Прокуратурата иска ексхумация на тялото на убития Петьо

Родителите на детето са категорично против тази процедура
22 май 2015 07:27,
36
Прокуратурата иска ексхумация на тялото на убития Петьо
Снимка: Булфото, архив

Окръжната прокуратура в Пазарджик е поискала тялото на 6-годишния Петьо да бъде ексхумирано. Това съобщи пред Dnes.bg бащата на момчето – Петър Гевечанов.

Още по темата
Навършиха се 40 дни от смъртта момчето, което загина, след като беше блъснато от джипа на бизнесмена Цветан Пъков.

Причината да се поиска вадене на тялото от гроба била, че в епикризата не били описани травмите по тялото на Петьо след катастрофата и това може да даде основание бизнесменът да бъде пуснат на свобода.

„Искали да видят какво е повредено. На детето гръбнака му е счупен, органи са сплескани, крайници. Нали е направена аутопсия, защо трябва сега да ровят отново”, съобщи за Dnes.bg бащата на детето.

Родителите на Петьо са категорично против тази процедура.

Оказва се, че разследващият инцидента полицай от Панагюрище е преместен в Пазарджик, а наблюдаващият прокурор е излязъл в отпуска и случаят е поет от друг прокурор, твърди още Петър Гевечанов.

„Ние сме тези, които трябва да ръководим живота си, да защитаваме децата си и техните права”
Снощи панагюрци се събраха за траурно шествие в памет на загиналото дете. Самият бизнесмен в момента продължава да бъде с постоянна мярка „задържане под стража” в следствения арест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
нищо чудно да изкарат малкот дете миновно за нанесени щети на джипа...Так, светл демокрация е, не мрачен тталитаризъм
22
0
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Как се прави опис на убито от *** с джип дете?
21
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
може па и да не е лошо да го пуснатбащата ще пие една ракия ... и щом за убийство с кола след употреба на алкохол дават пробация, за убийство с пушка след употреба на алкохол едва ли ще е по-различно
20
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наглостта в България е безгранична !
19
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо ексхумация? Не е ли напълно ясно, че е починало горкичкото от качилия се върху него джип? Или в момента непродажната прокуратура иска да докаже, че е искал да прегази с малкото си колелце неподкупващия чичко в джипа!?
18
31
 
5
 
! Отговори
Иванчо преди 8 години
А кога ще повдигнат обвинение и на родителите ?!? По закон те са толкова отговорни колкото и физическия убиец. Какво прави шест годишно дете в 20:00 часа на улицата и при това с колело през март месец?!?!!! Родителите носят и наказателна отговорност. Ние винаги търсим последващите причини за дадено нещастие но никога не виждам основната и първата причина - детето не е положено да бъде там по това време
17
4
 
9
 
! Отговори
сс преди 8 години
и за революция си вързаха гащите, настаниха US воените да ги пазят, вече е късно жалко но факт. а някои е направил нещо миротворците ще го смажат, така власта и силово се подсигури. и осъществява новия световен ред на US, България е една територия пълна с роби и нищо повече. Само дето някой роби имат малко повече права от другите и те си имат свой си роби.
16
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
.......в епикризата не били описани травмите по тялото на Петьо след катастрофата и това може да даде основание бизнесменът да бъде пуснат на свобода.Детето е прегазено и починало веднага в следствие на травмите. Как може да не бъдат описани? А и да ги опишат, това ще го върне ли? Каква е тази държава? Всеки вади дипломи за завършено образование, а в същност никой не си гледа работата като хората!
15
0
 
22
 
! Отговори
Светла преди 8 години
Цялата ни държава е пропита от корумпирана ***, докато не стане Революция все определен кръг хора ще са оправдавани и пазени от държавните органи на, които обикновения български гражданин плаща заплатата.
14
1
 
16
 
! Отговори
333 преди 8 години
И аз бих го чакала този, ама не с пушката - с валяка!
13
2
 
1
 
! Отговори
Иван Петков преди 8 години
Това е и името ми.Бих помогнал с каквото трябва
12
6
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
До вввто има подобна алинея в член 12 , но предполагам за да можеше да се позове на нея трябваше да го убие на момента. сега след като е минало време няма да хване дикиш. сега вече трябва да го убие напълно предумишлено , или скрито или понасяйки си наказанието. но в края на краищата ако не си готов на такова нещо то семката ти не струва и по-добре че света се е оттървал от нея.
11
0
 
27
 
! Отговори
no name преди 8 години
И какво точно е описано в тази епикриза, ако не травмите? Нали е правена аутопсия, къде са дремали тия патолози? Пълно е с некадърници в тая държава. Просто нямам думи...
10
1
 
7
 
! Отговори
333 преди 8 години
Сребролюбието е един основните 7 смъртни гряха! После ще се чудите защо точно на вас и на децата и внуците ви се случват нещастия!!!!
9
0
 
37
 
! Отговори
333 преди 8 години
Некадърност или образцов пример за опорочаване на процедура с цел освобождаване на извършителя? Много пари явно играят!!!!! Няма ли нищо свято за вас, бе, е...ти алчните!
8
0
 
8
 
! Отговори
333 преди 8 години
Некадърнициииии!!!!
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как може да не му опишете травмите бе, вие майтап ли си правите бе?
6
0
 
31
 
! Отговори
ввв преди 8 години
поправка в закона,която да умаловажава убийството на подобен род убийци извършено от родителите на жертвата.демек ако родителя в момент на много силен емоционален и психически стрес застреля тази *** да бъде наказан по друг параграф с условна присъда и примерно изпитателен срок.звучи грозно но това е решението.
5
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Око за око, зъб за зъб, КРЪВ ЗА КРЪВ, ще го пуснат или ще му дадат смешна присъда, с точните хора за 10 хилки може да го поръча и патрона е пътник !
4
2
 
33
 
! Отговори
ввв преди 8 години
нищо няма да му се случи на тоя "бизнесмен".Родителите на детето нямат пари , а този определено е популярен сред местната власт в Панагюрище.Ще плати тук и там, тоя ще се обади на оня, и айдее всичко ще се забрави ,само скръбта на почернените родители ще е вечна. Рибата се вмирисва от към главата , а главата определено е в София в *** наречена парламент.