На Балканите – повече политика, малко право

Посланик Червеняков видя 3 проблема в съдебната ни система
22 юли 2015 09:14,
10
На Балканите – повече политика, малко право
Младен Червеняков. Снимка: архив, Булфото

Посланикът ни в Черна Гора Младен Червеняков коментира, че няма българин, който да не иска промени в правораздавателната ни система.

"Има три реални проблема. Първият е в подхода. Искам да заявя веднага нещо категорично – няма проблем да има или да няма съдебна реформа. Това е все едно да задавате въпроса на хората "Искате ли да бъдете щастливи”. Всеки иска да бъде щастлив, всеки иска реформирана съдебна система", настоя той пред bTV:

"И тук като балкански политик, където много често се споменава, че на Балканите политиката е повече от географията, искам да кажа, че това е първата опасност – че политиката е повече от правото", каза Червеняков.

"Всички тези ходове, които се вършат, наслояването на конкретни промени в Конституцията, слагането на знак на равенство между промените в Конституцията и съдебната реформа, е абсолютно погрешно", твърди той.

Според него не може една цялостна реформа да се състои в промяна в пет сфери в българската Конституция.

"Те довеждат до едно много тежко положение на премиера да търси някакъв консенсус, да се говори за вариант А, за вариант Б, за вариант С, да се поставят ултиматуми, да се провеждат заседания на изпълнителни органи", заяви още посланикът.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Дякон преди 8 години
На Балканите е като в България... На всякъде *** и ислямизация благодарение на намесата на САЩ и ЕС
7
0
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Цирка наречен "българска политика"върви с пълна сила,лошото е че програмата включва само дресура на овце и кофти клоунада.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По мои спомени, освен депутат в четири народни събрания, вампирът от снимката беше и министър на правосъдието. Тъй че вместо да ръси акъл, да каже той какво направи за независима и работеща съдебна система. Едно голямо НИЩО.
5
1
 
4
 
! Отговори
Kuncho преди 8 години
Между две чашки уиски ли ги видя проблемите:)
4
0
 
4
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
Няма нито право, нито политика. Балканите са залети от чужди интереси. САЩ и ЕС използват балканските народи за конфронтация с Русия. Ползват ги като маши за техните цели
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
точно този бе един от малкото свестни в БСП-то и затова го шкартираха. Гласува срещу Пеевски и имаше смислени решения, но не бе от кликата на Станишев и той го отсвири.
2
2
 
4
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Няма как да има право при управление като това на Борисов
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
що го ексхумирате тоя! големи експерти! как да ви вервам?