Пак удължиха проверката за имотите на Тодор Попов

Причината – неприключени данъчни ревизии на кмета
Обновена: 25 авг 2015 10:11 | 24 авг 2015 13:08, Камелия Цветанова
14
Пак удължиха проверката за имотите на Тодор Попов
Снимка: кадър bTV

За втори път прокуратурата удължава с месец проверката срещу кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Тя трябваше да приключи на 23 юли, но по искане на наблюдаващия прокурор срокът беше удължен до 23 август, а от Окръжна прокуратура - Пазарджик са я удължители с още месец. Така че тя трябва да приключи на 24 септември, информират от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Още по темата

Удължаването е с днешна дата, а причина за това са неприключилите данъчни ревизии в НАП на Тодор Попов като физическо лице и на шест юридически лица - фирми, в които участие имат негови близки.

Допълнителното време е разрешено от наблюдаващия прокурор, който е преценил, че резултатите от данъчните ревизии са от изключително значение за решаване на казуса.

Проверките трябва да установят има ли данни за престъпление заради придобиване на имущество по нерегламентирани в закона начини, както и дали има несъответствие между декларираните доходи пред Сметната палата и внесените данъци.

Разследването срещу Тодор Попов започна в края на април, като прокуратурата се самосезира след телевизионен репортаж, в който бяха показани кадри, заснети с дрон, от луксозното имение на кмета, построено през миналата година в село Паталеница.

Проверка на доходите на кмета на Пазарджик започна и Националната агенция за приходите.

От изявления на Тодор Попов в медиите стана ясно, че за последните пет години семейството му е декларирало 1 300 000 лв. доходи, но подобни доходи не фигурират в декларациите му, подадени в Сметната палата. В документите си кметът на Пазарджик е декларирал 180 000 лв. заем.

Всички пари на семейството му, декларирани в задължителната декларация пред Сметната палата през последните седем години, са общо под 700 000 лв.

Към одитната институция обаче не се изпращат всички доходи, а само тези от друга дейност, извън заплатата. Средствата на съпругата на задълженото лице от обичайната му дейност също не фигурират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще даде колкото му поиска БиБитко и ще се бави и забрави. Наше момче е, като при комунизма, наш ли е, може да е сгрешил но ще му се покараме и после пак същото. Важното е да крадеш от народа но още по-важното на кого даваш нагоре за да те пази.
11
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
удължават сроковете с цел замитане на следитекакво има да проверяват като всичко е налице представяш документ за парите скоито е построено и си готов и за да не мрънкаш водиш и адвокат за да ставапо бързо като почне да мрънка отива в затвора и като се сети нещо започва даговори няма болести няма отсъствие на адвокати и други номера
10
0
 
1
 
! Отговори
BB преди 8 години
Taka e Mutri agenti 4engeta sa pod sakrila na sakonavprokuratura mvr gerb bogataschi milionerite plaschtat Sakoni sa tah nama v bG
9
2
 
7
 
! Отговори
Росен преди 8 години
Търсят под вола теле. Бавят проверката до стартиране на кампанията с предизборна цел. Съдебната система не се реформира, за да може да се използва от управляващите за саморазправа с политически противници.
8
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЗА МИЛИОНИ НЯМА ЗАКОНИ... НО НЯКОЙ БЕДЕН ЧОВЕЧЕЦ ПО 10 ИНСТАНЦИИ ЩЕ ГО ВЛАЧАТ
7
3
 
2
 
! Отговори
Диана преди 8 години
Е, то е ясно, че човекът си е направил къща върху наследствено място, ама нали прокуратурата се използва за разчистване на сметки с опонентите на управляващите, за това и проверката се проточи повече от необходимото.
6
0
 
6
 
! Отговори
жоро преди 8 години
ще удължават проверките до изборите, нали тоя е гербаджия
5
0
 
7
 
! Отговори
Путев преди 8 години
разследването е с/у неизвестен извършител.неизвестния извършител се е появил внезапно и е застроил двора на кмета с луксозни постройки. само и само да го компрометира преди изборите!!
4
0
 
3
 
! Отговори
Я надуй съдио кавала преди 8 години
Еми платил си е и сега прокурора и задните части ще си даде, само и само да получи още някоя хилядарка.
3
0
 
15
 
! Отговори
Георги преди 8 години
След проверките ще излезе,че е чист като сутрешна роса а може би и държавата да има да връща надвзети данъци :) :) :)!
2
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То да е един от този род, народа ще му турне пепел. За последните 25-т години всичко ще е минало през властта и техните протежета са оставил трайна материална диря.Трудът на две поколения българи разсипаха,.
1
0
 
24
 
! Отговори
Цако преди 8 години
И тоя го покриха