Лекари и прокурори плакали на кадрите с битото бебенце

Шокиращият запис показва как акушерката души новороденото
Обновена: 24 апр 2015 13:57 | 24 апр 2015 09:33,
87
Лекари и прокурори плакали на кадрите с битото бебенце
Снимка: Нова тв

Колегите на акушерката са плакали, когато гледали записите от камерите в болницата, които са разкрили какво точно се е случило със 7-дневното бебенце. Плакали са и прокурори, разкри пред Нова телевизия говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Тя съобщи още, че няма показания от колегите на акушерката, че е имала проблеми. "Нямаме обяснение за случилото се", поясни още тя.

"Записът съдържа шокиращи кадри. Направила е опит да го задуши с ръце, притискайки гърлото му. Това е особена жестокост към бебето. Към настоящия момент обвиняемата се е възползвала от правото си да не дава обяснения, но разследването ще установи какви са били мотивите й. Назначена е психологично-психиатрична експертиза, предполагам, че ще имаме заключение в скоро време и ще установим какво е състоянието й", обясни Арнаудова.

Още по темата

40-годишната Емилия Ковачева се е отнасяла добре към останалите бебета в болницата. Гушкала ги е грижовно и ги е галела.

Жестоката сцена се разиграва в отделението по неонатология. Всички си задават въпроса какво е накарало акушерката да прояви тази агресия. В същото време майки, които са били израждани от нея, пишат по форумите, че това не може да бъде истина. Описват я като професионалист и добра жена. Колегите й казват същото и я наричат "златна жена" и жена, която прави път и на мравката.

Стана ясно, че Емилия е карала втора последователна смяна, когато е извършила деянието.

В студиото гостува и д-р Валентина Григорова, зам.-директор на Първа АГ болница "Св. София". Тя обясни, че наистина на моменти е трудно да се работи, особено ако преумората е огромна, но поясни, че ако е достатъчно психически стабилен един лекар или една акушерка, би се справила.

Д-р Григорова е категорична, че случаят с 40-годишната акушерка и 7-дневното бебе има предистория. Зам.-директор на Първа АГ болница "Св. София" напомни за тежките условия, в които работят гинеколозите и акушерките.

По думите й, поради ниското заплащане, много от тях работят на няколко места. Д-р Григорова призна и, че многократно се налага на колегите й да дават извънредни смени, но разясни, че никога те не са били една след друга и винаги е имало почивка между тях.

"Някак си не мога да допусна, че в поведението й не е имало някакви индикации, че нещо се случва с нея.
Вероятно е имало такива, вероятно в последно време е станала по-сприхава. Струва ми се нереалистично просто изведнъж това да се случи", на мнение е криминалният психолог Тодор Тодоров.

В момента малката Никол е в стабилно състояние. Неонатолозите в "Токуда", в която бебето е преместено, са успели да овладеят мозъчния оток бързо. Странното е, че по тялото на бебето не е имало видими следи за побой, обясняват лекарите.

Стана ясно още, че майката на пострадалото бебенце е изпаднала в следродилна депресия след случилото се с детенцето й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kova4eva ''Prokleta da si'' Gospod da te nakaje Zaslujava6 20 godini zatvor. Dano te prebiat po sastia na4in v zatvora. Ako ti dadat niska pisada i sadiite da sa prokalnati /?
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какво сте я захапали жената? Не виждате ли, че отзад и се подават крилцата? Тя не е способна на такова нещо, кадри са долна инсинуация и монтаж.
63
2
 
7
 
! Отговори
неверник преди 8 години
Има нещо смущаващо-Първо детето е плакало непрестанно.Има записи на които личи,че е бито.В края на смяната акушерката казва,че е бледо,пускат изследвания и виждат,че е с анемия.Коя е причината за анемията?Какво е станало преди това за да е с анемия и да плаче непрекъснато?Нещо май се премълчава!Побоят е документиран,но коя е причината за анемията?
62
1
 
10
 
! Отговори
Изплашена преди 8 години
Дежурен неонатолог нямало ли е? Камерите регистрирали ли са поне едно надзъртане на дежурен лекар във въпросната нощ ? Любопитно ми е кой следи какво се случва на камерите? Ами ако акушерката получи инфаркт какво става с децата? След този случай монитор трябва да се сложи в следродилното, за да може майките сами да пазят бебетата си. И как вече ще убеждават родилките, че е по-добре бебетата им да са отделени, а те да си спят спокойно?
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
0А дали зам.министъра и прокурорите ще плачат за това ,че почти всички онкоболници спряха приема на болни ? Че на тези хора не им се изписват дори и обезболяващи лекарства. Не дай боже на никой да изпадне в такава ситуация. За някой не приемането им за терапия може да се окаже фатално.Кой , кой носи отговорност.Ние просто нямаме държава.
60
4
 
