Мотивът зад убийството на Георги в парка – личен

Тази версия е водеща при разследването, разкри Сотир Цацаров
Обновена: 3 юни 2015 14:12 | 3 юни 2015 12:07, Анисия Иванова
15
Мотивът зад убийството на Георги в парка – личен
Снимка: БТА

По-скоро личен мотив стои зад убийството на 16-годишния младеж, намерен вчера в Борисовата градина, заяви пред
журналисти главният прокурор Сотир Цацаров и допълни, че тази версия се оформя като водеща при разследването на жестоко престъпление.

Тялото на момчето беше намерено вчера около обяд в Борисовата градина, като първоначалният оглед установи прободни рани в тялото му. Убитият тийнейджър е деветокласник в Търговско-банковата гимназия в София.

Главният прокурор се въздържа от повече коментари по темата, за да не се затруднява работата на разследващите. По думите му се изясняват всички контакти и последни разговори, които е имал убитият младеж.

Още по темата

"Може да бъдете сигурни, че се работи с изключително голям капацитет и се работи с най-доброто, с което разполага МВР и прокуратурата", обясни Цацаров.

Той допълни, че работата на разследващите органи не е спирала и през нощта. "Бъдете сигурни, че ако има информация, която може да бъде дадена, ще бъде дадена".

Фактът, че няма достатъчно охрана е в компетентността на общината, но този проблем се разглежда заедно с разследването на убийството, коментира още главният прокурор.

Макар да заяви, че се е запознал с идеите за промени в Закона за съдебната власт и да има лично становище, Цацаров се въздържа от коментар, за да не "задава тона на системата" по време на обсъждането на текстовете до 20 юни. А позицията на прокуратурата ще е ясна 5 дни по-късно. Така прокуратурата няма да се съобрази с поставения срок 15 юни. Този срок, зададен от правосъдното министерство, Цацаров определи като "меко казано несериозно".

Главният прокурор все пак каза, че намира позитиви и негативи в предложените промени, но отказа да посочи кои са
повечето.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.


Гледайте още новини от "България" в bgonair.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
6
 
! Отговори
?!? преди 8 години
И още за удобните въпроси и хвърлянето на проблема друга!? На въпрос за охраната, Цацаров отговаря, че е по компетенциите на общината.До тук добре, но общината няма нито криминология нито прокуратура като инструменти за противодействие. Няма логика охрана да предотвратява убийства, ако не беше там щеше да е в входа на блока или другаде. Затова думите на Цацата са политиканстване или некомпетентност, като Костинброд, КТБ, Златанов и да. случай.
13
2
 
7
 
! Отговори
Кой ли е преди 8 години
Принципно изброените виновници ( фенове, любовни завери, Българи) не си служат с нож. Може да са побойници, но с физическа сила. Ако те бяха, щяха да пребият с юмруци. Най-вероятни са тези, които постоянно си служат с нож, ножът им е постоянен спътник. Това са преставители на арабските, на крайния ислям, на . Феновете ако не се усетят, ще им направят някое обвинение катонай- престъпни в държавата, без значение от кой отбор са, тъй като феновете са най-организирани най-опасни за режима.
12
1
 
8
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Дайте го тоя, та аз да му видя личния мотив. Да затрие дете, присъдата трябва да е линч.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прокурорът е основен правен представител на обвинението и служител на прокуратурата. Обвинението е правната страна, която отговаря за представянето на случая по криминално производство срещу индивид, обвинен в нарушаване на закона.Така че май цацата засега хвърля само боб докато от МВР не намерят нещо. Или вече има обвиняам, но не искат да обявят пред обществото.
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
чудя се прокуратурата не се ли включва чак, когато от МВР са приключили разследването и има обвиняаем.
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1 Убийство по хулигански подбуди,вследствие на случайно възникнало спречкване.2 Нудобен свидетел 3 Дължащ на някого нещо
8
2
 
12
 
! Отговори
готвача преди 8 години
цацата може да познава само когато огладне,да седне и да опраска 2 тарелки с кебапи.....гола вода ,поставено лице ,послушко.,държавен хрантутко,ако трябва с честен труд да си изкарва парите,не за сол а за опаковката на солта няма да може да изкара!!!
7
6
 
18
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Кой вика някого в парка, за да го надупчи с нож ?! В Борисовата градина има камери ...По-скоро това е спречкване на момента. Не е имало предварителна подготовка на престъплението.Силно се съмнявам, че има етнически елемент и затова властите шикалкавят ...Много бежанци и други ножари се навъдиха из София !
6
2
 
3
 
! Отговори
c gani преди 8 години
Police velo patrul N3589 kade e yahal magaretata?
5
3
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
shtom se e obadil na priiatelkata si,a ne na roditelite si,zna4i,naistina motiva moje da e svarzan s momi4eto,ne tvardia,4e e vinovna.
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мислех че е обществен като ктб
3
2
 
18
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
ако наистина е личен мотива, можел е да каже кой го е наръгал, нали се е обадил на приятелката си.
2
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко казват, искаме още подробности. Разследващите не могат да коментират, но няма ли да се размърдат тези журналисти, да обиколят съседи, приятели, да съберат повече информация
1
2
 
4
 
! Отговори
nvm преди 8 години
Qsene,kakvo napravi,Qsene...