Съдът отложи делото срещу стрелеца от Лясковец

Отново ще бъде гледан записът от полицейската акция
29 сеп 2015 19:13,
21
Съдът отложи делото срещу стрелеца от Лясковец
Снимка: Архив Булфото

Великотърновският окръжен съд отложи делото срещу Петко Петков, известен като стрелеца от Лясковец, за 10 ноември, съобщи БТА.

Още по темата

Причината е, че защитата на подсъдимия поиска отново да бъде изгледан видеозаписът от специализираната полицейска акция в дома на Петков от 14 март 2014 година.

Целта е да се прецизират част от репликите на участниците в операцията и да се види дали съвпадат с вписаните в хартиения носител.

Адвокатите на Петков настояват да бъде призован отново експерт от Националния институт по психология към МВР.

Съдът отхвърли исканията на Петко Петков за възстановка на акцията.

Обвинението против Петков е, че на 14.03.2014 г. в Лясковец при специализирана полицейска операция в дома му той предумишлено е направил опит да умъртви шестима полицейски служители, като единият от тях - Емил Шарков, е загинал.

На Петко Петков е повдигнато и обвинение и за незаконно притежание и съхранение на огнестрелно оръжие и боеприпаси.

В рамките на днешното заседание съдебният състав изслуша ученици от СОУ "Максим Райкович", което се намира непосредствено до жилището на обвиняемия.

По време на днешния разпит едно от момчетата разказа, че първият конфликт между него и обвиняемия е станал преди две години. Младежът обясни, че той и негови приятели са си играли на площадка в близост до дома на Петков, от където той ги е изгонил.

Стрелецът обаче обвини детето, че лъже.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
6
 
! Отговори
панов преди 8 години
Юнак петко трябва да бъде признат за невинен компенсация за бъбрека му компенсация за нанесени морални и материални щети и пенсия по инвалидност а тия които са организирали акцията разжалвани и уволнени защото са некадърници СВОБОТА ЗА ПЕТКО!!!
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо не влязат с взлом в дома на престъпници , които е трябвало да са вече в затвора , обаче са на свобода . И през това време убиват някой !
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
3.Ако се възстанови акцията , кой от полицейското ще иска да играе ролята на бай Петко ?Защо не са дошли през деня, да позвънят и да го вземат в полицията да даде показания ? После , полицията може да ти звъни от 6 часа сутринта .Само прокуратурата може да разреши на полицията , да влезе в дома ти !
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква е тази акция през ноща . Като че ли някои се е скрил там и го търсят от години ?Ако искаш да арестуваш някой, звъниш му и го вземаш в полицията и там дава показания ! Нали се знае кой живее на адреса ? Като заплашва учениците , има си начин да се реши въпроса . Обаче ако живееш до училище и правиш забележки за шумът , незная до къде ще те заведе това ! Тези ученици един ден ще го разберат , когато имат нужда от почивка в собственият им дом , но сега едва ли ще се разбереш с тях ?
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гледах че се строи нов блок на ъгъла на две пресечки в центъра на София . На едната от тях , отсреща на блока има училище. Точно от тази страна апартаментите още не са разпродадени ! И шумотевицата е голяма . Помислих си , тук ще откача ако имам апартамент , не случайно са продадени апартаментите от другата страна !!
4
0
 
19
 
! Отговори
ЗАЩО МИ СЕ преди 8 години
СТРУВА, ЧЕ ИМА СГРЕШЕН ОБВИНЯЕМ ПО СЛУЧАЯ И НЕ СА ЛИ ВИНОВНИ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ЮВЕЛИРНАТА, СРЕДНОЩНА АКЦИЯ?
3
26
 
0
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 8 години
Ако бяхме правова държава, тоя психопат щяха да го надупчат с куршуми и да приключат случая. Но, очевидно връзките са доста сериозни, че даже и троловете са ангажирали. На всички който го защитават - дано някой ден около децата ви да се навърта психично болен човек с огнестрелно оръжие.
2
0
 
17
 
! Отговори
1312 преди 8 години
а дали се води разследване защо бай петко си е "изгубил" бъбрека при ареста му? защото така обявиха от полицията след залавянето му. или това не е полицейско насилие?
1
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тц,тц,тц -леле какви компетенти ,какви капацитети имало ...нападнали го полицаи в дома ....хахаха. значи след като има заповед от началниците ми спец полицаите сигурно е трябвало да откажат да извършват операция ,щото тоя видите ли си бил у дома ...ми от балкона удобно може да си подпре пушката и да почне да стреля който му мине пред мушката --пак не може да го закачаме щото си е у дома човека по пижама ...*** направо медал му дайте бе на човечеца дето се е бранил от някви главорези ...