Съдиите с ново кърваво писмо заради СГС

Критиките са насочени и към ВСС
27 апр 2015 11:47,
1
Съдиите с ново кърваво писмо заради СГС
Снимка: архив Булфото

Съюзът на съдиите в България излезе с поредното си остро писмо, в което разкритикува работата на ВСС и на Софийски градски съд.

В писмо до съвета най-голямата съдийска организация изрази недоволството си от проверката на ВСС на работата на СГС. Съюзът на съдиите смята, че след нея не са формирани категорични и ясни изводи за отговорността на ръководството на  съда. „Липсва анализ на установените в хода на проверката обстоятелства“, пишат съдиите, цитирани от БТА.

Според тях ВСС трябва да предприеме активни действия за конкретизиране на нарушенията в управлението на съда и за търсене на отговорност на лицата, които са ги допуснали, за да  бъде ограничено прилагането на порочни практики във органите на съдебната власт.

Съдиите настояват и за повече информация по случая със зам.-председателя на СГС Богдана Желявска. През последните години тя разпределяше гражданските и търговските дела в съда. Наскоро обаче това право й беше отнето от и.д председателя на съда Владимир Йорданов. Малко след това Желявска подаде оставка.

„Не личи да са търсени и съответно посочени причините, поради които заместник председател на съда и председател на търговско отделение е бил лишен от правомощията  си да разпределя делата в отделението, което ръководи, като те са били предоставени на председателя на Гражданското отделение, пише в писмото на Съюза на съдиите.

Според тях некоментиран от ВСС остава и казусът "Белведере", както и преместването на съдия Румяна Ченалова от наказателното в търговското отделение на СГС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: ВСССъюз на съдиите
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Торта се хвърля, не се бърка. Защото мирише!