Автоджамбазът Яро ще излежи присъда от Словения

Осъден е за трафик на коли, а в Италия крадял от банкомати
15
Автоджамбазът Яро ще излежи присъда от Словения
Снимка: Булфото, архив

Автокрадецът Ярослав Димитров, който ядоса премиера Бойко Борисов, защото открадна две коли докато е бил с мярка за неотклонение „домашен арест“, ще излежи в български затвор присъда от Словения.

Още по темата

В петък Софийска градска прокуратура е получила присъда на Районен съд – Брежице, потвърдена от Висшия съд в Любляна и от Върховния съд на Словения, с която на Ярослав Димитров осъден на 10 месеца затвор и глоба в размер на 3 493 евро за трафик на крадени автомобили, съобщиха от обвинението.

Софийски градски съд е приел да се приведе в изпълнение наказанието от 10 месеца лишаване от свобода и не е предал Ярослав Димитров на словенските власти.

След получаване на съдебните актове от словенските съдебни власти, Софийска градска прокуратура незабавно ги е представила пред СГС и е поискала приспособяване на присъдата към българското законодателство.

Съдът ще следва да определи на кои текстове от Наказателния кодекс на България съответстват извършените престъпления и какво наказание осъденият следва да изтърпи, при какъв режим и в какъв тип затворническо заведение следва осъденият да изтърпи остатъка от наложеното му наказание „лишаване от свобода“, каква част от наказанието е изтърпяна на територията на друга държава и какъв остатък да изтърпи, както и каква част от предварителното задържане и мярката за неотклонение „домашен арест“ следва да бъдат приспаднати при изпълнение на наказанието.

От прокуратурата информират още, че Ярослав Димитров е задържан от полицията на 16 март тази година, защото е обявен за международно издирване по две европейски заповеди за арест.

Едната заповед е издадена от съд Рим и е за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с инсталиране и неправомерно манипулиране на електронни устройства на банкомати, ползване и снемане на ПИН кодове за разплащателни банкови карти и банкомати, и използване на ПИН кодове за разплащателни банкови карти.

Другата е от Словения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Поправка преди 8 години
Вместо НПК да се чете НК.
11
0
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
По нашия НПК няма правна норма "Кражба на автомобил"
10
3
 
4
 
! Отговори
Хърбо преди 8 години
Този Яро е готов за премиер на РБ.Тази жалка страна търси такива таланти.
9
9
 
16
 
! Отговори
Браво ББ преди 8 години
Ей, ама пак Бат Бойко да се намеси за да се помръдне нещо в тая мега корумпирана държава! Бойко да си ни жив и здрав за да се бориш за доброто над злото и винаги да побеждаваш! Ти си ни единствената надежда България да стане по-добро място за живеене!
8
0
 
15
 
! Отговори
Nobody преди 8 години
Тея намериха начин и международни присъди да намаляват....
7
0
 
17
 
! Отговори
някой преди 8 години
Язък, много го пазихме нашето момче, ама тези пусти словенци му издали някаква присъда и щем нещем трябва да я отчетем. Ама пак мим намерихме цаката. ще си стои тука, уж за 10 месеца, но на втория ще го пуснем за добро държания , здравословен проблем или да се грижи за правнучето на лелята на свекървата на чинка му. Айде де, тез словенци ще продават краставици на краставичари. Не словенци ами и ярменци да дойдат, и тях ще прецакаме.
6
0
 
18
 
! Отговори
Момо преди 8 години
10 месеца все са нещо. Нашите го пуснаха да си ходи.
5
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом лази по нервите на Тиквуня, значи го пускайте час по-скоро!
4
0
 
19
 
! Отговори
gosho преди 8 години
Нещо не разбрах! Хванат е у нас КРАЛ Е АВТОМОБИЛИ, ноза това няма да бъде съден !!! Истина ли е това?
3
4
 
10
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
До Момокво му е добрето бе, 10 месеца кое му е добрето? стига сте се кланяли на тия цивилизовани толерасти.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
IARO E NEVINEN SPORED BALGARSKOTO PRAVOSADIE.
1
1
 
34
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Пак добре, че е чуждата съдебна система, защото ако чакаме на нашата сега щеше да си пие нейде кафето.