Двойният убиец от Джебел си призна всичко

Прокурорът иска 30 години затвор, очаква се Мерт да получи 20
12
Двойният убиец от Джебел си призна всичко
Жертвите на Мерт Мехмед. Снимка: Impact Press Group, архив

19-годишният Мерт Мехмед призна всички обвинение на прокуратурата за убийството в Джебел през април 2014 година на 24-годишната Джейлян и на 7-годишната й дъщеря Джейда.

Той се изправи пред днес пред 5-членен състав на Окръжен съд в Кърджали и призна вината си. Мерт иска съкратено следствено действие.

Още по темата

Прокурорът Бонка Василева настоя за 30 години затвор при строг режим на изтърпяване на наказанието. Това е и максималното наказание за грабеж, придружен с убийство, каквото е обвинението срещу Мерт Мехмед.

Очаква се поисканото от обвинение наказание да бъде намалено с една трета. От близките е предявена и кръвнина в размер на общо 700 000 лева.

Двойното убийство, което потресе Джебел, бе извършено на 20 срещу 21 април 2014 г. Майката и детето са били умъртвени с брадва, иззета в хода на следствените действия от дома на Мерт.

От дома на жертвите си убиецът е взел два мобилни телефона и 250 лева.

Разследването на убийството продължи година и три месеца. От заляването си до този момент Мерт Мехмед беше в ареста с мярка "задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
готин преди 8 години
за 400лв колко много ще се вайка в пандиза нямам думи а и ще му се радват там,много
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какво разследвате година и три месеца бе! Келемето в панделата да го обичат нежно и да си плати за зверството, което е извършил.
4
12
 
3
 
! Отговори
Евротолераст преди 8 години
Чудовищно е това да отнемеш на човек 30 години от разцвета на живота му, затворът е варварство от миналото, трябва да бъде заменен със възпитателни курсове!
3
0
 
12
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
А защо не награда ,примерно обучение в чужбина
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"19-годишният Мерт Мехмед призна всички обвинение на прокуратурата за убийството"Тоя не викаше ли пред камерите "Не съм аз, *** како, не знам що *** арестуват"?
1
0
 
118
 
! Отговори
Мунчо преди 8 години
Много ми е интересно какво точно си е признал, та да иска съкратено производство и намаляване на присъдата с 1/3. Те намерили брадвата в дома му, окървавени дрехи, отпечатъци и т.н. ..... пък той си признал. Щеше да си е признал, ако се беше предал преди да го намерят. Убил 7-годишно дете и майка му с брадва, а сега ще моли за намалена присъда. И това ако не е за доживотна присъда без право на замяна, не знам какво би било. Да не говорим, че такъв *** изобщо не заслужава да живее.