Прокуратурата – отделена от съдебната система

ВНС да спре да съществува, предлага съдия Душана Здравкова
27 май 2015 12:47,
5
Прокуратурата – отделена от съдебната система
Снимка: bgonair.bg

Прокуратурата трябва да бъде отделена от съдебната система, заяви в ефира на България Он Ер бившият съдия Душана Здравкова. Тя коментира още, че Великото народно събрание трябва да прекрати своето съществуване, защото пречи на приемането на промени в законодателството на България.

Трябва да бъде свикано Велико народно събрание, което да прекрати съществуването на този орган, каза съдия Здравкова. По думите й е необходима смяна на обществения модел на страната и премахването на ВНС е най-правилната стъпка за това.

Не са необходими конституционни промени, за да се подобри дейността на прокуратурата, но е необходимо нейното отделяне от съдебната система, изтъкна Душана Здравкова. Тя посочи, че основен проблем е липсата на вътрешен контрол в структурата на държавното обвинение.

Здравкова посочи, че причината за поставянето на прокуратурата в съдебната система е да се предотврати политическата намеса. В момента обаче такива опасения няма.

Чуйте целия разговор с Душана Здравкова във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
който е извън системата в която не остави добри неща,а се занимаваше с политика по добре да си мълчи.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съдиите и прокурорите имат имунитети от законите както и депутатите и министрите и кметовете и не могат да бъдат уволнявани от народа. Затова си правят каквото си искат докато Живков ги уволняваше и пращаше в Белене.
3
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
най малко това лице,което щеше да прави политика с лице което е подсъдим и има висящо производство,следва да дава съвети за съдебната система.
2
1
 
8
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Ако се разкара Висшия съдебен съвет, най-добре.
1
0
 
6
 
! Отговори
Да преди 8 години
Когато имаш работа с Мошеници Проблемите винаги са много