Защо едно наказание за крадец и абитуриент в чужда кола?

Адвокат Марковски с не резки критики към МВР шефа
Обновена: 28 авг 2015 10:15 | 28 авг 2015 10:06,
21
Защо едно наказание за крадец и абитуриент в чужда кола?
Снимка: Булфото, ахрив

Знаете ли колко се изкушавам да критикувам министъра на вътрешните работи. Но не смея да го направя рязко. Това заяви пред Нова телевизия адвокат Марин Марковски, като посочи, че в Наказателния кодекс трябва да бъдат въведени промени. 
 
Според него наказанието за един абитуриент, който е влязъл в колата на съседа си да се повози, не трябва да бъде същото като на този, който я краде.   
 
Юристът коментира и казуса с автокрадеца, който разгневи премиера Бойко Борисов и който в рамките само на един ден беше освободен и след това повторно задържан. 

"Ако се слагат гривни при домашен арест, случаят с Ярослав Димитров нямаше да го има. Какво прави той. Под домашен арест е, а го виждат на друго място. Самото това нарушение води веднага до арест. В този смисъл гривните са много добра мярка, но я забавиха", коментира адвокатът.

Още по темата

"Снимат един човек, който краде. По време на домашен арест го пускат. Това води до притеснение в много посоки. Този, който е в режим на домашен арест и наруши мярката си за неотклонение, трябва задължително да бъде арестуван", изтъкна Марковски. 
 
Радослав Димитров-Яро и негов съучастник бяха заснети от охранителни камери да крадат две коли от паркинг в столичен квартал на 14 август. Съдът обаче сметна, че видеозаписът не е достатъчно доказателство.
 
Марковски поясни, че законът за специалните разузнавателни средства препятства случайните видеозаписи да бъдат включвани като доказателства и това силно затруднява правосъдието.
 
Той подчерта, че наред с експертизата на кадрите на местопрестъплението трябва да се търсят и отпечатъци и следи: "Има методики по криминалистика, за които са изписани цели томове чак до вратата. Но полицията за съжаление не ги прави поради мързел или липса на техника".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
2
 
! Отговори
s kolkoto-tolkoto! преди 8 години
Markovski si pravi reklama kolko e pe4en i kak moje da otviva i zaviva zakona v posoka koito mu e nujna da speceli deloto.i da ne zabraviame na kakvi prestypnici i ubiici toi pomogna da se izsusat ot mokrata voda...spasis li ubiec i toi ubie ili samo narani niakogo- sledva advokatyt da spodeli prisadata ot koiato e spasil ubieca. polaga li se 15, a ubiecyt izlznal na 3tata godina- advokata zaminava za 17, ako negoviat advikat mu svie nakazanoieto
14
1
 
3
 
! Отговори
Българин преди 8 години
"...полицията за съжаление не ги прави поради мързел..." Много добре казано.
13
0
 
2
 
! Отговори
КОЙ? преди 8 години
Някой знае ли, дали има връзка между Делян Пеевски и адвокат Марин Марковски, че нещо много си приличат? Хайде да ви видя сега колко сте информирани.
12
1
 
7
 
! Отговори
Зелена карта преди 8 години
Тоя не си знае милионите платени му от престъпници за да ги защитава.Закона трябва да се промени ,затвор за адвоката който знае че довереника му е извършил престъпление и той го защитава и не съдейства на съда,както е в омразната ви САЩ.
11
0
 
4
 
! Отговори
д-р Борисов преди 8 години
МВР се държи в подчинено поведение от мен чрез бутафорни министри и политически удобни началници. Апропо, по колко лева ще трябва да ми съберат милиционерите от 01РУ-СДВР за да покрият надвишения си лимит за извършване на експвртизи!?
10
1
 
9
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Марковски е добър в това което прави и ако поне половината адвокати бяха като него, системата щеше да е по-добра! Човека винаги дава много добри идеи за промени в правосъдието в полза на гражданите, но никой не иска да ги направи защото на много хора ще се нарушат интересите! Този е заснет от охранителна камера, че си краде докато е уж под домашен арест, наще го пускат щото не било доказателство... Ако искат да си признае сам.... Затова ще ни грабят, ще ни пребиват, ще ни лъжат...
9
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Марковски е величие в своята сфера.Този човек така съчетава морал и законност,че искрено му се възхищавам.Трябва да бъдем твърди към проблема и човеколюбиви.По библейски казано да се борим с греха,а не с човека.Сложна философия,трудна за разбирана,а още по трудна за изпълнение.
8
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бай Хойаз съм "ЗА" да им режат/ампутират по една ръка на рецидивистите крадците на коли, еле па такива като тоя с по 5-6 дела... ама *** система, не било човешко и хуманно... да ги *** и хуманистите и МВР и адвокатите и съда и целата тая хранитуткса пасмина!!!
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво очаквате да каже Марковски, той е адвокат, неговата работа е да защитава престъпнициМарковски печели именно от такива дела, ако се промени закона и пише че всичко е кражба, на Марковски ще му секне кранчето, ще му намалеят клиентите, ще му спадне гушата
6
1
 
13
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
притеснително е как законите нямат нищо общо с това което хората са си намислили че са, и още по-притеснително е че много съдии почват да вярват в тия "баба пена каза" закони и да ги прилагат, съвсем сериозно говора. ако някой ми цитира къде в закона се казва че снимка или видеозапис не е доказателство, пращам му каса скъпо шампанско. и марковски който не вярвам да не знае закона, умишлено раздухва тая глупост, вероятно така по-лесно печели делата, не забравяйте че той това ИСКА
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
To и крадеца Цветан Василев, онзи дето се крие в Сърбия, не е откраднал 4 милиарда от КТБ, а просто ги е взел да си ги ползва малко, нали така г-н Марковски
4
6
 
23
 
! Отговори
123 преди 8 години
Ползване на МПС - вместо кражба, ползване на чужда жена - вместо изнасилване, ползване на чуждо произведение - вместо нарушение на авторско право. Аман от глупости. Не знам кой изобщо пита за мнение Марковски, та той е СРАМ за адвокатурата и като знания и като визия.
3
4
 
30
 
! Отговори
Ушев преди 8 години
Е как камерите на КАТ са доказателство, а тая не е? В България ще има правосъдие когато започнем сами да наказваме бандитите по справедливата система на Линч.
2
5
 
21
 
! Отговори
дааа преди 8 години
Този индивид се влачи като панаирна мечка из телевизиите и говори откровени глупости. Няма ползване на чужда кола - има си кражба. Може да поползвам малко нечия съпруга, например? Или да поползвам чужд апартамент за купон? Кражба - нека използваме социалистическия термин - "ползване на чужда вещ". Тогава целта бе да покажем на Запада, че при соц-а няма кражби, а наказанието бе за измислено деяние - ползване. То и Цецо В. не е откраднал парите от банката, просто ги поползва малко - хи, хи.
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя е луд! "Абитуриент влязъл в колата на съседа да се повози !!!!" И после жена му и запалил апартамента.Ама абитуриент -искал да се повози..