Спешна нужда от кръв за намушканата жена от Бургас

МБАЛ Бургас е с изчерпани запаси, а състоянието на жената е тежко
6 юли 2015 18:00,
5
Спешна нужда от кръв за намушканата жена от Бургас
Снимка: архив, Reuters

Жената, която бе намушкана пет пъти с нож в парк в Бургас, има спешна нужда от даряване на кръв. Това съобщиха от МБАЛ в града.

Кръв може да се дарява от 7.30 часа до 14.00 часа в отделението по трансфузионна хематология - на първия етаж . Кръводарителите трябва да са от 18 до 65-годишна възраст, да носят лична карта и да са в добро здравословно състояние.

Още по темата

Състоянието на жената остава тежко. Все още има опасност за живота й, добавиха от болницата. 27-годишната жена бе прободена пет пъти с нож в областта на сърцето и корема. Престъплението бе извършено на 4 юни. Вчера полицията залови в Сливен бившия приятел на пострадалата. Той е признал за извършеното и обяснил мотивите за това. 

Към момента МБАЛ-Бургас е с изчерпани запаси от кръв и кръвни продукти и затова призовава гражданите да даряват кръв. Няма ограничение в кръвните групи.

Тежки катастрофи и сложна и дълга операция наложиха набавяне на необходими количества от Ямбол и Стара Загора. Автомобил на МБАЛ-Бургас бе изпратен там по преценка на началника на Отделението по трансфузионна хематология д-р Тодор Бояджиев, за да осигури нужните количества за прободената 27-годишна пациентка. За нея са използвани над 15 банки кръв, а в момента й се прелива тромбоцитна маса. Необходимо е изчерпаните запаси да бъдат възстановени, за да може болницата да разполага с тях и за други спешни и планови операции.

Хирурзи и реаниматори в МБАЛ-Бургас не помнят скоро да е имало подобен случай - с толкова жестоки прободни рани и спешна операция от мултидисциплинарен екип, продължила повече от 5 часа. В момента пациентката се възстановява, има опасност за живота й, но лекарите дават добри прогнози, информираха от преслужбата на болницата. В момента за жената се грижи целият екип на Отделението по реанимация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Mr Clark Ben преди 8 години
Смятате ли, че за получаване на заем? Сериозно ли има нужда от спешно заем, за да започнат свой собствен бизнес? Вие сте в дългове? Това е вашият шанс да се постигне вашето желание, ние даваме лични заеми, бизнес кредити и корпоративни кредити, както и всички видове заем с лихва при 2% за повече информация се свържете с нас чрез имейл: (kredit_service***hotmail)
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1 Тук става дума за 15 банки кръв!!! Колко роднини ти трябват за да се възстанови това количество?
3
0
 
2
 
! Отговори
много по гневен бг преди 8 години
Този престъпник за кво го жалятнасилствено да го задължат да даде и потърсят за съдействие от близките му.Утре по време на делото му маса близки ще се появят в негова защита.Въпреки че съм на 69 год и с кардиологично заболяване утре ще се явя и ако е възможно ще пожелаяда помогна .Нали се касае за човешки живот.Който има възможност да се отзове на вик за помощ и докажем че БГ сме единни.
2
0
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Аз искам да даря кръв, но съм от Русе и не знам дори кръвната си група. Ако става за нея, бих се радвал.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
РОДНИНИ НЯМА ЛИ ТАЗИ ЖЕНА