"Бедстващ" в планината и открит в кръчма - глоба 1000 лв.

Монтанският съд го глоби за фалшивия сигнал
1 юли 2015 16:18, Анисия Иванова
6
"Бедстващ" в планината и открит в кръчма - глоба 1000 лв.
Снимка: Reuters, архив

Районният съд в Монтана наложи глоба от 1000 лева на мъж от село Клисурица, който подал фалшив сигнал за бедствие на телефон 112.

През октомври 2014 година той позвънил на 112 и обявил, че бедства с фрактури на двата крака в Стара планина между град Чипровци и село Смоляновци.

Веднага била организирана спасителна акция, в която участвали полицаи, спасители от Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" в Монтана, ловци от района, туристи и доброволци.

Акцията продължила 36 часа без прекъсване, но "бедстващият турист" не бил открит.

По клетката на мобилния оператор неговия телефон бил засечен в село Клисурица, където полицията го открила в една от местните кръчми.

Пред криминалистите Здравко разказал, че се пошегувал в нетрезво състояние. Той първо позвънил на Планинската спасителна служба, но оттам обявили, че акцията по спасяването му трябва да се плати и заради това се насочил към 112.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
7
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 8 години
Съгласен съм с "Гецата" ! Но такива юнаци се "шегуват" именно поради калпавото правосъдие! Сигурно проста сметка за разходите по търсенето му надхвърля 10000 лева отделно последиците по приказката за" лъжливото овчарче". Употребата на алкохол е утежняващо вината обстоятелство !!!!!
5
2
 
9
 
! Отговори
Минка преди 8 години
Горкия човек каква работа има в планината да си беше седял в кръчмата. Важното е че са го спасили от клетката на мобилния оператор.
4
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ако сигнала не е бил фалшив?? Отговорили му, че акцията се плаща ако не е от 112. А ако това е бил прага на батерията например??
3
1
 
45
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Трезво-нетрезво, майтап с такива работи да няма ! Аз бих му лепнал 5 000 лв. глоба и ако ги няма, 6 месеца принудителен труд. Тоя откаченяк помислил ли е / ако има с какво /, че при следващ негов случай може и никой да не отиде - нищо ,че ще има нужда...
2
1
 
47
 
! Отговори
аз преди 8 години
Ето заради такива *** като този, и като тези с фалшивите сигнали до ППС, пожарна, Бърза помощ и полиция трябва глобите да са с пъти по-високи. Глоби го веднъж, ако няма пари да си плати, нека да обикаля със съответната служба и да полага безплатен обществено полезен труд да го видим следващия път дали ще се гаври с хората, които рискуват своя живот за да спасяват чуждия!
1
1
 
46
 
! Отговори
8 преди 8 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ВСЕКИ ПОДОБЕН ДА СИ ПЛАЩА ЗА ПРОСТОТИЯТА,НО НЕ 1000 ЛВ.,А ВСИЧКИ РАЗХОДИ,НАПРАВЕНИ ЗА ИЗДИРВАНЕТО МУ Х 5!