16
 
! Отговори
Кристко преди 8 години
Както винаги става в България почнаха да оправдават акушерката!"Тя беше прекрасен човек,прекрасно си е вършила работата,но с 600лв.заплата се налага да взима по няколко поредни смени!"Какво като е почти убила бебето,а и най-много да и забранят да трепе бебета три години ,а после да продължи!Убйици,бандити и психари пълно в тая България!Никой не ги и съди тези изверги!Не сме народ,а ***!
59
2
 
17
 
! Отговори
родител преди 8 години
Незнам какъв умопомрачен индивид трябва да си, за да посегнеш на едно беззащитно бебенце. Дано всичко е наред и да има адекватна присъда за индивида /не бих го нарекъл човек/. Такива индивиди не би трябвало никога повече да бъдат допускани да практикуват,не би трябвало да видят и дневна светлина. Дано всичко е наред с бебенцето и да няма последствия в бъдеще.
58
4
 
9
 
! Отговори
Dessy преди 8 години
Не мога да приема, че една жена, която е посветила живота си на това да изражда бебета и да се грижи за тях - е мразела професията си.По-скоро смятам, че тя не е издържала на напрежението. Не е издържала на непрофесионализма и липсата на толерантност в българските работодатели. Може би тази 20 часова смяна е била върхът, който тя е могла да понесе. И после всичко й е притъмняло...
57
4
 
9
 
! Отговори
Правосъдие преди 8 години
Този изруд трябва да бъде убита публично пред цяла българия
56
5
 
17
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 8 години
30 години затвор за нея 15 милиона от болницата за родителите! Така е в "простата Америка"
55
3
 
20
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Граждански искове от родителите към акушерката и към болницата, но такива с много нули. Да ги накарат да си подбират и наглеждат персонала по добре. Навсякъде избънредния труд ито с последователни смени е ЗАБРАНЕН!!!
54
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Болницата носи отговорност! Да не ми се изплъзват по терлици.
53
5
 
19
 
! Отговори
men преди 8 години
Ako i tozi sluchai se razmine bez posledstviq shte 'poludeq' i az ,she namerq nasilnichkatai shte q nalagam dokato disha..
52
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Болницата трябва да отговаря за случилото се СОЛИДАРНО с извършителката за грозното и необяснимо посегателство върху невинната душица! Няма логично обяснение за постъпката на акушерката, освен хронична преумора. Но това не е оправдание нито за нея, нито за ръководството на болницата! Всички трябва да си понесат отговорността. А частните болници, дето бозаят и от държавата, и от застрахователите, и от пациентите, трябва да бъдат контролирани, защото явно печелят и от експлоатацията на персонала!
51
17
 
10
 
! Отговори
axa преди 8 години
Smartna prisada za balgarkata akusherka !!!
50
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без да защитаавм никой, само ще кажа че ако е карала 2-ро поред дежурство е доста евроятно да е взела някои стимулиращи медикаменти, които да са я довели до състояние на неадекавтност
49
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бре тия да не са се борили за туй дете сякаш искали да го подменят като по сериалите,и от дърпане да са го повредили,щом като бързат да го върнат и го възстановят,а някъде се спотайва торбалан и чака ...
48
8
 
20
 
! Отговори
оле преди 8 години
До Крокодилски сълзи!Тази трябва да бъде съдена и от работодателя си, тази алчна безскрупулна убийца. Нека сега да и съдерат и ризата, а дъщеря й да се издържа както повечето студенти в СГ. Пожелавам и го от сърце. Защото това заслужава, да тъне в мизерия и да бере плодовете на 'труда' си. Явно нямаш деца, един ден ще мислиш друго яче.
47
5
 
21
 
! Отговори
да преди 8 години
Какво значи, че натоварването било голямо, да не би алчността й да е била голяма, щото по нейно желание е карала по две смени - за повече пари и да не дава мн. средстава за транспорт, понеже живее в Самоков. Като е изпушила от преработване, защо не е пребила всички деца? Смразяваща жестокост на една явно умело прикриваща се садистка. Това е. Другото са фантазии.
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако е превъртяла от 12 часови смени си е трудово злополука. Айде сега да дават обяснение шефовете на частата болница!!