Съдът остави под домашен арест граничаря убил бебе

Костадин Стоянов искаше да го пуснат под парична гаранция
24
Съдът остави под домашен арест граничаря убил бебе
Снимка: Булфото, архив

Апелативен съд в Бургас остави под домашен арест граничния полицай  Костадин Стоянов, който уби на място единайсетмесечната Красимира в село Крушевец.

Още по темата
На фаталния 11 септември м.г. той прегази с автомобила си детето, което по това време се е намирало в детска количка на тротоар в центъра на селото.

Експертизите доказаха, че е бил в нетрезво състояние.

Днес полицаят обжалва наложената му мярка за неотклонение с искане да бъде изменена в по-лека - парична гаранция.

Председателят на Бургаския апелативен съд - съдия Деница Вълкова, която председателства и съдебния състав, посочи, че взетата спрямо Стоянов мярка за неотклонение "домашен арест" не следва да се изменя, защото се явява най-адекватна и съобразена със законоустановените критерии.

Въпреки че Костадинов е осъден на две инстанции, той не е в затвора, защото обжалва решенията пред Върховния касационен съд.

През април Бургаският окръжен го прати за 11 години в затвора  и го лиши и от книжка за 13 години.

Апелативният съд в Бургас обаче намали наказанието от 11 на 7 години. Съдиите намалиха и срока, през който Стоянов няма да може да шофира - от 13 на 9 г.

Апелативният съд отмени присъдата в частта, в която подсъдимият е признат за виновен, че е причинил смъртта на детето на "пешеходна пътека".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, браво страхотни новини намаяне на "високата "присъда и евентуално пускане под гаранция за това деяние! Направо правосъдната ни система е жестока, да не говорим за законите.Преди 89-та нали знаете какво беше наказанието за подобно нещо, наказание, което е забранено в ЕС, но се практикува от голям брой щати и в др. държави, дали не трябва да се върне, не знам?
14
0
 
0
 
! Отговори
До №17 преди 8 години
Де да беше така. Накрая съда може да реши че родителите са длъжни даже да се извинят на този *** или да му оправят колата. Но виж ако бащата го пипне сигурно ще има хиляди утежняващи вината обстоятелства. За съжаление властта НЕ Е в ръцете на хората.
13
0
 
2
 
! Отговори
Така ще е още 100 г преди 8 години
В една нормална държава този убиец щеше вече да изгние в затвора!В българия всичко е *** работа.Като хванеш отдолу до върха на пирамидата всичко живо плаче за дебела тояга.Но българина е търпелив и с къса памет.Помни само три дена.За това тази страна е била под чуждо управление цели 7 века.
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
POLIZAIAT E NEVINEN--DA BADE OSADENO MARTVOTO DETE.
11
0
 
2
 
! Отговори
хадводат Марковски преди 8 години
Тънка подробност е че времето прекарано под "домашен арест",т.е. в къщи после му се брои за излежано в затвора. Всъщност този може да си лежи така на диванчето в къщи докато се точи делото и накрая като му дадат някаква присъда , може да се окаже че ги е излежал от къщи
10
0
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Ако те хванат с цигарка трева ще седиш в следствения до откат и ще те съдят до последно,убиваш бебе по най малоумния начин ,айде в къщи!Уродщина а не правосъдие!
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що за идиотизъм е това? Да сгазиш човек на тротоара св наказва по-леко отколкото ако го утрепеш на пешеходна пътека?
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А съучастниците му,които замитаха следите и го налочиха с мляко? Тези престъпници на държавна хранилка, те подсъдими ли са? Или те са наши момчета, няма да ги пипаме.
7
2
 
13
 
! Отговори
Луд преди 8 години
Аз ако съм на мястото на бащата ще го убия с камъни
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
че пък хитреца и близнаци направил, че сега да иска да го пуснели да ги гледа
5
1
 
8
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 8 години
КОРУМПИРАН СЪД,но и тях ги очаква същото каквото отсъждат...
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малка държава сме и ако въведем строги присъди ще намалеят значително престъпленията.
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е*ати порното са тия присъди... Всъщност, то това присъда ли е? Тия скапаняци, без извинение, деца нямат ли? Някакво чувство за справедливост нямат ли? Подкупите ли са върха в ценностната им система, бе, майка му.....
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как става така:-подсъдим пък направил близнаци и навярно с цел.е няма оправия.
1
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам тоя дали има връзки, но да припомня, че на предна инстанция прокурорът по делото поиска намаляване на присъдата му, да Прокурорът, не адвокатът му. Пиян, дрогиран, убива дете на тротоар и е под домашен арест?!?!? Еб#х ти правосъдната система.