Ченалова се чуди: На кого ли съм навредила?

"Не съм спряла да се боря, за да докажа моята правота!"
Обновена: 19 апр 2015 14:49 | 19 апр 2015 12:00,
118
Ченалова се чуди: На кого ли съм навредила?
Снимка: Нова тв

"Вероятно съм навредила на някого", прозря пред Нова тв съдия Румяна Ченалова, след като в четвъртък през нощта съдът отказа да уважи искането на прокуратурата за постоянното й задържане и я пусна под гаранция от 8 000 лева.

Съдия Ченалова бе обвинена в длъжностно и документно престъпление по търговско дело на енергийно дружество срещу държавата. Тя е известна също с това, че е водила знакови дела като "Октопод" и "Соло".

"Не съм спряла да се боря, за да докажа моята правота. Но съм правила това по правилата на закона", настоя тя.

Още по темата
Попитана дали има връзка между ареста й и това, че Алексей Петров е на свобода, Румяна Ченалова заяви: "Опитвам се да намеря отговорите, може и това да е един от отговорите. Питате ме доколко Алексей Петров има връзки с моето задържане. Няма как да кажа", заяви съдията.

Тя обаче коментира, че веднага след разпределяне на делото "Октопод" срещу нея е образувано наказателно производство в Македония, по преписка, образувана 8 години по-рано за действия, които е извършила като адвокат, подписвайки споразумение между две търговски дружества. Производството обаче е било прекратено.

"По непонятни за мен причини и до ден днешен няма решение по този казус", заяви тя и допълни, че именно този казус е бил една от основните причини тогава да се обсъжда възможността за отстраняването й от делото "Октопод".

"Отстраниха ме за това, че два протокола по делото "Октопод" не са били присъединени към делото, тъй като се изготвят и проверяват от секретаря", заяви съдията.

Румяна Ченалова заяви още, че е сигнализирала два пъти ВСС и се е опитвала да докаже, че срещу нея се извършват "действия, които най-малкото са незаконосъобразни".

Хо повод обвиненията на френския посланик показуса "Белведере", Ченалова обясни: "Не може да обвиниш български съдия, тоест съдебната система, че извършва престъпление. И това е направено по едно висящо дело. Проблемът не е толкова, че посланикът го каза, а че никой не реагира. Във ВСС не се каза една дума, нямаше обсъждане по тази тема".

Адвокат Ченалов, нейният брат, който й е и защитник допълни: "Постоянно се говори - този съдия взе подкуп, и не осъзнават хората, колко смешно звучи това в очите на човек, който се занимава с право. Дори и съдия да е взел подкуп, човек има право на жалба на следваща инстанция, там са трима души. Няма обвинение за подкуп срещу Ченалова", обясни адвокатът й. 

"Като брат и като адвокат смятам, че тези твърдения са абсолютно неверни", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
6
 
! Отговори
Четалова преди 9 години
"На кого ли съм навредила?"- На ОБЩЕСТВОТО!!
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не останах с впечатлението,че Ченалова е невинна.Тя ,като взе да разказва за Красьо Черничкия със такава любов,че ми се доплака за този набеден бизнесмен за мутра.По същия емоционален начин се изразявам,като видя адвокат Марковски.
79
2
 
9
 
! Отговори
краси преди 9 години
Засякох предаването и останах с впечатлението, че жената е невинна и жертва на лоши хора. Докато такива хора са съдии и прокурори, няма да има оправия. Наглостта им няма край, хора без съвест и морал, а и има очи да приказва.
78
1
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
долна и нагла,със изключитен цинизъм,за съжеление много са такива като тази и ако не беше френския посланик щеше да продължи да прави мръсотии.
77
1
 
14
 
! Отговори
хохо преди 9 години
Правилният въпрос е:"На кого аще не съм невредила?".Но той се отнася за 99,9% от съдиите.
76
2
 
23
 
! Отговори
До Ченалова преди 9 години
На българското правосъдие бе, жена, толкова ли не се сещаш ?! И в този смисъл - на цялото българско общество !
75
2
 
22
 
! Отговори
Аййй преди 9 години
На това му се вика "Ерата наглост" :D :D :D Браво, бе!
74
2
 
15
 
! Отговори
Бръмбар преди 9 години
До колорадоНищо не е права жената, кАто не може да се справя с престъпността, да си каже - нищо срамно няма. Да вземе да ражда деца и повече да не ломоти.
73
1
 
29
 
! Отговори
DUBLIN преди 9 години
Вижте и запомнете този и много други подобни *** от съдебната система и ще намерите отговора за жалкото си съществуване,мизерията,простотията,наглостта и корупцията в която живеете-и докато ги слушате как мазно ви залъгват и мажат,ще сте вечно там-.......където сте.
72
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
затвор за тебе биЧ!
71
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неприятна жена! Самия факт,че мери всяка своя приказка,като на аптекарски везни,показва колко тайни крие и колко черна е душата и!
70
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-малкото сте навредила на паметта на двете млади момчета, които загинаха толкова нелепо, навредила сте на частицата вяра в справедливостта, която са таили родителите им ! Оправдахте безпрецедентно убиеца , който после две по- висши инстанции осъдиха доживот ! Засрамете се, Ченалова, Вие сте позор за съдебната система !!
69
1
 
31
 
! Отговори
я па тоя преди 9 години
До АнонименЗащото като съдия тя знае много добре, че детекторът на лъжата НЕ ДОКАЗВА НИЩО ПОВЕЧЕ от това, доколко са ти здрави нервите.
68
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно в България, започнаха да се правят на ,,румънци ,,Е по нареждане 1 Ще разсмърдят около някоя друга личност ,па било и съдия и няма да пипнат нищичко за погрома и унищожението над българската икономика , армия ,съдебна система , за геноцида над българският етнос. Както не направиха нищо ,за ,,Българите на кайма,,Всичко е парлама . И още някой друг БУШОН, ще го отнесе . НО ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ ,НИКОГА!
67
3
 
26
 
! Отговори
DANYELE преди 9 години
СГС НЕ МОЖЕ ДА ОТСТРАНИ САМО ЗА ШЕСТ МЕСЕЦА СЪДИЯ ЧЕНАЛОВА ТЯ Е ОБВИНЯЕМА И ПОДСЪДИМА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА КОЙТО Е ИЗВЪРШИЛА ОТСТРАНЯВАНЕТО И ТРЯБВА ДА Е ЗА ПОСТОЯННО В ИМЕТО НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ЗАКОНОДАТЕЛСТВОТО ТРЯБВА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА . ОТ ПРОКУРАТУРАТА СА ПРАВИ ДА ИСКАТ ПОСТОЯНА МЯРКА ЗАДЪРЖАНЕ ЗА ДА НЕ ИЗБЯГА И ДА СЕ ОКРИЕ ОТНОВО !!! ТЯ ЧЕ ЩЕ БОЛЕДУВА ЩЕ БОЛЕДУВА ВСИЧКИ ПРЕСТЪПНИЦИ БОЛЕДУВАТ И СА ПОД ДОМАШНО ЛЕЧЕНИЕ ХУБАВОТО Е ЧЕ БОГ НЕ ИЗПИСВА ЛЕКАРСТВА - В ЗАТВОРА !!!
66
2
 
35
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Съдия Ченалова , ако прочетете "постовете" ще разберете как се чувства един несправедливо осъден. Сигурно имате доста такива ?
65
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички като се отзоват или опрат до съд са все в бялоо и пърхат с крилцата, пърхат.Като й връчат обвинителният акт, с удоволствие ще прочета опроверженията й.
64
2
 
50
 
! Отговори
колорадо преди 9 години
Жената е права.На никого не е навредила.Който си е платил е доволен.
63
2
 
47
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
Продължавай да се ЧУДИШ, на нас ни е ясно на кои си навредила, циркаджийка.
62
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво.Дадохте трибуна и на тази чума - поне всеки да се увери, че тя няма нищо общо ни с морал и с закона.Взимане на съдебни решения без мотиви и обосновка с очеваден голям материален интерес не е ли повод да търка наровете? А и други съдии го правили, почти всички даже, ами значи е те са за зандана....