Само 4 години затвор за шофьора, убил Петьо на пътя

Пъков обаче ще обжалва, "твърде много" е наказанието за него
64
Само 4 години затвор за шофьора, убил Петьо на пътя
Снимка: Булфото, архив

Окръжният съд в Пазарджик осъди на четири години затвро Цветан Пъков, убил 6-годишния Петьо на 14 април 2015 година в Панагюрище, след като е нарушил правилата за движение по пътищата.

Още по темата
Делото се гледа днес по съкратена процедура, след като шофьорът се призна за виновен.

Цветан Пъков ще излежи наказанието си при общ режим в затворническо общежитие от открит тип.

Съдът отне шофьорската му книжка за срок от 7 години, като приспадна излежаното до този момент наказание от два месеца и 15 дни.

Присъди направените от родителите на Петьо разноски по делото в размер на 3 000 лева, както и разноски по самото дело за експертизи и други действия в размер на 2908 лева.

Съдът потвърди мярката за неотклонение „задържане под стража” на Цветан Пъков.

Осъденият заяви, че ще обжалва, защото наказанието от 4 години лишаване от свобода е „твърде много”.

Родителите на загиналия Петьо също не са съгласни с наложената присъда и ще я обжалват.

Двамата събират подписка в подкрепа на законодателни промени, с които да се увеличи наказанието за причиняване на смърт на пътя на деца в резултат на пътнотранспортни произшествия.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
3
 
0
 
! Отговори
Инфо преди 8 години
До всички благопожекатели- при подобно признание на фактите ( каквото има в слупая) съдът, спазвайки закона, намалява наказанието. В случая от 6 на 4, макс. Съдията само прилага закона. Мир на детето. И на коментиращите- хубаво ли е според вас да пижелавате такива работи. И то като сте незапознати. Правото не е до колене и в интернет не се учи. Карайте внимателно. Помолете се за детето. Не давайте подкупи не полицаи. Светци в нета- много.
45
0
 
4
 
! Отговори
Бобо преди 8 години
Що да е лоша присъдата.След 2-3 години ще излезе и бащата на детето ,ще го връхлети с кола и се приключва.Бащата вече е в ада няма с какво да го уплашат.
44
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съдиите отсъдили това им пожелавам един по един да ги инвалидизират. По съшия начин - с превишена скорост, докато пресичат ушицата...
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"вместо да му спретне едно непредумишлено убийство по непредпазливост "......напротив, напълно УМИШЛЕНО е превишил скоростта с 28км/ч отгоре... Да се поправи закона и всяко превишаване на скоростта да прави автоматично убиецаУМИШЛЕН! това трябва да е една от мерките срещу джигитите. друга е поне 1000 цивилни полицаи из цялата страна със камери в колите си и всяко заснемане да води ТЕЖКИ глоби. неправолно изпреварване-500 лвще си избият заплатите за три дни, а за два месеца ще караме нормално
42
0
 
7
 
! Отговори
Anon преди 8 години
Прокурора е за бой...вместо да му спретне едно непредумишлено убийство по непредпазливост и да го вкара за 15 години и 500,000 лева кръвнина... Ама ние сме за бой че при такива присъди не ги биеме и не правиме центъра на града в които сечете присъдата на бербат...
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ****Е па то си е закон бе батко,та нали народа дължи пари на тези които убиха държавата му :)
40
0
 
5
 
! Отговори
Стига милост преди 8 години
Какво общо за този *** убил детенце. най-малко 15 години в корпуса. Престъплението е много тежко, затова не вТПО-то, а директно в корпуса. Що за съдии са тези пазарджиклии. То затва в този район убиха Белнийски, еничарите си правят каквото си искат. Май съдът в скоро време ще започнат да го заобикаля, след като се гаврят пострадалите.
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За каква не предпазливост говорите, като е влязъл умишлено с колата на пешеходна зона. Въобще не трябва такива да влизат в затвора, ампутация на десния крак и ще може единствено инвалидна количка да кара.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някои хора убиха цяла държава безнаказано и никой не им търси отговорност......!!
37
1
 
7
 
! Отговори
ети преди 8 години
Що за подигравка!!! За годините затвор не искам и няма да коментирам но като работеща в сферата на застраховането мога да кажа че съм виждала как за едно от което нищо няма да излезе платиха на родителите 60 000 лв.а тук за дете което има потенциал 3000. БЕЗОБРАЗИЕ!!!
36
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Пак сме възмутени, пак сме ядосани, пак си коментираме и след 2 дни всичко си е по сраро му. Българите сме стадо овце. Само с груб и масов национален протест ще променим нещо. Тези прасета в парламента са за линчуване.
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За пореден път българският съд показва на народа курода колко струва един чвешки живот, и то не дете. 4 години затвор и няколко хиляди лева, покрити от застраховател.Мен ме е срам да се нарека българин, заради хора като вас, уважаеми съдии.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някой знае ли колко подписа са необходими, за да се внесе подписка с искане на промяна в настящото законодателство? По-точно размера на налаганите наказания.
33
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако бащата на детето утрепе тоя *** ще получи 4 години затвор? Ако е така по-добре да го подхваща, пък и ако може като бонус да утрепе и съдиите издали тази смешна присъда! Живота не дете 4 години ли струва бе господа съдии? Да ви се връща и на вашите деца!
32
0
 
23
 
! Отговори
НАРОДЕ??? преди 8 години
НАРОДЕ?????
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това за парите не забравяй, че има гражданска отговорност, покрива щети до 2 млн.
30
0
 
26
 
! Отговори
redordead преди 8 години
непредпазливост е ако си карал с позволеното ограничение и поради стечение на обстоятелствата ти се случи. Мой познат убчи в София човек, дори беше карал с под 50, убитият е пресичал на червено и е бил пиян. Дадоха му 4-5 години усоловно, но и роднините на убитият нямаха претенции.В този случай става дума за изключително нагло шофиране с около 100км в час в градска зона на жилищна улица, а не на булевард. Това не е непредпазливо и умишлено безотговорно поведение!
29
0
 
20
 
! Отговори
*** преди 8 години
когато убийството е извършено с превишена скорост наказанието трябва автоматично да са удвоява и утроява. Това си е почти предумишлено убийство да караш така в населено място.
28
0
 
12
 
! Отговори
коко преди 8 години
Справедливост ще има за всички рано или късно, помнете! Тези, които се гаврят с хорицата ще си получат заслуженото! Иначе това е поредна гавра, просто не знам как този човек спи, как се храни, как живее с тази мисъл, то бива дебелокожие, то бива липса на човещина, ама това е направо без думи.
27
1
 
24
 
! Отговори
Jalka Rabota преди 8 години
Толкова ли струва живота на едно дете (въпрос най-вече към държавата)? От 3000лв. до 6000лв., някакви 3-4 годинки и без книжка за 7 години???? Към съдията - на теб да ти убия детето пак ли ще отсъдиш така? Съдиите също са за затвор!!Моето предложение е: Без право на книжка за каквото и да е било повече, минимум 20 години затвор и обещетение от минимум 150000 лева. Макар че, според мен доживотна за убийците. Отнемаш живот, губиш и своя!!!