ощетен с 56 милиона лева само за месец. Товарни камиони са пренасяли цигарите, като са минавали граничния пункт на "Капитан Андреево" без проверка по време, когато на смяна са били задържаните лица.

Нарушението и съпричастността на задържаните към него е установена с видеозаписи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари